FOTBAL  »  NATIONALA  »  SOLUŢIA NAŞU’-LUPESCU: UN ANTRENOR STRĂIN ROMÂN

“Vin oricînd la «naţională»!”

Articol de GSP - Publicat joi, 26 iunie 2008 00:00

Ladislau Bölöni spune că s-ar întoarce să-i conducă pe “tricolori” dacă Piţurcă n-ar mai rămîne selecţioner. El acuză negativismul României la Euro.

– Domnule Bölöni, unde a pier­dut România calificarea?
– Ceea ce se declară în Ro­mâ­nia, şi anume că s-a pierdut ca­li­fi­carea, este mult spus. Că vrem sau că nu, “tricolorii” au pornit cu şansa a patra în grupa de la Campionatul European , iar calificarea era im­­po­sibilă, oricît s-a zis la vremea res­­pec­tivă că puteam să o reuşim. Ast­­fel că, pînă la urmă, nu am pier­dut nimic. Românii trebuie să în­ve­ţe din greşeli şi să nu se mai vaite!

“Să lăsăm văitatul!”

– Ce i-a lipsit României la a­cest turneu final?
– Din păcate, jucătorii ro­mâni nu au reuşit să se concentreze şi să evolueze la capacitate ma­xi­mă. Alte echipe au demonstrat că nu este imposibil să reuşeşti acest lucru.

– Ce trebuie schim­bat?
– În primul rînd, tehnicienii e­chipei trebuie să schimbe ambianţa la lot. Să meargă pe latura po­zi­tivă dacă vor să obţină per­for­manţe mari. Cred că în rîndul ju­că­torilor a fost mereu o atmosferă negativă. Nu trebuie să ne plîngem că ne-a bătut nu ştiu care mare e­chipă. Să lăsăm văitatul! Să ve­dem unde am greşit şi să re­me­diem ceea ce nu a fost bun.

– Nu ne-a ţinut nici şmecheria românească!
– Da, curios. Credeam că sîn­tem capabili să exploatăm mai mult asta, să fim mai vulpoi, poate chiar vicleni. Am avut ocazia să prin­­dem Franţa sau Italia. Dar n-am reuşit fiindcă nu ne bazăm pe un lot foarte valoros.

“Banii nu contează”

– Luaţi în con­si­de­ra­re o re­ve­nire ca antrenor la “naţională”?
– Aş veni în orice moment, însă nu vreau să fiu un contracandidat pentru Piţurcă. Pot discuta de­spre reîntoarcerea mea doar în clipa în care Piţi nu mai este se­lec­ţioner. Şi atunci cînd am fost prima dată numit am spus clar că pentru mine banii nu contează şi voi veni mereu cu sufletul deschis la echipa na­ţio­na­lă.

– De ce n-aţi acceptat oferta Rapidului?
– Pentru mine subiectul Rapid este foarte delicat. Va veni şi mo­mentul cînd voi fi pregătit pentru a discuta pe această tema.

“Eu nu am dorit nici o clipă să pun suporterii rapi­dişti pe jar prin a spune că vin cu sigu­ranţă ca antrenor.”
“României i-a lipsit cu desăvîrşire pu­te­rea de a se autodepăşi, pentru că asta pre­su­pune orice competiţie im­portantă precum Campionatul Eu­ropean.”

A renunţat după 10 luni

Ladislau Bölöni (55 de ani) a antre­nat echipa naţională a României mai puţin de un an, în intervalul august 2000 - iunie 2001. A renun­ţat spre finalul “prelimi­nariilor” pentru CM 2002 , lăsînd Ro­mânia pe locul 2 în grupă. Motivul? Nu i s-a asigurat prelungirea contractului după barajul de calificare. Imediat a parafat un angajament cu portu­ghe­zii de la Sporting Lisabona. În pe­rioada ‘84-’87 a fost coleg la Stea­ua cu actualul selecţioner, Vic­tor Piţurcă.

101 selecţii are Loţi ca jucător, el evoluînd în 41 de meciuri oficiale şi 60 amicale.

13 partide a condus Bölöni ca antrenor echipa naţională, obţinînd opt victorii.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (42)
 •  26 Iunie 2008, 21:23

Nu vă e ruşine să repetaţi minciunile lui Boloni ? De unde până unde a plecat de la naţională fiindcă nu i s-a prelungit contractul ?! A plecat fiindcă îi era mai bine la Sporting şi fiindcă la naţională îşi făcuse plinul - avea "carte de vizită." Şi dacă e gata oricând să vină înapoi, care-i treaba, acum o să-i prelungească Mircea Sandu contractul ?

 •  26 Iunie 2008, 15:54

Boloni n-are ce cauta la Nationala, ii trebuie translator,vrea bani multi simai are o pretentie greu de indeplinit : Romania sa nu existe !

 •  26 Iunie 2008, 15:41

Bai ce contestati pe Boloni? Voi ati facut mai multe pentru Romania sau pentru Steaua? Or ce ar fi facut el la nationala a fost contestat. Ati uitat conflictul cu Ganea? Sau alt mari contestatori gen fratii Becali. Dupa primul meci cu el pe banca Becali a zis: Boloni e un ratat. Cum sa faci performante cand ziaresti sunt impoitrva ta, dar si asa a terminat pe locul doi. Iar marele Hagi cel mai mare roman si cel mai mare patriot al tuturor timpurilor nu a reusit sa invinge Slovenia.

Vezi toate comentariile (42)
Comentează
Close