FOTBAL  »  LIGA 2  »  RAPID - PETROLUL 0-2

Partea frumoasă a unei eliminări din Cupă » Nu toate înfrîngerile sînt triste

Atmosfera incendiară din Giulești de joi seara probabil că se va lăsa cu amenzi din partea comisiilor FRF, însă a fost lăudată de toți cei care au privit meciul live sau la tv // Foto: Cristi Preda
Atmosfera incendiară din Giulești de joi seara probabil că se va lăsa cu amenzi din partea comisiilor FRF, însă a fost lăudată de toți cei care au privit meciul live sau la tv // Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat sambata, 02 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 01 noiembrie 2013 19:10

Rapidul şi-a dat restart în vară. Ajuns în Liga a 2-a, aproape de faliment, clubul din Grant şi-a schimbat lotul, patronatul şi, ulterior, şi antrenorul.

Galeria a rămas însă aceeaşi. Se spune că ar fi cea mai frumoasă din România. Poate că da, poate că nu. Un lucru e cert, suporterii vişinii sînt speciali, sînt altceva.

La finalul meciului de Cupă pierdut în faţa Petrolului, dacă ar fi intrat cineva pe stadion n-ar fi putut ghici rezultatul final. În dreptul sectorului ocupat de fanii ploieşteni, elevii lui Contra, învingătorii, dansau de bucurie şi cîntau cu ultraşii lor. În rest, tot stadionul cînta alături de jucătorii lui Moldovan, care se aflau în dreptul galerie alb-vişinie! Refrenul preferat? "C-aşa sînt eu rapidist, niciodată nu sînt trist!".

După ce şi-au încurajat favoriţii de la primul fluier pînă la ultimul, aproape 10.000 de oameni au rămas pe loc minute bune pentru a-i aclama pe Ioniţă şi compania la capătul unei partide în care aceştia pierduseră pe teren propriu! Mai mult, după aproximativ 10 minute, cînd alb-vişiniii se îndreptau spre vestiare, antrenorul Viorel Moldovan a fost chemat la salut.

Nu o dată, ci de trei ori, apoi a primit aplauze la scenă deschisă! A urmat un moment şi mai straniu! Suporterii prahoveni au chemat rapidiştii la salut în drumul lor spre vestiare! Ioniţă, Ciolacu, Lung şi Martin s-au oprit în faţa ploieştenilor şi au scandat împotriva Stelei alături de ploieşteni, după care cele două galerii s-au aplaudat reciproc.

Am fost şi pe Arena Naţională la meciul Stelei cu Basel, unul extrem de important pentru campioana României, avînd în vedere că elveţienii sînt cei cu care roş-albaştrii îşi dispută locul al 3-lea în grupă şi calificarea în primăvara europeană. Au fost puţin peste 20.000 de oameni, dar le-a lipsit entuziasmul. Cîteva sute de suporteri ai lui Basel s-au făcut auziţi în nenumărate rînduri. Asta în condiţiile în care Steaua domină autoritar fotbalul românesc pentru al doilea an consecutiv.

Rapidiştii nu pot spera decît la o promovare, pentru că şi dacă ar fi cîştigat Cupa României n-ar fi avut dreptul de a participa în Europa League, fiind în insolvenţă. Cu toate acestea, "lupii galbeni" parcă n-au avut sonor în Grant. Oare galeriile sînt mai frumoase în eşaloanele inferioare sau rezultatele bune ale favoriţilor le taie entuziasmul fanilor?! Un lucru e cert, Liga 1 are nevoie de Rapid, o formaţie cu fani ce nu vezi nici în Liga Campionilor!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (31)
cipet
cipet  •  03 Noiembrie 2013, 23:09

se dovedeste ca licentierea era o adevarata gargara si a fost folosita numai in unele cazuri si doar asa ca o "pedeapsa" pentru cei nu fac ciocu' mic. acum ca au aparut echipe fantoma la care nu se uita nimeni parca ar lipsi rapiduletu', nu-i asa ? din pacate echipele de traditie au incaput pe mana unor neica nimeni, rapid isi plateste acum pretul si probabil ca va renaste, ma uit cu mila la cei ce cred ca pe ei nu-i poate atinge aceasta boala a patronilor de mucava si ma gandesc cum le va fi cand vor trebui s-o ia de la capat.

fkoffbre
fkoffbre  •  03 Noiembrie 2013, 13:15
Postat de trake pe 02 Noiembrie 2013, 09:51

Foarte frumoasă galeria rapidului. Echipa merită încurajată și în liga a III-a. Foarte frumos!!! Voi să vă lăudați mereu cu tribunele și alții cu rezultatele, UCL, Cupa Romaniei, transferuri in afara mai clar cu FOTBALUL. Succes in tribune ! FORTA STEAUA !

E mare invidia unor suporteri de rezultat... Frumos articol!

ortega
ortega  •  03 Noiembrie 2013, 06:21
Postat de terminatorul2 pe 02 Noiembrie 2013, 12:13

Esti prost sau nu sti sa citesti ?? Ai spus de "aer " iar eu am spus ce "aere" am vazut ! Si las-o mai moale ca stadionul este langa cimitir !!! Mai de mers cca 1 km pana la el !!!

E surprinzator cat de repede pot parcurge oile aceasta distanta ... Oricum , sunteti abonati la cimitirul istoriei ... In 2-3 ani , se satura Ciobandante de jucaria Stiaua , si o arunca la gunoi ,,, Cu suporteri de rezultat si de carton (cutii de carton) n-o sa va regrete nimeni ... Voi si militienii , clonele bolsevice ynfecte care au distrus sportul romanesc ... Fie-va tarana usoara ...

Vezi toate comentariile (31)
Comentează