FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - GRECIA 1-1

UPDATE Scenariu incredibil! Ar fi trebuit să pierdem cu 0-3 la masa verde meciul tur din Grecia? Citeşte reacţia FRF

Articol de GSP - Publicat joi, 21 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat joi, 21 noiembrie 2013 18:34

Ce s-a întîmplat, conform jurnaliştilor eleni? Regulamentul FIFA spune că e obligatoriu ca pe foaie să existe 3 portari. România i-a avut în lot pe Lobonţ, pe Pantilimon şi pe Tătăruşanu, dar ultimul n-a mai fost trecut pe foaie, ci lăsat în tribună la acel prim meci de baraj!

Scenariu incredibil prezentat de presa din Grecia: România ar fi trebuit să piardă cu 3-0 la " masa verde" meciul tur, de la Pireu (3-1 pe teren)!
UPDATE 15:00 Ovidiu Costeşin a declarat pentru GSP.RO: "Într-adevăr, am pus un jucător de cîmp drept al treilea portar. Însă nu vă pot spune pe cine"

UPDATE 13:45 Paul Zaharia, directorul de comunicare al FRF, a declarat pentru GSP.RO: "Nu am ştiut de aşa ceva, nu m-am ocupat eu. Ovidiu Costeşin cunoaşte toate detaliile, eu am încredere în el că ştie Regulamentul. Dacă Tătăruşanu era accidentat, normal că nu putea fi trecut pe foaia de joc".

UPDATE 13:40 Takis Fyssas, directorul tehnic al Federaţiei elene, este cel care pretinde că i-a informat pe români, conform sport-fm.gr: "Greşeala a fost sesizată de Mihalis Tsapidis, ofiţerul nostru de presă, în urma protocolului încheiat cu partea română, prin care oficialii celor două echipe îşi schimbau foile de meci încă de după şedinţa tehnică de la prînz.

Nu ne-am gîndit că românii au încercat să profite de acest lucru, ne-am gîndit că au făcut-o doar din neştiinţă. Ne-am dus la cei care s-au ocupat de foaia României, ei şi-au recunoscut greşeala, au plecat capetele şi ne-au mulţumit pentru sesizare".

Publicaţia SportDay.gr a titrat pe prima pagina astăzi: "Am fost băieţi", cu referire la faptul că grecii nu au reclamat România la FIFA.

UPDATE 13:15 În urmă cu cîteva momente, Fernando Santos a confirmat pentru presa din Grecia: "Am ştiut despre problema aceasta, dar nu am vrut să profităm de eroarea românilor".

Iată paragraful din regulament:
595916-reg.jpg(Click pe foto pentru ZOOM)

UPDATE
Presa greacă vehiculează azi două variante:

1. "Incredibil, cum de nimeni de la noi n-a observat aceasă gafă a românilor? Ar fi trebuit să facem memoriu şi să câştigăm la masa verde, returul n-ar mai avut nici o tensiune"

2. O parte mai consistentă a presei susţine că, de fapt, oficialii naţionalei elene au sesizat eroarea noastră şi au avut o şedinţă internă la stadion, moment în care Fernando Santos, antrenor, a intervenit: "Nu! Fără memorii! Vreau să jucăm corect, spuneţi-le asta românilor!". Pe ultima sută, după ce au fost avertizaţi de greci, ai noştri ar fi trecut un jucător de cîmp în dreptul portarilor, dar varianta nu a fost confirmată încă :)

Pe siteul fifa.com, la caseta meciului tur, România îl are pe bancă doar pe Costel Pantilimon:

595917-echipe.jpg
*Click pe foto pentru ZOOM

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (90)
lucell
lucell  •  22 Noiembrie 2013, 10:46

Inca o data ne-au demonstrat amatorismul de care au dat dovada in ultimii 17 ani cei de la FRF,praf nene...si cred ca vin altii si mai pusi pe capatuiala.TRAGIC!

lumpy666
lumpy666  •  22 Noiembrie 2013, 03:29

INTREBAREA totusi se pune IN FELUL URMATOR daca IN CURSUL PRELIMINARILOR sau chiar acum la BARAJ NOI ROMANII a-si fi observat asa ceva la BUCURESTI "NOI CUM A-SI FI PROCEDAT" EU NU MAI CONTINUI pt ca este CLAR DE TOT RASPUNSUL dar NU vreau sa fac chiar despre noi "GLUME DE PROST GUST".......??????

ricco
ricco  •  21 Noiembrie 2013, 23:39

DECI SINTEM IN-COM-PE-TENTI PE TOATA LINIA !!!... DE LA ULTIMUL FOTBALIST SI PINA LA ULTIMUL HIRTOGAR.... MULTUMIRI GRECILOR.

Vezi toate comentariile (90)
Comentează