FOTBAL  »  NATIONALA  »  UNGARIA - ROMÂNIA, 4 SEPTEMBRIE, 21:45, TVR1, GSP.RO

Un jurnalist din Ungaria ne sperie înaintea duelului de pe 4 septembrie: "Atacul e beton, avem doar două-trei probleme!"

Dzsudzsak ar bifa, pe 4 septembrie, a 70-a selecţie pentru
Dzsudzsak ar bifa, pe 4 septembrie, a 70-a selecţie pentru "naţionala" Ungariei

Articol de , - Publicat joi, 13 august 2015 00:00

Chiar dacă mulţi maghiari evoluează la formații din campionatul vecin, unul mediocru,  "majoritatea sînt titulari, doar trei îşi caută noi echipe". "În rest, avem dubluri pe posturi sau fotbalişti în formă", spune ziaristul celui mai vechi cotidian sportiv din vecini.

Mai sînt trei săptămîni şi o zi pînă la confruntarea cu maghiarii, decisivă pentru calificarea la Euro 2016. Iar "tricolorii" au probleme mari de lot. Nu şi ungurii. Chiar dacă majoritatea evoluează în modestul campionat maghiar, cu formaţii eliminate pe capete din cupele europene, doar una rămasă din 4.

Am apelat la Gergely Marosi, ziarist la Nemzeti Sport. Jurnalistul a încercat o echipă probabilă, "cu menţiunea că avem un antrenor nou, Bernd Storck, şi nu ştim exact la ce să ne aşteptăm".

Maghiarii post pe post

Marosi a optat pentru un 4-4-2 cu Kiraly - Fiola, Lang, Guzmics (Kadar), Leandro - Stieber, Varga, Elek, Dzsudzsak - Nemeth ( Szalai), Nikolici

PORTAR
Gabor Kiraly, 39 ani, Haladas. "E într-o formă superbă"
Alte opţiuni: Dibusz (e titular la liderul Ferencvaros), Bogdan (a semnat cu Liverpool)

FUNDAŞ STÎNGA
Attila Fiola, 25 ani, Academia Puskas: "Excelent. Vilmos Vanczak nu şi-a prelungit contractul cu elveţienii de la Sion şi nu mai joacă"
Altă opţiune: Szolnoki (titular la campioana Videoton)

FUNDAŞI CENTRALI
Adam Lang, 22 ani, Videoton: "În formă, titular la echipa campioană. Juhasz e accidentat"
Richard Guzmics, 28 ani, Wisla: "Formă bună, titular la un simbol al Poloniei, poate să fie bîntuit doar de marea gafă de la golul lui Marica, la 0-3 în Bucureşti"
Altă opţiune: Kadar (titular la Lech, campioana Poloniei)

FUNDAŞ STÎNGA
Leandro, 33 ani, Ferencvaros: "Joacă excelent, o poate face şi ca stoper. E un brazilian naturalizat"
Altă opţiune: Korhut (titular la Debrecen)

ÎNCHIZĂTORI
Jozsef Varga, 27 ani, Debrecen, şi Akos Elek, 27 ani, Changchun (China): "Aici avem o problemă: vom evolua în 4-4-2 pentru că ofensivii au probleme. Tozser n-are club, Koman nu-i în formă, Gera e suspendat"
Altă opţiune: A. Simon, 25 ani, Videoton

MIJLOCAŞ DREAPTA
Zoltan Stieber, 26 ani, Hamburg: "Îşi va păstra locul cu siguranţă, a dat golul victoriei în Finlanda"

MIJLOCAŞ STÎNGA
Balazs Dzsudzsak, 29 ani, Dinamo Moscova: "Nu şi-a mai prelungit contractul şi nu mai joacă. Sperăm să semneze cu Hertha pînă la meciul cu voi!"

ATACANŢI
Nemanja Nikolici, 27 ani, Legia, şi Krizstian Nemeth, 26 ani, Kansas City Wizards: "Sînt în formă, marchează des. Poate intra oricînd şi Szalai"
Alte variante: Bode (titular la liderul Ferencvaros) şi Priskin (golgeter la Slovan Bratislava)

La noi: accidentaţi şi fără contract!

"Naţionala" României se bazează pe doi portari în formă, Pantilimon şi Tătăruşanu. Apoi, căpitanul îşi caută echipă (Raţ), Gardoş e accidentat, închizătorii joacă în modestul campionat israelian (Hoban şi Pintilii), steliştii nu sînt în formă (Papp, Chipciu), Marica abia şi-a revenit după o accidentare, iar Maxim nu e titular la Stuttgart.

Marcel Pușcaș: "Au mai multe puncte forte"

Actualmente federal și fost internațional, Marcel Pușcaș, fin cunoscător al fotbalului maghiar, face o radiografie a reprezentativei vecine.

- De ce să ne temem de unguri?
- Au mai multe puncte forte. N-au probleme de lot ca noi. În fotbalul maghiar s-a lucrat foarte mult în ultimul an la condiția fizică. Și aici cred că ne sînt superiori. Au o selecționată solidă. Iar ultimul atu, evident, îl reprezintă terenul propriu și dorința de a se califica la CM după trei decenii.

- Care ar fi rețeta succesului?
- România poate transforma dezavantajul în avantaj. Dacă jucătorii, individual, au probleme la echipele de club, trebuie să profite și să confirme la "națională". Raț de exemplu! Dacă nu joacă la echipa de club, unde poate el să mai convingă? Chiricheș şi Maxim sînt în aceeași situație.

- Unde sînt mai slabi?
- În apărare, clar! Au o defensivă foarte vulnerabilă, formată din fotbaliști lenți. România îi poate surprinde acolo, pe flancuri, pe viteză.

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
whitemanblue
whitemanblue  •  13 August 2015, 12:52

Daca unguri sunt de speriat inseamna ca atunci cand jucam cu Brazilia, Argentina, Franta, Anglia, OLanda, Spania, Italia, nici macar nu ar mai trebui sa cumparam bilete pentru avion, daca selectia ar face-o tata puiu in functie de jucatori care sunt cei mai in forma la momentul actul unguri nu au nici o sansa si ar trebui spulberati cu un 3-0, cateodata trebuie sa nu ne amagim cu apa rece daca ne bat unguri si pierdem si calificarea asta inseamna ca trebuie sa ne apucam de alte sporturi si sa lasam fotbalul pt cine are valoare.

gabonne1982
gabonne1982  •  13 August 2015, 10:05

ungurii nu sunt de speriat.Ar trebui sa ne sperie faptul ca mai multi dintre jucatorii nostri sunt rezerve pe la echipele de club,sau mai rau,nici n-au echipa.Dar daca prinde Budescu vreo 2-3 lovituri libere din preajma careului,Aleluia scrie pe maghiari

adicn
adicn  •  13 August 2015, 09:32
Postat de adicn pe 13 August 2015, 09:31

Dacă și ăștia sunt de speriat...echipe de aici nu-s mediocre, ale noastre-s mediocre, astea îs slabe!!! Anual ies din cupele europene după unul-maxim două tururi!

*echipele

Vezi toate comentariile (5)
Comentează