FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - POLONIA 1-4

VIDEO + FOTO Leşii şi leşurile » Varianta experimentală a lui Piţurcă s-a sinucis, 1-4 cu Polonia!

Articol de - Publicat duminica, 03 februarie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 03 februarie 2013 09:28

A fost 1-4 la pauză, iar cei intraţi în repriza secundă n-au reuşit decît să se încălzească şi să oprească demersul serios al polonezilor de-a ne "pune cruce" la scor de liga judeţeană. Fundaşii au părut patru băieţi care s-au cunoscut ieri seară pe plajele spaniole!


Polonezii din tribune, de cinci ori mai mulţi decît românii, fluieră copios. "Înjură poliţiştii şi iubitele lor", explică un jurnalist din Varşvovia. Ai noştri se aliniază semeţi şi surîd la imn. Nu îi deranjează nimic. Alexe îl lansează cu un călcîi pe Grozav, gata, sîntem stăpînii tineri şi fericiţi ai drumului spre Rio 2014!

Click aici pentru rezumatul VIDEO şi FOTO!

Măţel şi Chiţu. Uitaţi de Fred şi Barney!
Există un vis urît care începe din start: Măţel e un film blocat pe repeat, cu urcări iluzorii şi plasament de Liga 3. Un sfert de oră polonezii ne cruţă. Apoi, Pawlowski intră din dreapta, driblează aerul unde trebuia să existe Măţel şi înscrie. Găman n-a putut mai mult. Ştiţi expresia asta? Dar pe cea în care n-a putut nimic o repriză? Hai că ne revenim, Stanciu şi Chiţu au tentative de lansări. Ultimul scapă de portar, dar cu doi fundaşi panicaţi în faţă trage pe lîngă! Nu mai scriu minutul ocaziei. Uitaţi că a existat!

Tactica "fă-ne, nea Piţi, fotbalişti"
A fost ca în poezii: pentru că trebuiau să poarte un nume, au fost Măţel, ajutat de Vlad, Găman şi Grigore. Hai şi închizătorii! Iar din atac o zbatere de copii duşi la şcoală prea devreme şi puşi în bănci exact cum nu-i bine. Toţi 11 strigînd cu toată neputinţa, parcă, să-i facă "tata Piţi" mari şi fotbalişti, că ei nu ştiu. Iar Piţurcă, neinspirat şi inert la testul care devenea execuţie cu martori puţini.
Teodorczyk înscrie pentru 2-0 de lîngă "preţiosul lui Piţi", Găman (19). Tot el reia din dreapta, cu sete, peste cinci minute. În minutul 33, Lukasik ne dă gol cu călcîiul. Faza e una simplă: un băiat în alb care joacă fotbal a intrat printre patru-cinci tricouri tăvălite şi s-a distrat. Vîntul bate, coafura lui Piţi rezistă pe bancă. Grozav e atent şi înscrie în poarta goală (41). Mai bubuise o minge în portar mai devreme. Sînteţi siguri că nu pe noi ne fluierau polonezii din tribune, ci pe poliţişti şi femeile lor?

Băgaţi file-n calendar pînă la Budapesta!
După pauză au apărut alte încercări în teren, fotbalişti cu plusuri şi minusuri, care s-au ars iute în matematica abruptă şi tradusă în chineză pe care a încercat-o Romania. A vrut şi Maxim, a încercat şi Budescu, s-au mai limpezit cu Nica furtunile poloneze în dreapta. Ba chiar am atacat uneori, pe schimbările adversarilor şi pe urma noastră de orgoliu. Dar la 1-4 a fost o zvîrcolire de muribund.
Să fim sănătoşi, noi cu încercările noastre, şi să iasă altfel la Budapesta. Dumnezeu
ştie din ce şi prin mintea cui!


Polonezii, regi în tribune
Deşi Spania e cunoscută drept "a doua casă" pentru români, în tribunele Estadio Ciudad din Malaga românii au fost surclasaţi numeric şi vocal de legiunea fanilor polonezi, aproape 300. Suporterii leşilor au venit din mai multe oraşe ale Poloniei, dar impresionant a fost steagul arborat de grupul fanilor sosiţi din Irlanda! Încă de cînd crainicul a pronunţat numele titularilor, vocile adversarilor au răsunat războinic şi au impus o supremaţie care a rămas pînă la final, în faţa a aproape 50 de români.


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (50)
stelist1986
stelist1986  •  03 Februarie 2013, 13:35
Postat de radianu pe 03 Februarie 2013, 13:32

Inafara de bani cheltuiti fara noima pentru ce s-a facut aceasta deplasare si de ce s-a jucat acest meci? Cui foloseste sa experimentam o formula de echipa care nu are nici o logica? De ce a admis federatia sa jucam cu o echipa de adunaturi,fara nici un titular?

ca sa se mire prostii.

radianu
radianu  •  03 Februarie 2013, 13:32

Inafara de bani cheltuiti fara noima pentru ce s-a facut aceasta deplasare si de ce s-a jucat acest meci? Cui foloseste sa experimentam o formula de echipa care nu are nici o logica? De ce a admis federatia sa jucam cu o echipa de adunaturi,fara nici un titular?

stelist1986
stelist1986  •  03 Februarie 2013, 12:08
Postat de dinamir pe 03 Februarie 2013, 12:04

In amicale nu se pierd puncte.Meciul de aseara nu se contabilizeaza in clasamentulFIFA. Titulatura a fost Selectionata divizionara a romaniei.Mai informeazate cand te apuci de comentat.

Esti atat de necajit incat nu poti sa sesizezi ironia? Stai jos, analfabetule!

Vezi toate comentariile (50)
Comentează