FOTBAL  »  NATIONALA  »  UNGARIA - ROMÂNIA

UPDATE FOTO și VIDEO Organizatorii sînt cu ochii în patru » Mai multe elicoptere survolează zona stadionului

Articol de - Publicat vineri, 04 septembrie 2015 11:55

Mai multe elicoptere survolează zona stadionului pe care va avea loc partida de diseară.

UPDATE 17:00

Mai multe elicoptere survolează zona stadionului pe care va avea loc partida de diseară.

 

VIDEO Mai multe elicoptere survolează zona stadionului pe care va avea loc partida de diseară

Posted by Gazeta Sporturilor on Friday, September 4, 2015
14:40

Refugiații au trecut Dunărea și își continuă drumul, pe jos, spre granița cu Austria. 

14:05

Situația degenerează la Budapesta. Refugiații merg nestingheriți pe bulevardul principal din oraș, au ocupat banda de autobuz și se deplasează în grupuri de cîte 5. Sînt conduși de liderul lor și de un bărbat în scaun cu rotile. Nu există poliție care să-i însoțească. Strada principală, bd. Rakoczi, duce către hotelul Marriott, unde sînt cazați tricolorii. Poliția e total depășită, a apărut la un moment dat o dubiță cu 5 polițiști, dar imigranții au trecut pe lîngă aceștia. Au străbătut aproximativ 1,5 Km.

UPDATE 14:00

Momente incredibile în Budapesta! Peste 2.000 de imigranți au plecat pe jos prin oraș, obiectivul lor fiind să ajungă, pentru moment, în Austria. Sînt în majoritate bărbați, femeile motivînd că nu pot merge pe jos cu copiii pe o distanță atît de lungă. Refugiații au blocat orașul, trec pe culoarea roșu a semaforului și au devenit irascibili. "Dacă nu ne ajutați, plecați! De ce ne faceți poze?!" le-au transmis aceștia fotografilor și reprezentanților mass-media. 

 

VIDEO Peste 2.000 de imigranți au plecat pe jos prin oraș, obiectivul lor fiind să ajungă în Austria și de acolo în Germania

Posted by Gazeta Sporturilor on Friday, September 4, 2015
UPDATE 13:55

Reporterul Gazetei Sporturilor, Răzvan Luțac, a vorbit cu Liviu Dragnea, președintele interimar al PSD, prezent în Ungaria pentru partida naționalei: "Nu puteam să ratez așa ceva. Plus că am văzut că domnul Johannis a spus că putem primi refugiați și voiam să văd la fața locului ce se întîmplă cu aceștia. E incredibil! Sînt foarte îngrijorat! Vă dați seama dacă o să vină cîteva zeci de mii de imigranți, le vor veni și rudele, iar numărul lor o să crească. Vom avea săptămîna viitoare o întîlnire pentru a stabili ce facem în acest caz".
1

UPDATE 13:40

Între timp, refugiații din gara din Budapesta, prin vocea liderului lor, s-au săturat să aștepte să fie lăsați să urce în trenuri pentru a ajunge în Germania și au decis să plece pe jos către granița cu Austria. "Veniți! Să mergem toți! Hai!", se aude printre sirieni.

update 13:20

Extremiștii maghiari încearcă să creeze haos înaintea partidei de diseară, dintre Ungaria și România.

Unul dintre liderii refugiaților sirieni a dorit să se asigure că nu vor fi incidente cu ultrași unguri și și-a anunțat conaționalii că diseară se desfășoară partida de fotbal dintre Ungaria și România: "S-ar putea să vină extremiștii maghiari să ne provoace, vreau să vă rog să nu reacționăm dur, să le arătăm că sîntem civilizați și să nu intrăm în jocul lor", a sunat mesajul.

Între timp, lîngă gara din Budapesta, pe o stradă, un grup de 5-6 extremiști unguri au fost legitimați de poliție. Au mai apărut apoi alți 15 fani îmbrăcați în tricouri negre, dar și ei au fost rapid înconjurați de 20 de polițiști și legitimați, după care au fost lăsați să plece. 

Poliția maghiară a evitat un incident neplăcut la hotelul în care este cazată echipa națională a României.

Aseară, tîrziu, un grup de aproximativ 150 de ultrași unguri s-a îndreptat către zona în care se aflau "tricolorii" cu intenția de a face gălăgie pentru a nu-i lăsa pe ai noștri să se odihnească.

Poliția a aflat de intenția fanilor maghiari și a acționat ca la carte pentru a-i proteja pe fotbaliștii noștri. Forțele speciale au blocat două străzi din apropierea hotelului și ultrașii au fost dispersați.

Felul exemplar în care s-au mișcat autoritățile din țara vecină a fost lăudat de ai nostri. "S-au mișcat foarte bine, intervenția poliției maghiare a fost promptă și totul s-a rezolvat fără scandal. Totul a fost blocat la 5-600 de metri de hotel. Jucătorii n-au auzit nimic. Ei erau cam 200-300 maxim. A fost o colaborare excelentă cu forţele de ordine din România, care sînt la hotel", a punctat un oficial FRF.

România TV anunțase că forțele de ordine au tras focuri de armă pentru a-i potoli pe ultrași, însă directorul Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, aflat la Budapesta, a fost martor la evenimetele de la hotelul tricolorilor: "Nu s-au folosit în nici un moment focuri de armă aşa cum s-a speculat în România, dar şi în presa din Ungaria.

Locuiesc vizavi de hotelul echipei naţionale şi totul este OK. În plus, am discutat şi cu preşedintele Gino Iorgulescu cazat la hotelul Mariott alături de lotul «naţionalei» şi nu au fost deloc probleme cu fanii maghiari. Este adevărat că există foarte multă poliţie care patrulează în zona hotelului şi care veghează să nu existe incidente în această zonă a Ungariei".

"Tricolorii" au fost sfătuiți de poliție să nu iasă la plimbarea tradițională din ziua meciului în centrul Budapestei, ci să aleagă zone mai ferite ca să evite întîlniri cu ultrașii recalcitranți.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (139)
para.para
para.para  •  05 Septembrie 2015, 01:44

Asta inseamna sa-ti pese de sport, precum angajatii lui 0vi. Noroc ca exista vointa de a dezinforma cu buna stiinta propriul popor, ca altfel nu aflam ca un elicopter poate face cat "multe elicoptere". Ca sa nu mai spunem ca este cea mai adevarata postare, intr-un ziar care numai de sport nu mai este, grija invatiei islamice este mai importanta decat sportul in sine.

maianimalule
maianimalule  •  04 Septembrie 2015, 19:18
Postat de asc21 pe 04 Septembrie 2015, 17:29

https://www.youtube.com/watch?v=RNha3nabZeI "We're speeding up training ISIL forces including volunteers from sunnis tribes." Mai sunt si altele...

ba muslimlovere, din 1980 pana in 2001, cand americanii si-au pus bocancul acolo, au avut loc 40 de atentate teroriste impotriva occidentalilor, fara sa fie puse la socoteala nazdravaniile *** islamisti din rusia, africa subsahariana,etc. atunci inca mai existau simbiotic cu teroristii (de Ghadafi ai auzit? stiai ca a organizat un atentat terorist?) si dictatorii aia "care tineau teroristii in frau" in mintea de furnica a conspirationistilor de tastatura.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

samertx
samertx  •  04 Septembrie 2015, 18:33
Postat de behaitoarea.woody pe 04 Septembrie 2015, 18:26

Pai...dupa cum ai observat si tu...a fost o placere sa citesti articolul ( la mine cel putin asa a fost ). Mi-as dori sa citesc toate articolele asa....cu documentare de la fata locului...cu interviu... mai putin cu ce-a zis Gigi *** la tv.

Excepția nu confirmă regula, din păcate! :))

Vezi toate comentariile (139)
Comentează
Close