INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Ameninţă Barca! » Cazul "Neymar" se complică: Procurorii vor să ceară şi retrogradarea Barcelonei din Primera!

Preşedintele Bartomeu (stînga), fericit la prezentarea lui Neymar. Între timp, zîmbetul i-a dispărut // Foto: Reuters
Preşedintele Bartomeu (stînga), fericit la prezentarea lui Neymar. Între timp, zîmbetul i-a dispărut // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 16 martie 2015 00:00 / Actualizat duminica, 15 martie 2015 23:47

În acelaşi timp, ultimii doi preşedinţi blaugrana, Rosell şi Bartomeu, riscă să fie condamnaţi la închisoare, conform Mundo Deportivo, pentru crearea unui labirint de contracte ce au ascuns preţul real al transferului.

Barcelona a învins şi sîmbătă, întîmpină El Clasico din 22 martie ca lider al Primerei, dar tot nu e linişte pe Camp Nou. Pentru că o aşteaptă un proces lung şi dificil în cazul " Neymar". Un transfer prezentat pe 3 iunie 2013 la 57 de milioane de euro, dar care ar fi costat Barca în realitate 95 de milioane!

Autorii fraudei
Ieri, într-un articol cu sigla "Barca Leaks", aluzie la organizaţia lui Julian Assange care a dezvăluit publicului documente secrete americane, Mundo Deportivo reliefează planul procurorului Jose Perals.

Potrivit cotidianului catalan, apropiat clubului blaugrana, acesta va cere tribunalului pedepse cu închisoarea pentru ultimii doi preşedinţi ai grupării: Sandro Rosell, şef între 2010 şi 2014, autorul principal al fraudei, şi Josep Maria Bartomeu, actualul lider, acuzat şi el că a plătit în secret 2,8 milioane de euro anul trecut firmei familiei Neymar.

Taxele totale neachitate la timp ar fi de 14 milioane. În februarie 2015, cînd scandalul a luat amploare, oficialii Barcelonei au fugit să dea Fiscului 13,6 milioane, dar era prea tîrziu.

Real e în spate?
Procurorul însă mai urmăreşte ceva: pentru că şi clubul e adus în faţa instanţei, Perals vrea ca Barca să fie retrogradată în Segunda Disivion în următoarele două sezoane! "Totuşi, sînt şanse mici ca Perals să cîştige în această direcţie, iar echipa să fie exclusă din Primera", a comentat Mundo Deportivo, care sugerează şi cine ar sta în spatele întregului caz.

Florentino Perez a negociat şi el cu familia Neymar, aflînd şi detaliile tranzacţiei dintre Barca, Santos şi jucător. Furios că brazilianul a ajuns pe Camp Nou, preşedintele lui Real a dat drumul informaţiilor compromiţătoare.

38 de milioane de euro ar fi diferenţa ascunsă de Barca faţă de suma oficială prezentată pentru transferul lui Neymar de la Santos: 57 de milioane

ALTE ŞTIRI DESPRE BARCELONA:

Messirezistibil!
Taifunul Messi ia Spania pe sus. Încă o victorie a Barcei, 2-0 la Eibar (a 17-a etapă fără gol primit) în faţa lui Piovaccari, şi încă o "dublă" a argentinianului. "Puricele" are 43 de goluri în toate competiţiile, două în plus faţă de întreg sezonul precedent. Sîmbătă a deschis scorul din penalty (are 90% transformate) şi a punctat apoi cu capul după o lovitură de colţ, cum nu se mai întîmplase niciodată în cariera sa.

Leo 2014-2015:
- 32 goluri în Primera
- 8 goluri în Champions
- 3 goluri în Copa del Rey
- 43 goluri în total

Xavi 750
Sîmbătă, în minutul 62 al partidei de pe "Ipurua", Xavi Hernandez a intrat în locul lui Rakitici. A fost cel de-al 750-lea meci al căpitanului în tricoul blaugrana. Xavi, 35 de ani, mintea limpede a catalanilor, crescut la Academia La Masia, a debutat în 1998 la prima echipă, pentru care a marcat 84 de goluri. A cucerit 22 de trofee în 17 ani. La "naţională", 133 selecţii şi 12 goluri. Campion mondial în 2010 şi dublu campion european: 2008 şi 2012.

150 de victorii, Pique
O seară specială şi pentru Pique. 2-0 cu Eibar a fost al 150-lea său succes la Barcelona în Primera. Stoperul catalan a jucat 205 meciuri pentru a atinge această performanţă. Pique este pe locul 3 într-un top al jucătorilor care au ajuns cel mai repede la 150 de victorii în campionat: primii doi, Busquets (196 partide) şi Messi (202), tot de la Barca.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează