FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2016

FOTO Sîntem deja la Euro » "Naţionala" şi-a ales hotelurile şi bazele de pregătire unde se va antrena în Franţa

Articol de - Publicat marti, 31 martie 2015 00:00 / Actualizat luni, 30 martie 2015 23:55

Iordănescu a ales ca variantă principală un complex turistic de top situat la Orleans, la 140 km de Paris: e oraşul şi stadionul unde Boloni şi-a încheiat cariera de jucător, în 1992. Celelalte două soluţii sînt în estul Franţei, aproape de graniţa cu Elveţia.

Europeanul din Franţa se va desfăşura peste mai bine de un an, dar, cu şanse imense de a se califica la turneul final din 2016, echipa naţională şi-a fixat deja trei posibile destinaţii pe durata competiţiei din Hexagon. UEFA a optat pentru un pachet de baze oficiale, din care cele 24 de formaţii îşi vor alege cartierul general, iar FRF a expediat deja la Nyon trei variante din lista propusă de forul continental.

În ordinea agreată de Iordănescu, variantele de cazare ar fi următoarele:

1) Localitate: Orleans/Ardon
Hotel: Les Portes de Sologne Golf&Spa (4 stele)
Situat la 75 de minute de Paris, hotelul se află în vecinătatea terenului internaţional de golf Orléans Limère şi a centrului wellness Les Balnéades. E plasat în mijlocul unui parc natural, ce asigură linişte şi confort. Cele mai apropiate oraşe sînt Paris (140 km) şi Lens (340 km).

Bază de pregătire: Stade de la Source (3849 locuri), un teren principal cu gazon natural şi un teren secundar cu iarbă artificială

2) Localitate: Aix-les-Bains
Hotel: Mercure Domaine de Marlioz (4 stele)
Plasat în complexul termal Marlioz, înconjurat de un parc, organizatorii au rezervat 56 de camere ale hotelului care beneficiază de o bază terapeutică faimoasă în Franţa. Se află lîngă cel mai mare lac natural din Hexagon. Cele mai apropiate oraşe sînt Lyon (105 km) şi St. Etienne (155 km).

Bază de pregătire: Stade Jacques Forestier (952 locuri), folosit drept cartier general de "naţionala" Japoniei pe durata CM 1998

3) Localitate: Chambery/Aix-les-Bains
Hotel: Golden Tulip (4 stele)
Clădire renovată în 2014, situată lîngă grădinile japoneze şi în centrul oraşului Chambery. Hotelul e dotat cu piscine, saună, jacuzzi, sală de forţă şi ar fi rezervat în exclusivitate pentru echipa naţională: are 96 de camere. Cele mai apropiate oraşe sînt Lyon (105 km) şi St. Etienne (155 km).

Bază de pregătire: Stade Municipal de Chambéry (1296 locuri), arena folosită de SO Chambery (L5)

Prima variantă ar fi cea preferată de staff-ul "tricolorilor", cu menţiunea că Orleans are o rezonanţă specială pentru unul dintre foştii mari internaţionali români. Ladislau Boloni şi-a încheiat aici cariera de fotbalist: a jucat pentru clubul local în perioada 1989-1992.

Decizia finală se va lua numai după finalul preliminariilor, în funcţie şi de alegerile celorlalte participante la Euro 2016. Iordănescu ar fi pus Orleans în fruntea listei şi pentru că se află cumva aproape de centrul Franţei, cu distanţe decente de parcurs indiferent de stadioanele pe care am juca la CE.

68 de hoteluri a rezervat UEFA pe întreg cuprinsul Franţei pentru participantele la Euro 2016: fiecare delegaţie oficială va putea opta pentru un hotel suplimentar pentru apropiaţii echipei sau invitaţii jucătorilor

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
robert1205
robert1205  •  31 Martie 2015, 21:03

Daca pierdem in UNGARIA si la IRLANDA DE NORD si cu GRECIA la Bucuresti ce facem ?!?Emotii sunt si in FEROE si cu FINLANDA la Bucuresti.

terranova
terranova  •  31 Martie 2015, 16:31
Postat de para.para pe 31 Martie 2015, 10:34

2) Localitate: Aix-les-Bains. Cele mai apropiate oraşe sînt Lyon (105 km) şi St. Etienne (155 km). 3) Localitate: Chambery/Aix-les-Bains. Cele mai apropiate oraşe sînt Lyon (105 km) şi St. Etienne (155 km). Incredibila coincidenta, amandoua orase se afla la aceeasi distanta de Lyon si la aceeasi distanta de St. Etienne.

poate pt ca intre ele este o distanza de doar 10 km??

vladutz13
vladutz13  •  31 Martie 2015, 10:56

Nu ar trebui facuta alegerea dupa ce se trag grupele si vedem unde jucam??? Germanii pot sa-si aleaga asa... central si mai langa Paris pt ca o sa aiba un traseu lung. Pt noi e mai important sa fim aproape de stadioanele din grupe :P..... Oricum, intrebarea este: are stadionul de pregatire garduri inalte cu sarma ghimpata si netransparente???

Vezi toate comentariile (7)
Comentează