FOTBAL  »  LIGA 2  »  FC U CRAIOVA

Ştiinţa apelează la revoluţionarii din 1989! » ”Nu mai putem sta cu mîinile în sîn!”

Articol de - Publicat joi, 31 octombrie 2013 00:00 / Actualizat joi, 31 octombrie 2013 17:07

Pe locul 1 în Seria B2, cei de la FC Universitatea fac presing spre a reveni cît mai devreme pe arena "Ion Oblemenco" din Craiova.

Primarul oraşului, Olguţa Vasilescu, a declarat deunăzi într-o conferinţă de presă că formaţia ar putea juca pe legendarul stadion, dar cu condiţia ca Adrian Mititelu să nu mai fie patronul grupării! Reprezentanţii clubului au participat astăzi la o conferinţă de presă, toţi invitaţii cerînd ca echipa să se întoarcă pe "Centralul" din Bănie.

Acuze dure
Mai întîi, a declarat preşedintele Marcel Iancu: "Primarul Craiovei ne pune în continuare piedici. Cred şi sper ca FRF să nu aibă cum să pună în aplicare suspendarea pe 4 etape a terenului propriu, ca să revenim pe "Ion Oblemenco" din Craiova de la partida cu ASA Tîrgu Mureş. Dacă doamna primar are ceva cu Adrian Mititelu poate intenta alte procese personale, dar să nu-şi bată joc de echipă! chiar şi prin acele declaraţii prin care a spus că jucătorii pot fi declaraţi nişte eroi, că joacă neplătiţi. Eu am văzut cimitire pline de eroi şi îi amintesc doamnei primar că Revoluţia din Decembrie 1989 a fost făcută pentru a cîştiga nişte drepturi, şi în niciun caz pentru a ajunge într-o situaţie ca în ţara noastră să fim înrobiţi de astfel de politicieni".

Iancu a ţinut să precizeze: "Eu am discutat cu revoluţionarii, cu cei care au luat parte la Revoluţia din 1989. După întoarcerea de la Arad mă voi întâlni cu liderii acestora şi vrem să luăm o poziţie serioasă împotriva acestor abuzuri. Este un mesaj pentru toţi craiovenii, pentru toţi oamenii acestui judeţ. Nu mai putem să stăm cu mîinile în sîn, să ne uităm la această terorare la care suntem supuşi! Vom face plîngeri la forurile europene, pentru că implicarea politicului în fotbal este interzisă chiar şi de FIFA, şi de UEFA. Politicul, prin Lia Olguţa Vasilescu, care spune că ea a înfiinţat CS Craiova, şi împreună cu conducerea FRF au înscris abuziv această echipă în Liga a II-a, motiv pentru care forurile internaţionale şi europene nu pot să nu intervină în rezolvarea acestui caz. Ei au ce au cu Adrian Mititelu şi, ca să îl distrugă, vor să distrugă mai întîi echipa Universitatea Craiova. Este un miracol că nu au reuşit, deşi fac tot posibilul".

"Ne întreabă fanii unde jucăm"
Şi antrenorul Nicolo Napoli a spus că nu pricepe de ce echipa sa are interzis pe "Centralul" din Bănie: "Nu înţeleg politica, dar întreb: "Cu echipa noastră, a oraşului, formaţie ce are mulţi suporteri, cu istorie, de ce nu ne putem întoarce la casa noastră?!". Nu mă interesează războaiele persoanel Mititelu - Primărie, dar fanii mă întreabă mereu unde jucăm, dacă ne întoarcem acasă". "Secundul" Dragoş Bon i-a apreciat pe tinerii care au protestat la începutul săptămînii la stadion şi-n faţa Primăriei: "Spiritul alb-albastru, oltenesc, n-a dispărut. Şi puştii care au fost la miting ne fac să nu renunţăm. Mulţi au crezut că ne vor îngenunchea, dar s-au înşelat".
"Să ne întoarcem de săptămîna viitoare"

Liderii echipei, Mădălin Ciucă şi Robert Săceanu, au mers pe aceeaşi idee. "Ar fi bine ca lucrurile să se calmeze şi să ne întoarcem acasă. La un moment dat, o să ne întoarcem. Nu ştiu cît se mai poate trage de timp, dar sperăm ca de săptămîna viitoare să ne antrenăm acolo. Dacă se va construi un stadion nou precum cel din Cluj şi vor fi 200-300 de suporteri la meciurile altei echipe, dacă nu joacă echipa-fanion Universitatea Craiova, cine va avea de cîştigat? Ar fi urît pentru oraşul Craiova", a punctat Ciucă. "Ne dorim să ne întoarcem acasă şi să jucăm pe "Ion Oblemenco" din Bănie", a spus şi Săceanu.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (45)
crize22
crize22  •  03 Noiembrie 2013, 18:17

este dezgustator cum politica isi bate joc de sute de mii, daca nu chiar milioane de inimi.Sper sa se rezolve toata mizeria asta cu 2 craiove cat mai curand, sper de asemenea sa ne intalnim din nou in liga 1 la anul.

mondim
mondim  •  02 Noiembrie 2013, 17:44

Ia uita-te cine e presedinte la FC u? marcel iancu fostul securist, gestionarul de la shop-ul din Craiova. Are neobrazarea sa scoata capul si sa vorbeasca de politica si echitate

bogdan_77
bogdan_77  •  01 Noiembrie 2013, 14:36
Postat de canabis888 pe 01 Noiembrie 2013, 09:44

Rovinari: Centru Reșița: În fața primăriei Slatina: Esplanadă Târgu-Jiu: În fața prefecturii Timișoara: în fața Operei Londra(UK): Ambasada română (Arudel House, 4 Kensington Palace Gardens) la ora locală 17 (19 ora României) Paris: Place du Trocadero – Explanada – Metro 9 & 6 la ora locală 18 (19 ora României, conform dorinței suporterilor de acolo)

PREZENT ! Propun si un banner: " Ne-ati mintit. Nu va mai VOTAM". Asta o sa-i deranjeze mai mult decat o sentinta de condamnare cu executare.

Vezi toate comentariile (45)
Comentează