FOTBAL  »  DERBY DE ROMANIA  »  DERBY DE ROMÂNIA - EPISODUL 166

Derby de România în cifre » Partea a IV-a » 5 recorduri printre dinamoviști: Când au obținut 6 victorii consecutive în Liga 1 în fața marii rivale + dinamovistul cu cele mai multe derby-uri

FOTO: Alex Nicodim
FOTO: Alex Nicodim

Articol de - Publicat miercuri, 30 noiembrie 2016 13:04

Episodul cu numărul 166 din Derby de România se consumă astăzi. Dinamo și Steaua se întâlnesc azi, de la ora 20:30. Meciul și cele mai tari informații înainte și după meci pot fi urmărite pe GSP.RO. Partida va fi transmisă în direct la Digi, Dolce, Look și liveTEXT pe GSP.RO.

În cursul zilei de azi GSP.RO îți va oferi cele mai tari cifre pentru cel mai important meci din fotbalul românesc. 

5 recorduri printre dinamoviști 

  • 94 de jucători au marcat cel puţin un gol pentru Dinamo în meciurile din campionat, cele mai multe reuşite fiind izbutite de Mircea Lucescu şi Dudu Georgescu, ambii câte 9, urmaţi de Alexandru Ene I - 8 goluri.
  • 6 victorii consecutive în campionat au reuşit dinamoviştii în perioada 1970/71-1972/73, record ramas şi astăzi în picioare când facem referire la Liga 1.
  • Cornel Dinu este jucătorul cu cele mai multe meciuri disputate în campionat în tricoul dinamoviştilor, 28 (32 în total). El este urmat de Ion Nunweiller III - 23 prezenţe şi Ionel Dănciulescu - 21 jocuri.
  • 06.10.1991, Dinamo-Steaua 1-0, debut cu gol pentru primul străin prezent în eternul derby, albanezul Demollari . De atunci, 45 astfel de jucători au îmbrăcat tricoul "roş-albaştrilor" şi 46 pe cel al "alb-roşilor".
  • 22.04.2000, Dinamo-Steaua 3-2, succes în urma caruia gruparea din "Ştefan cel Mare" a oprit o serie de invincibilitate a Stelei de aproape 9 ani, timp în care s-au disputat 16 jocuri în campionat (8 remize) şi 19 în toate competiţiile.

    ECHIPELE PROBABILE:

    Dinamo: Brănescu- Ceccarelli, Nedelcearu, Marici, Filip- Nistor, Busuladzici, Palici- Hanca, Nemec, Lazăr
    Antrenor: Ioan Andone

    Steaua: Niță- Ov. Popescu, Tamaș, Toșca, Momcilovici- Pintilii (Bourceanu), Muniru - Ad. Popa, Boldrin, De Amorim- Golubovici
    Antrenor: Laurențiu Reghecampf

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează