INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUEDIA

Ales a 9-a oară jucătorul anului în Suedia, Zlatan Ibrahimovici atacă extrema dreapta: "Ignoranţi!"

Zlatan are o ţintă:
Zlatan are o ţintă: "Vreau să fiu de zece ori fotbalistul anului în Suedia" // Foto: MediafaxFoto/AFP

Articol de - Publicat miercuri, 12 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 11 noiembrie 2014 21:57

Căpitanul şi golgeterul "naţionalei" Tre Kronor, 33 de ani, e deranjat de procentul mare, 12,9%, obţinut la alegerile legislative de partidul SD, care susţine că "Zlatan nu e simbolul Suediei".

Ibrahimovici e un mit în Suedia. Tocmai a fost ales fotbalistul anului. A 9-a oară, a opta la rînd! Dar extremiştii nu-l plac pe Zlatan. Pentru că, deşi s-a născut la Malmo, are tată bosniac şi mamă croată. Rădăcinile sale iugoslave deranjează SD (Suedezii Democraţi), partid radical ce luptă împotriva imigranţilor.

Al treilea la ultimele alegeri legislative, din septembrie, cu un procent neaşteptat de mare, 12,9% (801.178 voturi). Şi al cărui slogan e "Zlatan nu e simbolul Suediei".

Întrebat de acest subiect fierbinte în interviul din Aftonbladet, jucătorul de 33 de ani a spus: "Cei care au asemenea campanii sînt nişte ignoranţi. Şi ei, dar şi cei care-i votează, pentru că, atunci cînd pui ştampila, ar trebui să vezi imaginea mare, de ansamblu, şi nu să acţionezi din instinct. Însă eu le-am dovedit tuturor în această ţară că e posibil să ajungi sus indiferent cine eşti şi de unde vii".

Fratele său a murit de cancer
În acelaşi dialog, Ibra a vorbit şi despre Klas Ingesson, fostul internaţional care a murit pe 29 octombrie, la 46 de ani, de mielom multiplu (o formă rară de cancer ce afectează măduva osoasă). "L-am cunoscut foarte bine, mi-a fost un model în viaţă. O altă tragedie trăită de mine în acest an. Fratele meu, Sapko, de 40 de ani, a dispărut în primăvară... În astfel de clipe, fotbalul nu te mai ajută. Doar familia te poate linişti".

100 de selecţii are Ibrahimovici pentru "naţionala" Suediei, marcînd 50 de goluri

7 cluburi are Zlatan în carieră: Malmo, Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan şi PSG

23 de trofee a cucerit Ibra, inclusiv 11 titluri de campion (niciodată Champions League)

"Cînd eram un puşti, la 17-18 ani, şi spuneam în primul interviu că voi învinge şi că voi cuceri trofee, toţi rîdeau de mine: «Cine naiba e arogantul ăsta mic?». Uite că ei m-au ales de nouă ori jucătorul anului în Suedia" ( Zlatan Ibrahimovici, căpitanul Suediei)

"Am crescut cu tata, dar respect femeile la fel de mult. Mama, surorile şi soţia, toate sînt femei, nu? Sîntem în 2014, nu în epoca de piatră" (Zlatan Ibrahimovici, căpitanul Suediei)

"Suedia e ţara mea. M-am născut în Suedia, sînt suedez, reprezint Suedia şi, după ce mă retrag, voi trăi în Suedia" (Zlatan Ibrahimovici, căpitanul Suediei)

"N-am jucat niciodată la Olimpiadă. Dacă se va putea, de ce nu? Dacă Suedia va fi acolo, voi spune «Da» imediat" (Zlatan Ibrahimovici, căpitanul Suediei)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
spivak
spivak  •  12 Noiembrie 2014, 20:16

Cam obraznic ciorelul.

irishjoe
irishjoe  •  12 Noiembrie 2014, 10:25

Dare to Zlatan! Traiesc de 20 de ani in Irlanda astia fiind un popr de migratori au si ei un partid de extrema dar ii preocupa lupta cu inamicul englez mai mult , dupa o perioada mai lunga incepi fara sa vrei sa devii unul de al lor uiti de radacini!

ftwraku
ftwraku  •  12 Noiembrie 2014, 09:28
Postat de ftwraku pe 12 Noiembrie 2014, 09:23

adevarul este undeva la mijloc....in 10 ani de aici incolo sa vedeti ce o sa se inaspreasca legile impotriva migratiei....infara de astia din UE,foarte greu o sa mai intre. Acum nu se face nimic pentru ca este mare demagogeala....o sa VEDETI ca in special astia din Orientul Mijlociu o sa intre foarte greu in Europa.... Mai in toate statele dezvoltate din vest au ajuns sa reprezinte 5-10%,in Franta chiar mai mult musulmanii din Orientul Mijlociu...in Anglia au avut deja sute de proteste inca de acum 3-4 ani,asta zic din experienta proprie..

.ca si britanic daca te comporti ca ei,ai probleme cu legea,nu vorbesc de ceilalti din alte tari....Daca ar iesi in strada musulmanii sa ceara drepturile pe care le cer in UE la ei acasa i-ar impusca aia pe strada.... La ei acasa daca critici guvernu sau pe cine stie ce seic,risti si 20 de inchisoare sau chiar executie pentru mult mai putin...O profesora din Arabia Saudita a intrebat daca Sharia este corect mereu si a luat 20 de ani... Iar daca crestinii ar cere drepturi in Arabia Saudita i-ar omora cu pietre aia...este multa demagogie. De ambele parti.Dar ma rog,politicienii sunt asta peste tot.au si aia dreptatea lor,si-au facut tara frumoasa si acum toti se duc la ei pentru ajutor soci

Vezi toate comentariile (4)
Comentează