FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - UNGARIA 3-0

VIDEO şi FOTO Hai că ne plictisiţi! Victorie de senzaţie a României cu Ungaria, 3-0, în faţa unui public superb

Inspirația de atacant pur-sînge a lui Marica s-a dovedit decisivă
Inspirația de atacant pur-sînge a lui Marica s-a dovedit decisivă

Articol de - Publicat sambata, 07 septembrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 07 septembrie 2013 09:23

ROMÂNIA - UNGARIA 3-0. Fanii maghiarii au venit să devasteze Bucureştiul, dar au plecat cu coada între picioare după un succes fulminant al trupei lui Piţurcă. Marica, Pintilii şi Tănase au pus la colţ o echipă ungară invizibilă pe Arena Naţională.

Apropiaţi-vă de ecranul unul televizor cu tub. Ştim, sînt greu de găsit azi. Dar veţi observa dreptunghiuri mici, unite pentru a forma o imagine unitară. Cadrele se vor schimba, însă patrulaterele rămîn aceleaşi. Sînt tricolore.

Vezi AICI golurile

Naţional Arena e un cub Rubik în roşu, galben şi albastru. Culorile care, fluturate frenetic, învăluie un început de vis!

Cînd Marica iese la secerat

Tradiţia ne învaţă că galbenul e al holdelor de grîu. Iar Marica iese la secerat încă din minutul 2: doboară fără probleme spicul Guzmics, înţeapă mingea pe lîngă Adam Bogdan şi declanşează isteria generală. GOL, cele mai fericite majuscule din ultima vreme, pentru un 1-0 de poveste!

Mai multe imagini!

Nici vîslaşii Torje, Maxim ori Stancu nu se lasă mai prejos: învîrt tricourile albe în 16 metri, apărarea adversă e aidoma valurilor Dunării sosite dinspre Budapesta. Fluviul trece şi pe la Giurgiu, "astralul" Măţel e învăţat să stăpînească debitul prea puţin tulbure. Ba, mai mult, e aproape să dea gol: şut-centrare, mingea şterge bara (20)!

Pintilii, lansatorul de rachete

Uriaşii Szalai şi Bode par elevi timizi în prima zi de şcoală. Aduc prima minge în careul României abia în minutul 30! Fază care transformă albastrul drapelului în indigo: pierd balonul, acesta ajunge la Marica, vîrful scapă din nou ca la faza primei reuşite.

Întoarce însă mingea către Pintilii, care teleghidează mingea sub bara lui Bogdan de la 23 de metri, 2-0!

E primul său gol la "naţională", iar Inelul de Foc al Pacificului, zona cu cele mai multe cutremure de pe glob, are un corespondent românesc. Cele trei inele ale Arenei Naţionale!

Imnul din minutul 50

Începutul reprizei secunde nu e alterat de şutul lui Hajnal şi semiocazia lui Szalai, singurele şanse ale maghiarilor. Stancu e servit excelent de Marica, scapă singur pe stînga, însă e ajuns şi blocat de apărarea adversă (49).

Pe fundal, stadionul cîntă "Deşteaptă-te, române!".Torje reuşeşte preluările fără probleme. E acompaniat de valuri mexicane, ropote de aplauze şi un tropotit zgomotos.

Tănase, Tănase, ce valuri frumoase!

Stancu scapă şi el singur cu Bogdan, la fel ca Marica în debut, dar şutul e respins. Ajunge şi Popa, intrat de curînd, în fază de turnir cu portarul maghiar. Eşuează şi el. Ne enervăm cu zîmbetul pe buze, strîngem steagurile acestea mici aproape de corp şi clipim: ce greu trece timpul cînd eşti fericit şi ţi-e frică să nu se facă zi şi să fi fost un vis!

Tănase reuşeşte un gol superb după o fază de clasă: trecere care umileşte maghiarii, şut care ne spune că poate merităm să credem. E 3-0, Arena e un plămîn prin care respiră "tricolorii". Aer de baraj, parfum de Rio!

 

7-2a fost raportul ocaziilor în favoarea României

 

"Sînt mîndru că sînt român, ne bucurăm foarte mult! Nu ne aşteptam la un asemenea rezultat, dar dacă analizăm jocul mai puteam marca." (Ciprian Marica, atacant România)

"Acum sîntem mai aproape de baraj, dar nu am realizat încă nimic. Ştiam că vom bate Ungaria. Eu mai puteam juca, dar asta a fost decizia selecţionerului" (Gabriel Torje, mijlocaş România)

"România a fost la înălţime. E o victorie importantă, dar va fi foarte bună doar dacă vom corobora acest rezultat cu un succes contra Turciei. Sperăm să vină şi mai multă lume la meciul de marţi" (Răzvan Raţ, fundaş România)

"Am vrut să cîştigăm în România, dar golul lui Marica ne-a blocat toate planurile. Apoi reuşita extraordinară a lui Pintilii nu ne-a oferit prea multe şanse de a întoarce soarta meciului" (Balasz Dzsudzsak, mijlocaş Ungaria)

586075-romania-ungaria-3-0.jpg

 

Chiricheş devine noul căpitan al ”tricolorilor”

O singură surpriză la startul meciului a propus aseară Victor Piţurcă: banderola de căpitan i-a fost încredinţată lui Vlad Chiricheş! Stoperul lui Tottenham a fost căpitan pentru a doua oară la echipa naţională după ce Piţi i-a rezervat acelaşi rol şi în ultimul amical dinaintea disputei cu maghiarii, 1-1 cu Slovacia, în august. Intenţia selecţionerului e aceea de a-l păstra de acum pe termen lung pe Chiricheş drept căpitan, pentru că Raţ, Lobonţ şi Goian sînt pe finalul carierei la lot.

Bourceanu suspendat cu Turcia!

Stelistul a primit un cartonaş galben în minutul 50 al partidei cu maghiarii, la o fază la care a reacţionat pripit. Mijlocaşul a încercat un artificiu tehnic aproape de careul advers, a eşuat şi a pierdut balonul. De teama unui contraatac al adversarilor, l-a tras imediat de tricou pe Varga şi a fost avertizat! Bourceanu mai avea un cartonaş galben, din 1-4 cu Olanda, la Bucureşti, şi va rata meciul cu Turcia de marţi.

Raţ i-a salvat pe "tricolori"


În minutul 31, Chiricheş s-a avîntat temerar pînă la jumătatea terenului, a încercat un dribling fin, dar a fost deposedat, iar maghiarii au iniţiat cea mai periculoasă acţiune de poartă.

Cînd Bode s-a pregătit să tragă de la 12 metri de buturile lui Tătăruşanu, a apărut Raţ, care i-a subtilizat mingea, elegant, a iniţiat contraatacul, iar Marica i-a aşezat mingea pentru şut lui Pintilii, ce a dus scorul la 2-0.

Piţi Scorpionul :)


Selecţionerul a oferit spectatorilor de pe Arena Naţională o altă bucurie, dincolo de victoria "tricolorilor". În minutul 35 al primei reprize, Piţurcă a returnat spectaculos în teren un balon ieşit în aut. Fostul atacant a încercat "scorpionul", lovitura cu călcîiul, peste cap, schema făcută celebră de portarul columbian Higuita, care a consacrat-o apărînd un penalty. Lui Piţi i-a ieşit, dar fără salt, în aplauzele miilor de români.

586098-clasament-d.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (285)
dash.berlin
dash.berlin  •  09 Septembrie 2013, 00:58
Postat de zona_kisselef pe 07 Septembrie 2013, 13:52

Torje a jucat slab . Alearga degeaba . Parca poarta incaltari de 48 !! Gata am iesit . Ciao !

De data asta ai dreptate bre :)))

ss_imperator
ss_imperator  •  08 Septembrie 2013, 06:56
Postat de adi_ro pe 07 Septembrie 2013, 13:56

meci bun ... insa calitatea transmisiei video excrecabila ... suntem in 2013 si nu sunteti in stare sa transmiteti HD !!! de sunet nu mai vorbesc ... ar trebui ca cei care s-au ocupat de sunet sa ishi dea demisia ... comentatori praf praf praf .. dorinta mea e sa dati faliment sau sa nu mai transmiteti live nici un meci , nici macar din campionat va bateti joc de cei care va tin in afacere adica de telespectatori .

Eu cred că televizorul tău e de vină .

buerebuistas
buerebuistas  •  07 Septembrie 2013, 18:14

Nea Razvane , vezi ca ai gresit ordinea culorilor , mama lui de tricolor :)

Vezi toate comentariile (285)
Comentează
Close