FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRELIMINARII CM 2014

VIDEO Fără spectatori cu Ungaria! » România va juca în faţa tribunelor goale cel mai important meci din preliminariile CM 2014

Marica se va lupta la Budapesta doar cu fundașii și portarul advers, nu va mai suporta și fluierăturile tribunei
Marica se va lupta la Budapesta doar cu fundașii și portarul advers, nu va mai suporta și fluierăturile tribunei

Articol de , - Publicat miercuri, 09 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 08 ianuarie 2013 21:49

Partida se va disputa cu porţile închise după ce fanii maghiari au scandat şi au prezentat simboluri antisemite la un amical cu Israel, jucat în august 2012.

Veşti bune înainte de partida cu Ungaria, "şocul" decisiv în drumul către Rio! "Tricolorii" au primit ajutor neaşteptat, cu două luni şi jumătate înainte de întîlnirea de la Budapesta. Ieri, Comitetul de Disciplină al FIFA a decis ca "naţionala" vecină să joace următorul meci de "acasă" fără spectatori! Mai mult, federaţia maghiară a primit o amendă de 40.000 de franci elveţieni.

Scandări şi simboluri antisemite
Care a fost cauza suspendării şi amenzii? Conform site-ului oficial al forului internaţional, fanii unguri şi-au dat în petic la un amical jucat acasă, în compania Israelului (1-1). Pe 15 august 2012, un grup de maghiari a scandat mesaje antisemite şi a afişat bannere cu simboluri interzise. Aceştia au fluierat copios în momentul intonării imnului Israelului, au fluturat steaguri iraniene şi palestiniene, scandînd "Viva Mussolini" sau numele lagărului "Buchenwald"!

Sesizarea a fost făcută de trei organizaţii, două pentru apărarea drepturilor evreilor (SWC, IKG) şi una împotriva rasismului în fotbal (FARE). Tot ieri, FIFA a decis să pedepsească identic şi Bulgaria, după atacuri rasiste asupra danezului Mtiliga, jucător de culoare!

Un punct ne face favoriţi la locul 2
În acest moment, România şi Ungaria sînt la egalitate de puncte, 9, cu şase mai mult decît următoarea clasată, Turcia, şi cu trei mai puţin faţă de liderul Olanda. Cu un punct la Budapesta, România devine favorită la locul 2 în Grupa D, poziţie care asigură prezenţa la barajul pentru Brazilia.

Românii sînt avantajaţi de program: după "dubla" Ungaria-Olanda, joacă acasă atît cu Turcia, cît şi cu Ungaria, în timp ce elevii lui Egervári se deplasează la Bucureşti şi la Istanbul!

L-au pierdut pe Gera!
Ungurii au rămas fără unul dintre cei mai importanţi şi experimentaţi jucători pentru meciul cu "tricolorii" din 22 martie. Mijlocaşul Zoltan Gera, 33 de ani, 77 de selecţii, 23 de goluri pentru "naţională", a suferit o ruptură a ligamentului încrucişat anterior la genunchiul stîng. Coechipierul lui Tamaş de la West Bronwich nu va mai putea fi recuperat în acest sezon.

2 este numărul victoriilor României la Budapesta în 11 meciuri: un singur succes într-un meci oficial, cu Hagi pe bancă (septembrie 2001)

"E foarte bine că FIFA taie în carne vie în cazuri de rasism, însă fotbalul fără spectatori e urît. Am fi fost primiţi cu ostilitate acolo, dar asta ne-ar fi motivat. Trebuie să cîştigăm în orice condiţii!" (Ciprian Marica, atacant România)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (32)
ferdinanddetimisoara
ferdinanddetimisoara  •  23 Ianuarie 2013, 16:32

Nu cred ca este o veste asa buna...unii chiar vroiau sa faca deplasarea. Daca ati ajuns sa va bucurati pt. asa ceva si sa scrieti un articol nasol. Spor la spart seminte pe canapea.

doru5
doru5  •  10 Ianuarie 2013, 07:13
Postat de strajerul pe 09 Ianuarie 2013, 16:34

"Ieri, Comitetul de Disciplină al FIFA a decis ca "naţionala" vecină să joace următorul meci de "acasă" fără spectatori! Mai mult, federaţia maghiară a primit o amendă de 40.000 de franci elveţieni." nu spune nicaieri.... meci oficial sau amical

Trezeste-te omule!!! bineinteles ca la meicuri oficiale!!!!

strajerul
strajerul  •  09 Ianuarie 2013, 16:34

"Ieri, Comitetul de Disciplină al FIFA a decis ca "naţionala" vecină să joace următorul meci de "acasă" fără spectatori! Mai mult, federaţia maghiară a primit o amendă de 40.000 de franci elveţieni." nu spune nicaieri.... meci oficial sau amical

Vezi toate comentariile (32)
Comentează