GSP.RO  »  INTERNATIONAL  »  LEGENDE

Un român va juca în meciul caritabil al legendelor, Liverpool - Ajax » Va fi retragerea lui Sven-Goran Eriksson

Meciul caritabil Liverpool Legends - Ajax Legends se va disputa pe 23 martie. Foto: LFC Foundation
Meciul caritabil Liverpool Legends - Ajax Legends se va disputa pe 23 martie. Foto: LFC Foundation

Articol de - Publicat marti, 19 martie 2024 18:22 / Actualizat marti, 19 martie 2024 19:07

Legendele lui Liverpool și cele ale lui Ajax se vor duela sâmbătă, pe 23 martie, de la ora 14, pe Anfield Road, într-un meci caritabil.

Printre jucătorii ce au scris istorie pentru cele două cluburi se va afla și Bogdan Lobonț (46 de ani), care a activat în poarta „lăncierilor” în perioada 2000-2001 și 2002-2005.

Toate încasările vor ajunge la Fundația LFC, ce aparține de clubului englez și gestionează mai multe acțiuni de binefacere. Peste 54.000 de bilete au fost vândute până în prezent, iar organizatorii se așteaptă la sold-out.

Partida va marca și împlinirea marelui vis al legendarului antrenor Sven-Goran Eriksson (76 de ani), grav bolnav, de a sta pe banca lui Liverpool.

Bogdan Lobonț va evolua în meciul caritabil al legendelor, Liverpool - Ajax

Bogdan Lobonț (46 de ani), fostul goalkeeper al naționalei României, a primit invitația de a se alătura inițiativei, astfel că va fi prezent în amicalul de lux.

Sfertfinalist de Liga Campionilor cu Ajax în 2003, în prezent antrenor cu portarii la Rapid București, „Lobby” se va afla printre nume mari precum Steven Gerrard, Jerzy Dudek, Dirk Kuyt, Djibril Cisse, Fernando Torres, Rafael van der Vaart, Jari Litmanen, Ronald de Boer sau Ryan Babel, care a evoluat pentru ambele cluburi.

Iată numele jucătorilor care au confirmat prezența:

Liverpool Legends: Jerzy Dudek, Sander Westerveld, Bjorn Tore Kvarme, Daniel Agger, Fabio Aurelio, Gregory Vignal, Igor Biscan, Martin Skrtel, Sami Hyypia, Jay Spearing, Steven Gerrard, Mark Gonzalez, Maxi Rodriguez, Momo Sissoko, Dirk Kuyt, Djibril Cisse, Fernando Torres, Nabil El Zhar, Ryan Babel;
Antrenor: Sven-Goran Eriksson;
Staff: Ian Rush, John Barnes, John Alridge.

Ajax Legends: Bogdan Lobonț, Aron Winter, Clyde Wijnhard, Danny Blind, Dennis Gentenaar, Derk Boerrigter, Eyong Enoh, Jan van Halst, Jari Litmanen, Kiki Musampa, Kenneth Perez, Michael Krohn-Dehli, Nordin Wooter, Nwankwo Kanu, Olaf Lindenbergh, Rafael van der Vaart, Ricardo van Rhijn, Richard Witschge, Ronald de Boer, Ryan Babel, Siem de Jong, Sjaak Swart, Simon Tahamata, Sonny Silooy, Urby Emanuelson;
Antrenor: Sjaak Swart;
Staff: Danny Blind, Pim van Dord, Peter Hoogland.

Liverpool, ultimul vis al lui Sven-Goran Eriksson

Bolnav de cancer pancreatic în fază terminală, Sven-Goran Eriksson (76 de ani) ar urma să-și îndeplinească unul dintre marile visuri, să o antreneze pe Liverpool.

La începutul anului, Sven-Goran Eriksson, fost tehnician la Benfica, AS Roma, Sampdoria, Lazio și ex-selecționer al Angliei, a anunțat că a fost diagnosticat cu cancer în fază terminală.

„Mai am de trăit un an, în cel mai rău caz ceva mai puțin, în cel mai bun caz mai mult. Nu poți fi sigur”, spunea legendarul antrenor.

Ulterior, el a dezvăluit că „întotdeauna mi-am dorit să fiu manager al lui Liverpool”. „Știu că acest lucru nu se va mai întâmpla, dar oricum rămân un fan al «cormoranilor»”, adăuga Eriksson.

Liverpool FC este încântată să confirme că Sven-Goran Eriksson va face parte din staff-ul legendelor lui Liverpool la meciul contra legendelor lui Ajax, pe 23 martie. Fostul selecționer al Angliei se va alătura unui staff compus din legende ale lui Liverpool, precum Ian Rush, John Barnes și John Alridge, pentru meciul anual organizat de Fundația LFC.

Toți cei care au legătură cu clubul și Fundația LFC sunt nerăbdători să-i primească călduros pe Sven și familia lui pe Anfield - și să-l vadă pe bancă pentru o zi - într-o ocazie fantastică de strângere de fonduri”, transmitea clubul într-un comunicat, imediat după declarațiile legendarului antrenor.
- comunicat Liverpool după anunțul lui Sven-Goran Eriksson

VIDEO. Robbie Fowler a venit în România

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Fiorentina plânge » Directorul executiv a murit astăzi. Mâine ar fi împlinit 58 de ani
ITALIA
Fiorentina plânge » Directorul executiv a murit astăzi. Mâine ar fi împlinit 58 de ani
Starul Franței, OUT de la națională după aproape 7 ani
FRANȚA
Starul Franței, OUT de la națională după aproape 7 ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează