INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

10 ani după gratii? » Preşedintele lui Bayern riscă ani grei de închisoare

Fanii lui Bayern se amuză pe seama lui Honess. L-au decapitat deja // Foto: Reuters
Fanii lui Bayern se amuză pe seama lui Honess. L-au decapitat deja // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 22 aprilie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 21 aprilie 2013 20:41

Fostul mare fotbalist în vîrstă de 61 de ani a vărsat sume importante de bani într-un cont deţinut în Elveţia între 2000 şi 2008, fără a le declara fiscului.

Bayern trebuie să ia în calcul posibilitatea despărţirii de preşedintele Uli Honess. Oficialul munchenez, din 1979 în conducerea clubului, s-a autodenunţat pentru evaziune fiscală şi, potrivit cotidianului Express, riscă pînă la 10 ani de închisoare!

Honess ar fi depus sume mari de bani în banca elveţiană Vontobel între 2000 şi 2008, fără a le declara fiscului german spre a fi impozitate. După care a retras banii treptat, pînă în 2009. În speranţa că va scăpa cu o amendă şi sume mai mici de dat statului, preşedintele lui Bayern s-a autodenunţat în ianuarie. Ba a şi returnat, benevol, circa 6 milioane de euro.

Numai că Procuratura încearcă să stabilească acum momentul în care el a făcut pasul: înainte sau după ce-a aflat că împotriva sa a fost demarată o anchetă, caz în care n-are nici o şansă la clemenţă şi va fi deferit justiţiei.

500 milioane euro ar fi suma pe care Honess a "ascuns-o" în Elveţia. În ianuarie, revista Stern scrisese de 650 de milioane

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
ovi81ugw
ovi81ugw  •  22 Aprilie 2013, 23:42

nu am inteles nimik....erau banii lui? de unde atatia?daca erau banii clubului, ala e furt...furtul nu se declara spre a fi impozitat...:)))

luciano86
luciano86  •  22 Aprilie 2013, 18:16

Asa ar trebuii procedat si in romania... cateva cazuri soc si lumea de la noi s-ar gandi de 2ori sa faca asa ceva... am creste si in ochii celor din europa... dar... slabe sanse

kilimanjaro
kilimanjaro  •  22 Aprilie 2013, 12:31

De asta Romania nu-i Germania. Din fericire pentru noi, becali nu-i român și nu va fi niciodată. Nu poate cumpăra nici România, nici onoarea de a fi român, așa cum nu poate cumpăra educația și înțelepciunea . Poate să facă naveta la Athos de două ori pe zi, tot nu înseamnă nimic. Poate cumpăra toată justiția,oricum ăia se fac de râs. nu el, poate cumpăra meciuri, echipa tot de raha/t e și tot vom râde ei mereu.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close