TIMP LIBER  »  HOBBY  »  ÎNOT

Cursuri de înot pentru copii - află ce activităţi au pregătit antrenorii pentru copilul tău, tarife si program!

Aqua Team organizează cursuri de înot pentru copii sursa:cursuri-inot.ro
Aqua Team organizează cursuri de înot pentru copii sursa:cursuri-inot.ro

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 iunie 2011 00:00 / Actualizat joi, 30 iunie 2011 11:24

Copiii au nevoie de sport pentru a se dezvolta armonios, atât fizic cât şi psihic. Dar nu orice sport este potrivit. De fapt, înotul este singurul sport recomandat de specialişti pentru copiii de până în 10 ani! În jurul vârstei de 5 ani este momentul optim pentru a-ţi da copilul la cursuri de înot. Până atunci, ei nu au capacitatea de a-şi coordona mişcările. Vezi mai jos o listă a celor mai importante centre care oferă cursuri de înot pentru copii, cu antrenori specializaţi! Află tarifele, programul, facilităţile piscinelor şi cum se desfăşoară cursurile de înot!

Aqua Team

Copiii vor fi supravegheaţi de antrenori specializaţi. Temperatura apei este de 26-28 grade, iar cea a aerului de 26-27 grade.

Grupe: Antrenorii Aqua Team lucrează în echipă în timpul cursurilor de înot pentru copii. Astfel, întotdeauna grupa de copii va fi supravegheată de cel puţin 4 antrenori. La grupa de începători, vor fi prezenţi minim un antrenor în apă şi unul pe uscat. Grupa de avansaţi este supravegheată de unul sau doi antrenori. Copiii sunt împărţiţi pe grupe astfel încât să fie maxim 10 copiii/profesor. Vârsta minimă de înscriere este de 5 ani.

Activităţi: Prima oră de înot începe cu împrietenirea cu antrenorul; este important ca cel mic să aibă încredere în profesorul său. Apoi, urmează împrietenirea cu apa. Intrarea în apă se face treptat, iar „învăţarea se bazează pe principiul trecerii de la cunoscut la necunoscut, de la usor la greu, de la simplu la complex.”.

Specialiştii de la Aqua Team au elaborat un program în patru paşi, care să fie plăcut şi folositor copiilor. Primul pas este broscuţa - adaptarea în mediul acvatic. Urmează dezvoltarea echilibrului şi mişcărilor de bază (răţuşca) şi dezvoltarea capacităţilor motrice (peştişor). Ultimul pas este tehnica delfinului, unde se urmareşte mobilitatea crescută prin mediul acvatic: perfecţionarea stilului craul şi spate, precum şi acomodarea cu procedeele bras şi fluture.

Copiii care vor manifesta potenţial pentru sportul de performanţă nu vor fi trecuţi cu vederea. Aceştia vor fi selectaţi de specialiştii Aqua Team pentru a fi integraţi în echipe de performanţă de înot, polo pe apă sau sărituri în apă.

Aqua Team – bazinul Miramar

Copiii au la dispoziţie tot bazinul complexului Miramar pentru lecţiile de înot. Adâncimea acestuia variază între 1,60 şi 2,20 metri. În funcţie de nivel (începător, intermediar, avansat), fiecare copil înoată pe unul din cele trei culoare speciale.

Program: În perioada vacanţei de vară, cursurile de înot pentru copii se desfăşoară în regim intensiv. De luni până vineri, cursurile se ţin de la 10.00 la 13.00 şi de la 16.30 la 20.30, din oră în oră. În weekend, lecţiile încep de la ora 10.00, 11.00 sau 12.00.

Tarife: Pentru 10 şedinţe timp de două săptămâni, zilnic de luni până vineri, tariful este de 200 de lei. Acelaşi preţ se aplică şi în cazul şcolii de weekend – 8 şedinţe timp de patru săptămâni, sâmbăta şi duminica.

Locaţia: Bazinul Complexului Miramar din Bulevardul Chişinău, nr. 6 – 8, sector 2

Aqua Team – Facultatea de Medicină

Bazinul Facultăţii de Medicină unde se desfăşoară cursurile de înot are 2 metri înălţime. Micuţii pot înota pe trei culoare: începători, intermediari şi avansaţi. În funcţie de rapiditatea de învăţare, fiecare progresează şi avansează pe următorul culoar.

Tarife: Tariful este de 300 de lei pentru 10 şedinţe ce ţin două săptămâni, in fiecare zi de luni până vineri. Preţul este acelaţi şi pentru începători, şi pentru avansaţi.

Program: De luni până vineri cursurile pentru începători şi avansaţi se desfăşoară între orele 10.00-13.00 şi 16.00-19.00, din oră în oră. Doar pentru avansaţi, mai este un interval orar disponibil: 19.00-20.00.

Locaţie: Bazinul din curtea Facultăţii de Medicină “Carol Davila” – Strada Eroii Sanitari, nr. 8

World Class Health Academy

Piscinele din centrele World Class Health Academy sunt destinate lecţiilor de înot, programelor de aqua fitness şi aqua baby, dar pot fi folosite şi de clienţii amatori, care doresc doar să se relaxeze câteva minute.

Program: Cursurile pe grupe se ţin în timpul săptămânii, de la ora 16.00-18.00, iar cele individuale în weekend. Copiii sunt supravegheaţi în permanenţă de 3 antrenori.

Tarife: Lecţiile pentru copii, modul INDIVIDUAL, costă 170 euro şi reprezintă 11 şedinţe, în timp ce antrenamentul ÎN GRUP, 11 şedinţe, costă cu 70 euro mai puţin, adică 100 euro. La adulţi, 11 şedinţe costă 170 euro.

Grupe: Numărul grupelor variază, dar un grup nu va fi niciodată mai mare de 10 copii, instruiţi de un antrenor. Vârsta minimă de înscriere este 4 ani, iar vârsta maximă 16 ani.

Activităţi: Instructorii încearcă să facă fiecare oră de înot diferită, atractivă: „Nu repetăm aceleaşi exerciţii două zile la rând, dar facem exerciţii cu pluta, de respiraţie’’. Copiii cu fobie de apă au parte de atenţie şi grijă – ‘Încercăm să le dăm încredere povestindu-le cum am învăţat noi să înotăm şi alţi copii, la rândul lor. Cel mai important lucru este sa comunici cu fiecare copil în parte. Orele de înot sunt personalizate’

La începători, antrenament în grup, antrenorii pun accent pe stilul Craul şi spate. La individual, însă, cei mici au ocazia să înveţe Bras şi Fluture/Delfin, cu condiţia să fi deprins stilurile mai uşoare.

Locaţie : În Bucureşti, centrele World Class Academy se află pe: Calea Victoriei nr. 63-81 (Hotel Centre Ville), Calea 13 Septembrie nr. 90 (Hotel Mariott), Calea Dudeşti nr. 188 (InCity), Str. Erou Iancu Nicolae 103 bis (Jolie Ville Galleria) şi Bulevardul Timisoara Nr 26 (Plaza Mall)

Body Art Fitness Spa – Rin Grand Hotel

Piscina clubului este dedicată lecţiilor de înot pentru copii, adulţi ori programului Aqua Baby,, înot sportiv sau doar pentru  relaxare. Aceasta are o 180 mp (20m x 9m) şi o adâncime de 1,40 metri.

Tarife: Copiii membrilor Body Art beneficiază de un preţ redus: 10+1 şedinţe costă 100 de euro. Un card de înot de 10+1 şedinţe pentru copiii ai căror părinţi nu sunt membri costă 150 de euro. Durata unei şedinţe este de 55 de minute.

Grupe: Antrenorii de la Body Art lucrează cu mini grupuri de 4-5 copii, de vărste şi niveluri apropiate. Vârsta minimă de înscriere la cursurile de înot este de 3-4 ani, iar în programul Aqua Baby 3 luni.

Activităţi: Fiecare oră începe cu gimnastică de încalzire pe uscat, urmată de exerciţii în apă (respiraţii sub apă, exerciţii pentru picioare la margine). După aceea, se trece la execuţia separată a segmentelor, braţe şi picioare, iar la final se caută coordonarea tuturor mişcărilor într-un procedeu final (braţe, picioare cu respiratia acvatica). La cursurile de la Body Art, copilul va învăţa toate stilurile principale de înot: craul, brass, spate şi fluture.

Într-o colaborare cu Active Center, complexul Body Art oferă şi programul Aqua Baby. Cursurile de înot se adresează bebeluşilor de la 3-4 luni în sus. Acestea se desfăşoară  miercurea între 17.00-18.00 şi sâmbăta, între orele 11.00-12.00.

Daimon Sport Club

Membrii clubului au la dispoziţie două piscine (una interioară, alta exterioară) unde pot lua lecţii de înot, deschise de altfel şi pentru amatori.

Program: Piscina este deschisă în fiecare zi.

Tarife: Lecţiile de înot durează între 35-55 minute. Un curs pentru copii de 55 minute costă 50 lei, iar un abonament pentru 10 intrări/grup/piscină interioară/valabil 1 lună (de luni până duminică) are preţul de 400 lei. La piscina exterioară, 10 şedinţe de înot cu prichindeii, fiecare a 30 minute, în timpul săptămânii, costă 250 lei. Părinţii pot alege şi un pachet cu 10 clase individuale, valabil o lună, de luni până duminică, contra sumei de 650 lei. La acelaşi preţ, clubul de wellness oferă 20 şedinţe de înot pentru copii, valabile 2 luni. Adulţii, în schimb, sunt obligaţi să aleagă un abonament individual de 10 şedinţe la 700 lei; o intrare pentru adulţi costă nu mai puţin de 80 lei.

Grupe: Antrenorii jonglează cu aproximativ 12 grupe pe zi. O grupă este formată din 6, 8 copii. Vârsta minimă de înscriere este 3 ani, iar vârsta maximă, 18 ani.

Activităţi: Prima oră de înot începe cu puţină gimnastică pe uscat, după care urmează acomodarea cu apa – pentru acest segment, copiii mai mari folosesc colaci iar preşcolarii sunt ţinuţi în braţe. Cu timpul, ei vor învăţa exerciţii cu ajutorul plutei iar programul va începe să se diversifice în funcţie de nevoile fiecărui cursant.

La Daimon Sport Club începătorii au toate şansele să înveţe mai multe stiluri de înot, însă ţine de voinţa şi plăcerea fiecăruia dintre ei. Instructorii sunt pregătiţi să le arate înotul pe spate, bine-cunoscutul Craul sau Liber (cel mai rapid stil de înot, de altfel), Bras - foarte uşor de învăţat-picioarele se ţin îndoite lateral şi se realizează mişcări circulare, asemănătoare cu mişcările broaştei în apă. Pentru avansaţi şi pasionaţi se poate preda şi Stilul Fluture (Delfin), de departe cel mai greu dintre ele. Pentru un copil de 7 ani este nevoie de un an de pregătire pentru a învăţa stilul Fluture.

Locaţie: Strada Piscului nr. 10, sector 4, Bucureşti, vizavi de Sala Polivalentă

Club IDM

Membrii clubului au la dispoziţie o piscină semiolimpică unde pot lua lecţii de înot atât copiii, cât şi adulţii. Adâncimea acesteia variază între 1,45 şi 1,70 metri şi o temperatură a apei de 29-30 grade Celsius.

Program: La club IDM, cursurile de înot se desfăşoară de luni până vineri, între orele 14.00 şi 19.00.

Tarife: Piscina face parte din Zona Exclusivă a clubului, unde accesul este permis pe baza  unui abonament semestrial şi cardului de membru. Preţul unui abonament pe 6 luni variază între 360 şi 720 de lei.

Grupe: Se lucrează zilnic cu 5 grupe de copii. La o lecţie sunt 3+4 copiii, pentru ca antrenorul să se poată ocupa de fiecare. Copiii au vârste suprinse între 4 şi 14 ani.

Activităţi: Prima lecţie se concentrează pe acomodarea cu apa, urmată de exerciţii specifice. La începutul fiecărei ore se face o încălzire uşoară pe uscat, după care se trece la exerciţii de respiraţie în apă. Mai departe, în funcţie de nivelul fiecărui cursant (începător sau avansat), exerciţiile variază. La club IDM se predau toate stilurile de înot: craul, spate, fluture, bras.

Locaţie: Splaiul Independenţei 319B, sector 6 – vizavi de campusul studenţesc Regie

Bery Fitness Spa

La capitolul nataţie, Bery Fitness Spa oferă programe de iniţiere pentru copii, antrenamente tip personal trainer şi clase de perfecţionare a tehnicii de înot. Toate programele sunt ţinute de profesori specializaţi la bazinul de înot semiolimpic, care are o suprafaţă de 25 x 6 m şi adincime cuprinsă între 1.35 si 1.65 m.

Program : Bazinul de înot este deschis de luni până vineri, de la 8.00-23.00, iar în weekend de la 9.00-21.00 (sâmbătă) şi 9.00-19.00 (duminică). 

Tarife : O şedinţă de iniţiere pentru copii de 50 minute este 60 lei iar pentru adulţi, 80 lei. Abonamentele însă se pot dovedi mai avantajoase ; astfel, un abonament nelimitat costă 560 lei/copil şi 660 lei/adult, unul de 8 şedinţe ajunge la 350 lei/copil, 430 lei/adult iar unul de 12 şedinţe este 450 lei pentru copii şi 550 lei pentru adulţi.

Locaţie: Strada Elev Ştefănescu Ştefan la nr.66

Complexul „Lia Manoliu”

Complexul „Lia Manoliu” dispune de două piscine (acoperită şi descoperită), unde se ţin cursuri de înot pentru copii, dar care sunt deschise şi pentru agrement. Copiii au nevoie de papuci, slip, cască, prosop şi un aviz epidemiologic obligatoriu la înscriere. Cursurile de înot de la complexul „Lia Manoliu” se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani.

Program: La bazinul descoperit se ţin cursuri de înot de luni până vineri, între 9.00 şi 20.00, din oră în oră. În bazinul acoperit, cursurile încep de la 9.00, 10.15, 16.30 şi 17.45.

Tarife: Pentru un curs de două săptămâni care conţine 10 şedinţe de o oră, ţinute zilnic de luni până vineri, părinţii vor plăti 150 de lei.

Locaţie: Bulevardul Basarabia nr. 37-39, sector 2

Club Floreasca

Piscina clubului Floreasca este acoperită şi are dimensiunile 25m x 10m. Adâncimea maximă este de 1,75 m. Este dotată cu un sistem de filtrare ţi încălzire a apei de ultimă generaţie.

Program: Secţiunea de agrement a clubului este deschisă de marţi până vineri între orele 8.00 şi 22.00.

Tarife: Preţul unei şedinţe de înot este de 50 de lei. Durata unei şedinţe este de 50 de minute.

Locaţie: Strada Mircea Eliade, nr. 1

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
eugeniustin
eugeniustin  •  27 Iunie 2011, 16:03

Cursuri de initiere la Bazinul Floreasca.Adulti si copii Contact:0721 366 077 dl.prof.Ionescu Adrian Ionescu

Vezi toate comentariile (1)
Comentează