FOTBAL  »  DERBY DE ROMANIA  »  STEAUA - DINAMO 0-0

Ce rămîne după Steaua - Dinamo 0-0 » 7 concluzii după Derby de România

Articol de - Publicat luni, 10 august 2015 16:30

Steaua şi Dinamo au oferit un meci lipsit de spectacol şi au terminat la egalitate derby-ul Ligii 1, scor 0-0.

La capătul unui derby sărac, primul 0-0 după 16 ani, GSP.RO îţi prezintă şapte concluzii şi ce jucători s-au făcut remarcaţi.

1. Dinamo este sigură în apărare

În acest debut de sezon, Dinamo a primit doar două goluri. În toate cele cinci partide, Rednic a folosit acelaşi cuplu de fundaşi: Marc-Mevlja.

Cei doi se înţeleg din ce în ce mai bine şi asta s-a văzut şi în meciul de aseară. Fundaşii lui Dinamo au jucat aproape fără greşeală şi i-au oprit pe oamenii de gol ai Stelei. Cei doi apărători au dat siguranţă echipei, iar în duelurile aeriene au fost de netrecut.

După multe sezoane în care antrenorii lui Dinamo au încercat mai multe variante, se pare că Rednic a găsit formula ideală pentru defensiva "cîinilor".

2. Hamroun, supertransfer

Din nou, Hamroun a ieşit în evidenţă. Mijlocaşul algerian a fost unul dintre cei mai buni jucători ai lui Rădoi şi un adevărat pericol pentru adversari.

Astfel, Hamroun dovedeşte că este un transfer reuşit şi că merită să joace în tricoul Stelei. Venit în această vară de la Oţelul, Hamroun este cel mai în formă stelist şi este greu să fie scos din primul "11".

La finalul meciului, Becali l-a lăudat şi a spus despre acesta că este cel mai bun jucător din Liga 1.

3. Chipciu nu se regăseşte

Alex Chipciu se află în continuare într-o formă slabă. Jucătorul Stelei a încercat aseară să fie decisiv pentru formaţia sa, dar a ratat două ocazii uriaşe.

Mai întîi a trimis direct în Cerniauskas din şapte metri, iar în a doua repriză a amînat şutul pînă cînd portarul lituanian a ieşit şi l-a blocat. În finalul meciului mijlocaşul a avut şi ghinion, cînd şutul său a lovit bara transversală.

Şeptarul Stelei a încercat şi s-a zbătut, dar nu i-a ieşit nimic. Chipciu a fost scos de pe teren, fiind înlocuit de Mihalcea cu 10 minute înainte de final, iar fanii Stelei i-au taxat prestaţia şi l-au apostrofat.

4. Cine să marcheze? 

Fiecare echipă a început meciul cu un singur vîrf, Tade la Steaua şi Gnohere la Dinamo. În finalul meciului, Rădoi a forţat şi l-a trimis în teren şi pe Tudorie. 

Cei trei atacanţi au fost slabi şi nu şi-au făcut datoria de a înscrie. Tade şi Gnohere nu au contat deloc în atac şi nu au avut nici o ocazie. Ambele echipe au suferit pe faza ofensivă, motiv pentru care meciul a fost lipsit de spectaculozitate.

5. Steliano Filip creşte de la meci la meci

Filip a fost unul dintre cei mai buni jucători ai "cîinilor". În prima rerpiză acesta a jucat ca mijlocaş central şi s-a achitat foarte bine de sarcini. 

În repriza a doua, Filip a jucat ca fundaş stînga şi a fost de netrecut. În plus, a ajutat şi faza ofensivă, iar în prima repriză a avut o ocazie mare, la un şut de la 20 de metri. 

Filip a părut dispus la efort pe întreaga durată a meciului şi poate fi o soluţie pentru defensiva naţionalei în meciul cu Ungaria, din 4 septembrie.

6. "Noi pe cine să băgam?"

Cele două formaţii din această seară au avut bănci de rezerve sub nivelul numelui. Ambii antrenori au avut la dispoziţie mai mulţi tineri, iar schimbările făcute nu au adus un plus.

Mircea Rednic se plîngea la finalul meciului că jucătorii de pe banca de rezerve erau prea tineri şi nu a avut pe cine să bage. Nici Rădoi nu a stat mai bine şi a fost nevoit să îl introducă pe tînărul Vlad Mihalcea, 16 ani. 

Rezerve Steaua: Niţă, Papp, Enceanu, Tahar, Tudorie, Rîpă, Mihalcea
Rezerve Dinamo: Abraham, Corbu, I. Şerban, Tîrcoveanu, Nedelcearu, P. Petre, Moldoveanu

7. "Cînii" şi-au găsit portar 

Vytautas Cerniauskas a fost, alături de Filip, cel mai bun jucător al lui Dinamo. Portarul lituanian a apărat excelent în acest meci şi a avut intervenţii salvatoare.

Cerniauskas a închis poarta la cele două ocazii ale lui Chipciu şi a dat siguranţă colegilor săi.

După ce în sezonul trecut, "cîinii" au avut probleme între buturi şi portarii au gafat de multe ori, se pare că în acest sezon Cerniauskas va fi unul dintre oamenii cei mai importanţi ai echipei.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (25)
bianconerri
bianconerri  •  11 August 2015, 00:07
Postat de andyandrei2015 pe 10 August 2015, 23:10

apararea lu dinamo e praf,doar o minune si forma slaba a unora a facut sa nu ia 3 boabe aseara

,,praf,, se cheama cand ai luat 3 acasa, de la Trencin, fie ca-ti place sau nu. Urmat de 5, in 2 meciuri de la sarbi... manita.

andyandrei2015
andyandrei2015  •  10 August 2015, 23:10

apararea lu dinamo e praf,doar o minune si forma slaba a unora a facut sa nu ia 3 boabe aseara

jim_raynor
jim_raynor  •  10 August 2015, 19:34
Postat de John Milne pe 10 August 2015, 18:57

Asteptam o pedeapsa usturatore pt comportarea huliganilor dinamovisti .

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează