FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - IRLANDA DE NORD 2-0

VIDEO+FOTO Papp Paul al doilea! I-am învins pe nord-irlandezi, 2-0, cu armele lor

Articol de - Publicat sambata, 15 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 15 noiembrie 2014 00:31

Chiar dacă arbitrul Ericksson ne-a refuzat un penalty clar, România a învins prin "dubla" fundaşului Stelei şi s-a instalat în fruntea grupei de calificare la CE 2016

Acum 29 de ani ne-au oprit din drumul spre Mondialul mexican al lui Maradona. Cu noroc chior, dar cinstit după acel 1-0 de pe "23", dar şi prin pacea murdară, cu verii englezi, din ultima etapă a preliminariilor din '85. Mircea Lucescu n-a uitat. Le-a spus "tricolorilor" de acum că meciul ăsta, cu Irlanda de Nord, poate fi începutul unei noi generaţii de excepţie. O motivare mai tare decît orice: "Răzbunaţi-ne!".

Click aici pentru VIDEO şi FOTO!

Puiu Iordănescu, la a treia tinereţe pe banca echipei naţionale, n-a dormit nici el nopţile, cu gîndul la revanşă. Doar stadionul a fost parcă prea gol în comparaţie cu cearcănele celor doi cu părul albit de aşteptări. Dar şi aşa, mai puţini decît de obicei, românii au fost alături de galbeni.

Sînmărtean, o bară şi restul
Începem mai tare. Sînmărtean taie cu pase adînci cele două linii de tranşee britanice. Chipciu se ciocneşte cu Caroll. E şeptarul, urmaşul lui Marius Lăcătuş. Dar pericolul în careul verzilor întîrzie să apară. Chipciu şi Stancu parcă nu se înţeleg, Torje macină în gol. Aşa că prima ocazie vine de la Chiricheş,(15), cu o foarfecă ce îi dă primele emoţii lui Caroll. La două minute însă, Lafferty şi Blunt îngheaţă asistenţa, ultimul plasînd balonul la două palme de bara lui Tătă. Se încinge joaca, Tănase dă o pasă de "decar", Chipciu (18) e la cîţiva metri, bară!, apoi reia slab cu capul. Dominăm, dar prea lent, Sînmărtean croşetează, dar de-a latul, căutînd o breşă, pasele în adîncime, la bătaie, nu ne ies. Iar băieţii lui O' Neill stau cuminţi şi ne aşteaptă, să greşim sau să prindă o "liberă", un coner. Dincolo, Iordănescu arată spre poarta lor. Tot Sînmărtean (32) îl ascultă, îi înşiră pe irlandezi, e în careu, dar Stancu nu înţelege pasa de gol. Ce singur pare cîteodată Sînmărtean!. Apar fluierăturile. Normal. Şi din neputinţa noastră, Lafferty (44) era să lovească. A tras slab şi Tătăruşanu a fost acolo.

Penalty refuzat
Tata Puiu schimbă. Intră Keşeru, Stancu rămîne la cabine. Lumea speră, urale pentru golgeterul Stelei. Din nimic, Lafferty îl scoate din joc pe Chiricheş, şi Pintilii îl opreşte cu preţul unui galben. Verzii par că au prins curaj, urcă mai mult în jumătatea noastră, ne obligă să jucăm cum vor ei, cu mingi lungi. Presăm, Keşeru îl lasă singur pe Raţ cu Caroll, dar Răzvan (52) nu mai găseşte lobul de acum 9 ani, cînd l-a umilit pe Khan. Duelurile se înăspresc.

Tănase cere schimbare după o ciocnire cu Evans. Apare Maxim. Sînmărtean sparge iar liniile lor, McGivern pune piciorul, imprudent, românul cade. E penalty!, strigă stadionul, dar arbitrul suedez Eriksson nu dă nimic. Ce-o simţi Mircea Lucescu? Iordănescu a luat şi el foc. Atacăm. Mai ales pe dreapta lui Papp. Dar nu iese nimic din centrări, nord-irlandezii ştiu jocul ăsta. Dar nu perfect. Centrează în forţă Raţ, Torje se bate cu ei, mingea ajunge la Papp (74), care nu iartă. E 1-0. În ciuda lui Ericksson:). Sîntem iar lideri în grupă, ca pe vremuri, chiar dacă mai sînt multe de schimbat. Şi nu e tot. Sînmărtean a mai centrat o dată, iar Papp (78), a închis conturile. 2-0!

Clasament Grupa F:
1. România 6-1 10p
2. Irlanda de Nord 6-3 9p
3. Ungaria 4-3 7p
4. Finlanda 4-5 4p
5. Insulele Feroe 2-6 3p
6. Grecia 1-5 1p

Mesaj anti-BGS
Chiar dacă Jandarmeria Română a interzis orice fel de banner pentru partida cu Irlanda de Nord, fanii "tricolorilor" au reuşit să introducă unul în tribune aseară. Mesajul afişat a fost împotriva firmei de securitate BGS, suporterii făcînd referire la incidentele de la România - Ungaria, cînd a existat un conflict violent între aceştia şi agenţii de pază.

Penalty clar refuzat
Cu jumătate de oră înainte de final, Sînmărtean a fost agăţat în careu de McGivern după o serie de driblinguri, însă "centralul" Jonak Eriksson a apreciat intervenţia fundaşului britanic ca fiind regulamentară. Oaspeţii au cerut şi ei o lovitură de pedeapsă în prima parte, la o intrare imprudentă a lui Raţ asupra lui Lafferty.

641512-caseta.jpg

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (30)
khal_37
khal_37  •  16 Noiembrie 2014, 19:28
Postat de unico_biancorossi pe 16 Noiembrie 2014, 11:49

ps - atacantii unde sunt ? au notat cum se trage la poarta ? sper ca si-au luat notite temeinice, data viitoare sa nu se mai impiedice de balon, cu poarta goala in fata, da ? asa vezi, ma nea Generale, ma..))

Pasa lui sanmartean a venit tarziu iar distanta dintre cei doi era foarte mica. Vina nu-i apartine lui Stancu pentru ca la viteza aia pasa trebuia sa-i vina in fata ca la un-doi...in schimb pasa a fost un pic in spate bre. Stancu s-a accidentat iar Sanmartean a ramas singurul care mai putea sa-l ,,serveasca'' pe Keseru, Torje find depasit ca de obicei de evenimente.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  16 Noiembrie 2014, 11:49
Postat de unico_biancorossi pe 16 Noiembrie 2014, 11:48

bravo lui, ne-a scos cu golurile alea. foarte frumoase si corecte executiile.

ps - atacantii unde sunt ? au notat cum se trage la poarta ? sper ca si-au luat notite temeinice, data viitoare sa nu se mai impiedice de balon, cu poarta goala in fata, da ? asa vezi, ma nea Generale, ma..))

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  16 Noiembrie 2014, 11:48

bravo lui, ne-a scos cu golurile alea. foarte frumoase si corecte executiile.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează