FOTBAL  »  NATIONALA  »  DECIZIE

Ultima şansă pentru Tamaş! Piţurcă îl iartă cu o singură condiţie

Tamaş a pierdut avionul cu care a plecat naţionala în America de Sud
Tamaş a pierdut avionul cu care a plecat naţionala în America de Sud

Articol de - Publicat joi, 16 iunie 2011 00:00 / Actualizat joi, 16 iunie 2011 18:05

Fundaşul lui WBA va scăpa la "naţională" doar cu o amendă. Piţurcă intenţionează să-i ofere fostului dinamovist posibilitatea de a juca în continuare pentru România, dar va dispărea la primul pas greşit


Escapada lui Tamaş dinainte de plecarea în turneul din America de Sud, pe care l-a ratat din cauza unei beţii întinse pînă în dimineaţa ulterioară succesului cu Bosnia, 3-0, va însemna un subiect fierbinte pentru începutul de mandat al noului selecţioner. "Dacă eram antrenor şi Tamaş făcea ce a făcut înainte de partidele cu Brazilia şi Paraguay, nu mai venea niciodată la echipa naţională. Dar nu e doar vina lui, nu trebuia ca jucătorii să aibă liber după meciul cu Bosnia", explica Piţurcă la prima conferinţă de presă după revenirea în fruntea "tricolorilor".

Tamaş urmează să suporte o amendă, care va fi discutată chiar în viitorul Comitet Executiv, dar va mai primi o şansă la reprezentativă, odată cu schimbarea selecţionerului. "Va fi convocat, însă condiţia e să promită că îşi bagă minţile în cap. Altfel, la prima greşeală similară va dispărea definitiv", a explicat ieri un federal situaţia la "naţională" a fostului dinamovist.

Piţurcă a mai reuşit în mandatul precedent să-l ţină în hăţuri pe Tamaş, ale cărui ieşiri în decor au ridicat mereu probleme. De altfel, fundaşul lui WBA a prins cele mai multe selecţii la reprezentativă sub bagheta lui Piţi: 38 de meciuri din totalul celor 55 de prezenţe în tricoul României. Adică aproape 70% din partidele jucate pentru "tricolori"! Şi, cu două excepţii, a fost mereu titular în timpul lui Piţurcă.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
redsef2005
redsef2005  •  18 Iunie 2011, 13:42

Acum e si vina lui Tamas, fara discutie, e si vina lui Razvan... Una duce la alta: daca i-ai invoit pe Sapunaru, Rat, Mutu sa nu vina in America nu prea poti sa impui lui Tamas cu alt statut (ca e tot stranier si el)... daca l-ai invoit constant (!) pe Chivu sa nu participe la turnee in Austria si Cipru trebuie sa arati aceeasi masura si pentru Mutu and Co. la turneul asta... daca Radoi cere sa ramana la arabi sa pregateasca un meci al clubului mai important (dupa el) decat partidele cu Belarus si Franta din calificari, fiecare poate sa zica "pai daca el cere zile rabat de la convocari, de ce eu nu...?"... Se leaga toate, daca faci o concesie urmeaza fara dubii si altele!

galatzeanul
galatzeanul  •  17 Iunie 2011, 13:32

Ba eu cred ca e numai vina lui.Daca Razvan a fost de treaba si le-a dat liber, asta nu inseamna ca trebuia sa se imbete. Treaba lor daca la varsta asta nu au capul pe umeri. Mie unul nu-mi vine sa cred ca a putut face una ca asta cand urmau alte meciuri. De parca ar fi castigat deja competitia.

dan2010
dan2010  •  17 Iunie 2011, 00:40

Toata lumea stie apucaturile lui Pitzurca. A fost prea de curind la Nationala sa uitam. Pune presiune pe jucatori fara rost sa i-si dea importanta. Nu inteleg un lucru, din toata multimea de antrenori din lumea asta, cum pot capii FRF sa se uite tocmai la ratatii nostri, sa nu spun somerii in deale antrenoratului. Hagi si Pitzurca. Trebuia adus antrenor de afara , acum era momentul m-ama saturat de ratatii nostri......

Vezi toate comentariile (8)
Comentează