FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ANDORRA 4-0

VIDEO Şase din şase, hai la Istanbul! » România a trecut la pas de Andorra, 4-0, şi a bifat trei puncte de serviciu pe drumul către Rio

Torje a făcut și aseară o partidă remarcabilă: a deschis scorul și l-a servit pe Găman la golul de 3-0
Torje a făcut și aseară o partidă remarcabilă: a deschis scorul și l-a servit pe Găman la golul de 3-0

Articol de - Publicat miercuri, 12 septembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 12 septembrie 2012 01:49

După un început ezitant de partidă, "tricolorii" au fost treziţi de incursiunile şi golul lui Torje (29). Lazăr (44) a făcut 2-0, iar Găman şi Maxim au închis tabela în minutele de prelungire. Urmează războiul de la Istanbul, pe 12 octombrie.

Primele două inele ale stadionului Naţional din Bucureşti sînt pline ochi. Oamenii rămaşi fără bilet sînt lăsaţi să intre pe gratis, iar puhoiul de lume pătrunde inclusiv la etajul superior. Nimeni nu se aştepta ca aproape 30.000 de spectatori să se înghesuie pentru a vedea micuţa Andorră. Dar nici "tricolorii" nu sînt pregătiţi de startul furibund al oaspeţilor: "capul" lui Lorenzo trece puţin pe lîngă (4), iar Lima îl încearcă şi el pe Lobonţ. Îngrijorător!

Alergînd în gol, fără gol
Dar Torje îşi aduce aminte că ar fi chemat lumea la stadion şi cu megafonul şi încearcă să îi răsplătească pe fani pentru stadionul plin. Reface perechea letală de la Tallinn, îl angajează perfect pe Marica, dar Ciprian trece pe sub minge (9). Presiunea se intensifică la poarta lui Gomes, iar Marica şi Bourceanu încearcă să spargă gheaţa. Dar aceasta este groasă: piticii din Pirinei sînt arţăgoşi în apărare, nici Lazăr nu poate marca din şase metri (27). E încă egal şi a trecut aproape jumătate de oră!

Calmante de la Torje şi Lazăr
Aproape. Nu trece fix jumătate de ceas, căci acelaşi Torje aprinde fitilul bucuriei şi potoleşte şi micile emoţii date de startul mai puţin convingător. Mijlocaşul Granadei şutează din unghi, fără speranţe pentru goalkeeperul advers, şi deschide seria golurilor româneşti (29). Grozav vrea să îl imite, dar ratează cu seninătate două ocazii într-un singur minut (39). Şi dacă fostul elev al lui Boloni de la Standard nu se lipeşte la gol, o face "fostul" de la PAOK: Lazăr prinde un şut puternic de la 20 de metri (44) şi scrie sentinţa meciului încă de la pauză: 2-0!

Insipizi la reluare
Scorul îl linişteşte şi pe selecţioner, care nu riscă şi îi schimbă repede pe "loviţii" Lobonţ şi Marica. România se schimbă la faţă, ocaziile se răresc, aşa că liderul Andorrei vrea să ne ajute: Lima e aproape să îşi dea autogol (60), după o centrare a debutantului Rusescu. Dacă rugbyştii români sînt "stejari", "naţionala" de fotbal din repriza secundă seamănă, mai degrabă, cu iedera: îşi sprijină jocul pe greşeli din partea adversarilor, nicidecum prin sclipiri individuale.

Găman şi Maxim salvează golaverajul
Nici Rusescu nu reuşeşte să rupă norii, aura lui de golgeter al Ligii 1 nu prinde deocamdată la "naţională". Stăm rău în ofensivă, ocaziile nu se lipesc de trupa lui Piţurcă, iar băieţii răi din Andorra se închid pe patru linii, imposibil de străpuns fără un dribling, fără un şut de la distanţă, fără o acţiune legată.

Lumea îşi pierde răbdarea, Tănase iese fluierat copios de pe teren la schimbare, dar Găman readuce aplauzele cu golul de 3-0, în prelungirile jocului. Plus o bijuterie marca Maxim, pentru 4-0, chiar înainte de fluierul final al "centralului". Ne-am scos pe ultima sută de metri, defilăm spre Istanbul! Va fi un 12 octombrie pe viaţă şi pe moarte!

"A ieşit exact ce ne-am propus, şase puncte din şase. E surprinzător cîţi spectatori au fost, cu ei în spate putem face rezultate mari aici, pe Arena Naţională" (Gabriel Torje)

"Trebuie să continuăm pe acest drum, iar la finalul campaniei de calificare să primim tot nota 10 plus de la selecţioner!" (Gabriel Torje)

"Le dedic golul părinţilor mei şi le mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în mine. Andorra ne-a lăsat să jucăm, depindem de rezultatele din dubla cu Turcia şi Olanda" (Alexandru Maxim)

"Gazonul ne-a fost un aliat în jocul nostru combinativ. A fost prima oară cînd joc pe acest minunat stadion, publicul a fost fantastic" (Alexandru Maxim)

"A fost greu pînă am reuşit să deschidem scorul, apoi ne-am descurcat. Momentul în care am marcat a fost mirific, nu înscriu prea des!" (Valerică Găman)

"Nu sînt atît de entuziast, din cauza durerilor pe care le simt la coapsă. Îmi doresc chiar şase puncte din meciurile cu Turcia şi Olanda!" (Ciprian Marica)

"Nu avem jucători care să facă diferenţa, noi trebuie să construim un grup, o echipă. Cu Turcia va fi altceva, acolo trebuie să ne organizăm" (Victor Becali)

"Am jucat mai bine în repriza a doua, nu ştiu încă dacă ne putem califica. Important este că s-au întors fanii la stadion, va conta pe viitor" (Ilie Năstase)

"Am stat prost la realizări, nu trebuie să ne bucurăm că am bătut Andorra. Am fi putut bate mai clar decît acest 4-0, obţinut abia în finalul jocului. S-a simţit şi oboseala acumulată după Tallinn" (Răzvan Raţ, fundaş România)

"Nu ne aşteptam să fie atîta lume la partida cu Andorra. Le mulţumesc suporterilor în numele echipei şi sper să-i răsplătim cu rezultate importante în dubla cu Turcia şi cu Olanda" (Răzvan Raţ, fundaş România)

"Părerea mea e că Damila Măciuca e mai bună decît Andorra" (Dumitru Dragomir, preşedinte LPF)

520366-caseta-romania-andorra-4-0.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Gazonul a fost OK
Deşi nu au trecut nici două săptămîni de la concertul americanilor de la Red Hot Chili Peppers de pe Naţional Arena şi o parte a gazonului a fost distrusă în urma acestui eveniment, suprafaţa de joc s-a prezentat foarte bine la ora meciului. Cu toate că pe teren se puteau observa mici porţiuni în care iarba era arsă, acest lucru nu a făcut ca desfăşurarea partidei să aibă de suferit din această cauză. Iarba a fost înlocuită în această săptămînă, procesul fiind încheiat cu doar două zile înaintea meciului.

Raţ, peste Lăcătuş şi Rednic
Căpitanul reprezentativei României în meciul cu Andorra, Răzvan Raţ, a ajuns pe locul 8 în topul celor mai selecţionaţi fotbalişti români. După meciul  împotriva Estoniei, cîştigat cu 2-0 de către tricolori, Raţ îi egalase la numărul de prezenţe sub tricolor pe Marius Lăcătuş şi Mircea Rednic, însă după partida de aseară a ajuns la borna 84 şi i-a depăşit pe cei doi mari foşti internaţionali.

Oltenii au protestat
Suporterii Universităţii Craiova au venit să îşi susţină cauza şi la partida cu Andorra. Membrii Asociaţiei Suporterilor Olteni (ASO) au fost prezenţi în peluză şi au afişat un banner cu inscripţia "Unirea face puterea" şi au cîntat împotriva şefului LPF, Dumitru Dragomir.

Super-Torje
Micuţul mijlocaş al celor de la Granada se simte extraordinar în culorile României sub conducerea lui Victor Piţurcă. Acesta a reuşit, în cele 12 meciuri jucate de la revenirea lui Piţi, şase goluri şi cinci pase decisive. Torje a fost unul dintre cei mai buni tricolori aseară, Gabriel reuşind să deschidă scorul în minutul 29.

Tănase, ţinta fluierăturilor!
Dezamăgiţi de lipsa acţiunilor reuşite din dreptul stelistului Cristi Tănase, spectatorii de pe Naţional Arena l-au fluierat copios pe mijlocaşul de bandă stîngă. În minutul 70, cînd "Dodel" a expediat un şut mult peste poartă, de la mare distanţă, tribunele au explodat la adresa fotbalistului! Momentul a fost salvat de peluze, care au început să cînte "Deşteaptă-te române" iar întreg stadionul a uitat de Tănase, după care a răsunat numele lui Mihăiţă Neşu.

Marica şi Lobby accidentaţi, Măţel lovit
Piţurcă a fost obligat să-l înlocuiască la pauză pe Bogdan Lobonţ, portarul acuzînd o accidentare suferită pe durata primei reprize, la o ciocnire cu Lorenzo. Iar spectatorii au fluierat îndelung cînd au auzit numele nou-intratului Tătăruşanu. Marica s-a îndreptat şi el şchioptînd spre schimbare, ţinîndu-se de coapsa piciorului drept. Nici Măţel n-a scăpat de emoţii, avînd nevoie de îngrijiri medicale în minutul 51, cînd căpitanul Andorrei, Lima, l-a faultat dur şi a primit cartonaş galben.

Gol Găman, nu autogol Andorra
Reuşita de 3-0 a "tricolorilor" a stat sub semnul întrebării în privinţa autorului ei: centrarea lui Torje, din lovitură liberă, a fost reluată cu capul de Găman, balonul s-a dus în stîlpul din dreapta al porţii Andorrei, după care s-a lovit de goalkeeperul Gomes şi a intrat în plasă. Deşi intervenţia portarului Andorrei a fost evidentă, golul a fost contabilizat în dreptul lui Găman, aflat la prima performanţă de acest gen la echipa naţională.

Clasament Grupa D:

1.        România        2        2        0        0        6:0        6
2.        Olanda        2        2        0        0        6:1        6   
3.        Ungaria        2        1        0        1        6:4        3   
4.        Turcia        2        1        0        1        3:2        3   
5.        Estonia        2        0        0        2        0:5        0   
6.        Andorra        2        0        0        2        0:9        0

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (165)
retlav
retlav  •  13 Septembrie 2012, 18:52

La cum a jucat Maxim merita laude. Si daca l-ati fi vazut si in meciurile Pandurilor ati fi evitat penibilul domnilor. Daca este ceva de criticat este ceea ce ne arata Piturca. Adica nimic. Si se pare ca este si sluga lui Gigi. Care, pentru craioveni, sa stiti ca nu este strain de distrugerea Craiovei. Ideea este ca se pare ca avem o cooperativa super tare la conducerea federatiei. Traiasca banul, ca fotbalul nu mai conteaza . L-AU DISTRUS CEI CE SE BAT CU PUMNII IN PIEPT. Si voi ii stiti! Pe toti.

poloroman
poloroman  •  12 Septembrie 2012, 21:21
Postat de danieliorga2000 pe 12 Septembrie 2012, 14:35

Deocamdata o faza cu Andora e tot ce a facut Maxim in fotbal. Banuiesc ca asta il face cu 10 clase si peste Hagi.

tanase din ce "traieste" la echipa national,dintr-un gol marcat austrie .....

xunulx
xunulx  •  12 Septembrie 2012, 14:44
Postat de danieliorga2000 pe 12 Septembrie 2012, 14:35

Deocamdata o faza cu Andora e tot ce a facut Maxim in fotbal. Banuiesc ca asta il face cu 10 clase si peste Hagi.

A dus pandurii pe primul loc, deci n-a facut numai o faza cu Andorra. Oricum cel putin a facut o faza cu Andorra in 10 minute cat a jucat a driblat 4 adversari / 3 dintre ei au intrat prin alunecare la el si s-a ferit spre deosebire de Tanase care in 80 de minute n-a facut nimic cu Andorra (in afara de caderi teatrale si pase in spate) si nici in 90 minute cu Estonia (in afara de pase in spate puse imediat dupa ce primea mingea sau aruncarea de la margine care a gresit-o ca un incepator). Acum Stelistii fac spume la gura cu Tanase al lor ca e cel mai bun ca nu stiu ce. Oricum mai are 1 an, maxim 2 de jucat la Steaua ca o sa-l dea Becali afara pe usa din dos.

Vezi toate comentariile (165)
Comentează