FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - IRLANDA DE NORD, 14 NOIEMBRIE, 21:45, TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Atacăm cu Claudiu Keşeru » Vîrful Stelei e favorit să înceapă ca titular meciul crucial cu Irlanda de Nord

Keșeru e liderul clasamentului golgeterilor din L1
Keșeru e liderul clasamentului golgeterilor din L1

Articol de - Publicat luni, 10 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 09 noiembrie 2014 22:26

În absenţa lui Marica şi cu Stancu văzut de Iordănescu drept al doilea atacant, Claudiu devine omul pe care Tata Puiu e gata să mizeze totul în faţa liderului grupei.

Cu o singură selecţie la echipa reprezentativă şi fără să se fi numărat printre favoriţii lui Piţurcă în ultima parte a mandatului fostului selecţioner, Claudiu Keşeru devine dintr-o dată om de bază pentru "tricolori".

Absenţa lui Marica, accidentat, îl forţează pe Anghel Iordănescu să găsească soluţii de avarie la revenirea pe banca României, iar forma manifestată de vîrful Stelei va fi aproape sigur soluţia propusă de Tata Puiu în faţa defensivei nord-irlandeze, care a încasat un singur gol în primele trei partide din grupă, cu Ungaria (2-1) şi Grecia (2-0) în deplasare şi cu Feroe (2-0) acasă.

"Iordănescu nu e adeptul folosirii lui Stancu drept vîrf, aşa cum proceda Piţurcă. Îl vede mai degrabă drept al doilea atacant, acolo unde a dat de obicei cel mai bun randament", spun apropiaţi ai selecţionerului.

În plus, folosirea lui Puşcaş în primul "11" e improbabilă, în ciuda vervei arătate la Inter Primavera. "A fost chemat mai mult ca să intre în atmosferă şi să fie o variantă de rezervă pentru o situaţie de criză. Va evolua mai degrabă în amicalul cu Danemarca decît în jocul cu Irlanda de Nord.

Un cuvînt important în chemarea lui în premieră la prima reprezentativă a avut şi noul secund al lui Iordănescu, Viorel Moldovan, care a venit cu referinţe favorabile faţă de puşti din scurta perioadă în care au lucrat împreună la lotul de tineret", a precizat un oficial FRF.

Ţeţe şi Lupu interimari
Ultimele două poziţii din staff-ul "naţionalei" rămase libere după plecarea oamenilor lui Piţurcă au fost ocupate de Dumitru Moraru şi Marian Lupu. Primul se va ocupa de pregătirea portarilor, revenind alături de Iordănescu, cu care a lucrat în ambele mandate anterioare ('93-'98 şi '02-'04).

Lupu va fi preparator fizic. Ambii sînt însă interimari la lotul mare, urmînd ca situaţia posturilor respective să fie discutată după "dubla" cu Irlanda de Nord şi Danemarca.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
secundul
secundul  •  10 Noiembrie 2014, 11:31
Postat de vladutz13 pe 10 Noiembrie 2014, 09:54

Are dreptate, Stancu este al 2-lea varf... insa nu poti juca din start cu amandoi. Si Keseru si Stancu sunt foarte inactivi pe teren, nu ajuta apararea, nu fac pressing, nu le ies driblingurile... nu-ti permiti 2 jucatori de tipul asta in echipa. Iar daca tot alegi unul, lasa nene pe Stancu.... e titular de 2 ani, are niste relatii de joc, a fost extraordinar in Finlanda.

Stancu esti inactiv? Te-am tot citit si nu stiu de ce lumea iti da like. :)) Stancu coboara foarte mult si ajuta si apararea, in plus este bun la lovitura de cap. E mai bun decat Keseru, are calitati sa fie acolo cu Rusescu si Marica.

valah1986campionii.europei
valah1986campionii.europei  •  10 Noiembrie 2014, 11:10

Raul Rusescu a fost măcelărit de primitivul lui CeFuRa Blattistii Kolozsvari Vasutas Sport Club, Gabi Muresan, care doar in perioada cat a evoluat in Gruia a încasat 44 de cartonase galbene si 10 rosii. Si totul cu largul concurs al arbitrilor maghiari dirijati de Arpad Zoltan Paszkany: clujeanul Nagy Miklos Iștvan la linie si mongolul Istvan Kovacs. Sa uitam faptul ca la 12 ore după măcelărirea lui Rusescu, Burleanu fost consilier prezidențial a lui Traian Băsescu a semnat avansarea lui Istvan Kovacs ca arbitru ecuson FIFA nr 2. Sa nu uitam nici faptul ca Paszkany a fost in Monitorul Oficial sponsorul nr 1 PDL pe tara. Vedeți cum se leagă lucrurile ?

vladutz13
vladutz13  •  10 Noiembrie 2014, 09:54

Are dreptate, Stancu este al 2-lea varf... insa nu poti juca din start cu amandoi. Si Keseru si Stancu sunt foarte inactivi pe teren, nu ajuta apararea, nu fac pressing, nu le ies driblingurile... nu-ti permiti 2 jucatori de tipul asta in echipa. Iar daca tot alegi unul, lasa nene pe Stancu.... e titular de 2 ani, are niste relatii de joc, a fost extraordinar in Finlanda.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează