INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Prietenul lui Mihai Neşu e "băiatul cu suflet mare" » Gest impresionant făcut de Dries Mertens pentru un copil sărac din Guineea

Pe 16 februarie 2013, cînd era la PSV Eindhoven, Mertens a arătat lumii mesajul său după un gol cu Utrecht: +1   FOTO
Pe 16 februarie 2013, cînd era la PSV Eindhoven, Mertens a arătat lumii mesajul său după un gol cu Utrecht: "Mihai Neşu 3". Numele şi numărul de pe tricou al prietenului

Articol de - Publicat vineri, 27 martie 2015 00:00 / Actualizat joi, 26 martie 2015 21:58

Mijlocaşul belgian, 27 de ani, fost coleg la Utrecht cu Mihai Neşu, susţinîndu-l mereu pe "Bichon" după accidentul din 2011, l-a descoperit pe puştiul african pe Twitterul revistei National Geographic.

Pe 10 mai 2011, Dries Mertens plîngea pe terenul de antrenament al lui Utrecht. Mihai Neşu, coechipierul şi prietenul său, era deja în salvare, în stare critică. Românul suferise o gravă accidentare la coloana vertebrală după ciocnirea cu Alje Schut. A rămas paralizat de la gît în jos, imobilizat într-un scaun cu rotile.

"Cea mai frumoasă zi"
De atunci, belgianul l-a susţinut mereu pe Mihai. I-a dedicat goluri şi l-a vizitat de multe ori. Nu doar în Olanda, ci şi în Statele Unite: în iunie 2012, a fost în California să-i fie alături "Bichonului" la o clinică de recuperare. "Am fost foarte fericit, cea mai frumoasă zi a mea în America", avea să spună Neşu.

Dries a descoperit de curînd un băieţel african îmbrăcat în tricoul său cu numărul 14 de la Napoli. Era o poză postată pe Twitterul National Geographic de americanul Pete Muller, fotograf care lucrează cu marile ziare şi reviste din toată lumea. Şi era surprinsă în satul Meliandou, din sudestul Guineii. La lecţia de franceză.

"Vreau să-i ofer ultimul meu tricou"
Cînd l-a văzut pe copil, Mertens a fost impresionat.
- Puteţi să mă ajutaţi să-l găsesc pe acest băiat care-mi poartă tricoul?, i-a rugat flamandul pe fotograf şi pe colegii acestuia de la NG.

Şi a explicat, tot pe Twitter:
- E o imagine extraordinară într-un proiect extraordinar. Aş vrea să-l ajut pe puşti şi să-i ofer ultimul meu tricou.

Presa belgiană dezvăluie că ajutorul fotbalistului va fi mult mai important. "Dries este «băiatul cu suflet mare»". Aşa îl descriu apropiaţii.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close