FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U17

Penibili, episodul 2 » Ianis Hagi ţinut iar pe bancă, "tricolorii" U17 s-au făcut iar de rîs: 0-2 cu Norvegia, adio calificare!

Ianis Hagi a fost folosit doar din minutul 65 în meciul cu Norvegia
Ianis Hagi a fost folosit doar din minutul 65 în meciul cu Norvegia

Articol de , - Publicat marti, 24 martie 2015 00:00 / Actualizat luni, 23 martie 2015 22:47

Nordicii au marcat ambele goluri în prima repriză, iar puştii lui Vintilă, după 0-3 cu Slovenia, au avut iar ”o prestaţie mediocră”, potrivit martorilor oculari la partidă. Selecţionerul a continuat să ia decizii discutabile, lăsîndu-l din nou pe banca de rezerve pe Hagi jr., folosit doar în ultimele 15 minute.

Juniorii U17 au continuat în stil jenant turneul de calificare pentru Euro 2015. După 0-3 contra Sloveniei, în primul meci desfăşurat la Nuneaton, lîngă Birmingham, "tricolorii" mici au capotat şi în faţa Norvegiei, pe acelaşi stadion: 0-2. Tabela arăta diferenţa de două goluri încă de la pauză, puncte semnate de Hansson (20) şi Grodem (40+2), la singurele şuturi pe poartă ale nordicilor.

Grecu are dislocare de umăr
"A fost o prestaţie mediocră. Echipa n-a dat semne că poate scoate un rezultat favorabil. A existat un singur moment cînd puteam rămîne în meci, dar Ciobanu a ratat singur cu portarul la 1-0", au povestit martori oculari la partidă. Iar în afara evoluţiei slabe, juniorii români l-au pierdut din minutul 26 şi pe unul dintre jucătorii importanţi, Robert Grecu: mijlocaşul de la Academia Hagi s-a ales cu o dislocare de umăr şi a fost transportat de urgenţă la un spital din Coventry.

Modul în care Bogdan Vintilă a alcătuit din nou echipa a adîncit dilemele turneului. L-a lăsat din nou pe Hagi jr. pe bancă, introducîndu-l abia în ultimul sfert de oră, cînd conturile erau închise. "Oricum, n-a putut aduce nici un plus echipei în finalul jocului", au justificat oameni din anturajul naţionalei mici.

Ultimul meci pentru Vintilă
Selecţionerul n-a vorbit nici după eşecul de ieri, care închide orice calcule la calificare înaintea ultimei partide, cu Anglia (joi, ora 21:00, Burton-on-Trent). Ar putea fi, practic, ultima prezenţă a lui Vintilă pe banca lotului U17. El are contract cu FRF pînă în octombrie, dar partida cu britanicii va echivala cu ieşirea din scenă a generaţiei lui Oaidă şi Coman, astfel încît şi rolul actualului antrenor se încheie.

Nici măcar şanse SF!
Chiar dacă naţionala U17 va învinge la scor Anglia, în ultima partidă, şi va reuşi să termine grupa pe locul 2 printr-un joc incredibil al rezultatelor, calificarea la CE e compromisă. Asta pentru că la turneul final din Bulgaria merg 7 dintre cele 8 ocupante ale poziţiilor secunde din Turul de Elită, iar "tricolorii", cu posibilitatea de a acumula maximum trei puncte, ar fi exact cel mai slab loc 2 din campanie. În toate celelalte 7 serii, ocupanta poziţiei secunde va acumula măcar 4 puncte, după rezultatele înregistrate în primele două perechi de partide.

Echipa României cu Norvegia
Suciu - Căpuşă, Ghiţă, Fridrich, Vlădescu (Petre '50) - Oaidă (Hagi '65), Killyen, Grecu (Mihalcea 26') - Dobre, Fl. Coman, Ciobanu

CLASAMENT
1. Slovenia 3p (3-0, 1j.), 2. Anglia 3p (3-1, 1j.), 3. Norvegia 3p (3-3, 2 j.), 4. ROMÂNIA 0p (0-5, 2 j.).
Mai sînt de jucat Slovenia - Norvegia, Anglia - ROMÂNIA (ambele joi, ora 21:00).

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (22)
spivak
spivak  •  25 Martie 2015, 00:13

O fi băiatul lui Hagi, dar asta nu înseamnă că e salvatorul echipei.

adigay84
adigay84  •  24 Martie 2015, 23:32
Postat de magura pe 24 Martie 2015, 18:44

Vaaaaai, ce sa spun... daca juca "marele" ianis hagi, Romania batea la 5-6 goluri diferenta. Pustiul e prastie, dar are noroc ca tasu' il implinge de la spate!!!

Mentalitate de tígán ráiós. De unde mórtíí má-tíí de cióará spúrcata stii tu cum joaca Ianis hagi?Sa nu-mi spui ca ai televizor in caruta, ca nu te cred . Lua-mí-ái púlá-n gúra de búlibásá de zavrágiu maroniu ce esti .

magura
magura  •  24 Martie 2015, 18:44

Vaaaaai, ce sa spun... daca juca "marele" ianis hagi, Romania batea la 5-6 goluri diferenta. Pustiul e prastie, dar are noroc ca tasu' il implinge de la spate!!!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează