SPORTURI  »  MOTO GP  »  MOTOGP

Deranj mare la Ducati » Dovizioso, furios pe colegul Iannone: "Mi-a confirmat ceea ce credeam despre el"

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 04 aprilie 2016 12:35

Direcția de cursă l-a sancționat pe Andrea Iannone (Ducati) cu un punct pe licența de pilot și cu 3 poziții pe grila de start de la următoarea cursă, care va avea loc la Austin (Texas). Iannone a făcut apel la această decizie și va primi un răspuns în următoarele zile.

Iannone a comis-o rău în ultimul tur, când a încercat să-l depășească în forță pe colegul său, Andrea Dovizioso, pe interior, provocând o dublă căzătură în momentul în care Ducati avea asigurate locurile 2 și 3 în Marele Premiu al Argentinei. De moment au profitat Rossi și Pedrosa, care au încheiat pe podium, alături de învingătorul Marc Marquez.

A făcut alte două "victime"

N-a fost singurul mod negativ în care Iannone s-a făcut remarcat în Argentina. El îi atinsese mai devreme de acest moment partea din spate a motocicletei lui Marc Marquez și i-a spart camera. Tot Iannone l-a obligat pe Dani Pedrosa să-și schimbe traiectoria pentru a evita o ciocnire. 

"Ceea ce s-a întâmplat azi mi-a confirmat ceea ce credeam despre Iannone. Nu e nevoie să explice ce s-a întâmplat, pentru că e destul de clar.

E un dezastru pentru noi! Sunt foarte dezamăgit, pentru că mă descurcasem foarte bine. Situația se schimbase complet față de cursa din Qatar, aveam pneuri diferite și puteam încheia pe locul doi. Aș fi fost și în clasamentul general pe poziția a doua, la un punct de Marquez.

Asta înseamnă că suntem pe drumul cel bun, e partea pozitivă. E greu să pierzi aceste puncte, e foarte rău pentru mine, pentru Ducati, la felul cum s-a produs totul. Ar fi fost esențial pentru Ducati să aibă doi piloți pe podium, aveam nevoie de acele puncte", a declarat Dovizioso.

De altfel, Dovi a făcut un efort considerabil după ce a fost pus la pământ de Iannone. A ridicat motocicleta și a reușit să treacă al 13-lea linia de sosire, obținând 3 puncte.

Iannone își face "mea culpa"

De partea cealaltă, Andrea Iannone, vinovatul pentru că Ducati n-a avut niciun pilot pe podium, și-a recunoscut vina.

"Sunt foarte dezamăgit de felul în care s-a terminat această cursă. E cel mai negru scenariu, îmi pare rău și pentru colegul meu care, binențeles că e foarte supărat. Evident, nu am vrut să-l dărâm și pe el. Ce pot să mai zic acum... Nu pot decât să cer scuze celor de la Ducati și asta e, nu pot face altceva.

Nu am frânat prea târziu, am frânat exact în același punct în care o fac de obicei.

5 abandonuri
în 6 curse a bifat Iannone

Voi vorbi cu Andrea, e colegul meu și e pilot ca și mine. Chiar dacă nu mi-ar fi fost coleg de echipă aș fi vorbit cu el, pentru că e o situație foarte complicată. Am greșit și îi voi cere scuze. Nu există cuvinte care să repare ceea ce s-a întâmplat".

Directorul sportiv de la Ducati nu părea mulțumit de explicațiile lui Iannone: "Un astfel de atac la colegul său nu ar trebui să se întâmple", a declarat Paolo Ciabatti.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează