INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

Finala Mondialului se joacă de Crăciun! » Comitetul Executiv va aproba pe 20 martie perioada propusă de Task Force

Doha Port Stadium nu va găzdui și meciuri de la Cupa Confederațiilor 2021. Competiția ce precede CM 2022 se va desfășura în altă țară
Doha Port Stadium nu va găzdui și meciuri de la Cupa Confederațiilor 2021. Competiția ce precede CM 2022 se va desfășura în altă țară

Articol de - Publicat miercuri, 25 februarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 24 februarie 2015 22:00

Turneul final va fi mai scurt cu cîteva zile decît cele de pînă acum, dar se menţin numărul de echipe, 32, şi de meciuri, 64.

Nimic nu e bătut deocamdată în cuie. Dar cînd recomandarea vine din partea grupului său de lucru, aşa numitul Task Force, decizia FIFA e ca şi luată: Mondialul 2022, găzduit de Qatar, se va juca în perioada noiembrie - decembrie 2022.

Cele mai importante repere:
1. Competiţia ar urma să debuteze pe 26 noiembrie şi să se încheie în preajma Crăciunului, cu finala programată pe 23 decembrie!

2. Turneul final va fi mai scurt decît celelalte, cu cîteva zile, dar se menţin numărul de echipe, 32, şi numărul de meciuri, 64

Cupa Africii se anulează?!
UEFA şi Confederaţia Africană (CAF) s-au grăbit să salute ieri propunerea Task Force, ce va fi ratificată de Comitetul Executiv FIFA pe 19-20 martie. CAF a făcut-o chiar şi în condiţiile în care va fi obligată să amîne sau să anuleze ediţia din ianuarie 2023 a Cupei Africii pe Naţiuni!

Pierderi importante
Cele mai afectate de alegerea FIFA sînt marile ligi ale Europei, care se dispută în sistem toamnă - primăvară. Acestea vor fi forţate la modificări majore, ce pot atrage după sine pierderi financiare importante, în special la contractele TV.

Cluburile propuseseră perioada mai-iunie 2022 pentru disputarea controversatului Mondial, dar au fost refuzate. Inclusiv varianta ianuarie - februarie 2022 a picat, deoarece turneul s-ar fi suprapus cu Olimpiada de iarnă.

Cum a scăpat de proces
Înainte ca Task Force să vină cu recomandarea dată publicităţii ieri, FIFA a trebuit să rezolve cel mai mare impediment în calea unui CM 2022 iarna: contractul de 1 miliard de dolari cu FOX TV pentru CM 2018 şi CM 2022 disputate vara. Pentru ca americanii să nu deschidă proces, forul mondial le-a atribuit drepturile pentru CM 2026 în secret, fără licitaţie!

25 de grade Celsius e media temperaturilor maxime atinse în Qatar în decembrie

"Finala pe 23 decembrie este singura obiecţie pe care o am. E prea aproape de Crăciun" (Jim Boyce, vicepreşedinte FIFA)

"Sînt foarte dezamăgit de decizia luată. Şi cred că sînt în asentimentul tuturor cluburilor europene" (Richard Scudamore, director executiv Premier League)

"Nu le putem cere cluburilor europene să poarte pe umeri o asemenea bulversare a calendarului. Aşteptăm despăgubiri" (Karl-Heinz Rummenigge, preşedintele Asociaţiei cluburilor europene)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
iulix73
iulix73  •  25 Februarie 2015, 18:52

Mda , la unii Craciunul e pe ... 23 decembrie ?! " 1. Competiţia ar urma să debuteze pe 26 noiembrie ... cu finala programată pe 23 decembrie ! "

para.para
para.para  •  25 Februarie 2015, 12:32

Norocul fotbalului din rromanika este ca la vremea aia, adica decembrie 2022, o sa fie deja decedat de cateva sezoane. Asa ca, CM din 2022 nu are cum sa afecteze echipele romanesti. Romulanii o sa se obisnuiasca cu soarta si spre norocul lor si datorita firmelor de cablu, o sa vada si ei meciurile din Qatar.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează