INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

17 zile spre vis » Abidal ar putea reveni pe teren pe 10 februarie la Barcelona - Getafe

Pînă la finalul lunii, Abidal ar primi documentele federaţiei spaniole care să-i permită să joace în campionat // Foto: Reuters
Pînă la finalul lunii, Abidal ar primi documentele federaţiei spaniole care să-i permită să joace în campionat // Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 24 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 23 ianuarie 2013 20:50

Internat 4 zile pentru un control medical, francezul care a supravieţuit cancerului la ficat va susţine un ultim test fizic pe 6 februarie, anunţă jurnalul Sport.

Încă puţin, nici trei săptămîni, şi Abidal se va trezi, se va freca la ochi şi va fi din nou pe Camp Nou. Duminică, 10 februarie, de la ora 12:00, e aşteptată marea revenire a francezului, la Barcelona - Getafe.

Coşmarul lui Eric a început în urmă cu doi ani. Şi, de atunci, fundaşul în vîrstă de 33 de ani se luptă cu furie într-o tentativă disperată de a supravieţui cancerului şi de a-şi continua visul din copilărie: să joace fotbal.

15 martie 2011 - se anunţă că suferă de cancer la ficat
17 martie 2011 - operat pentru îndepărtarea tumorii
28 mai 2011 - cucereşte Liga Campionilor, jucînd 90 de minute în finala cu Man. United (3-1)
15 martie 2012 - se dezvăluie că are nevoie de transplant de ficat
10 aprilie 2012 - supus unei noi intervenţii chirurgicale
18 decembrie 2012 - medicii acceptă reluarea antrenamentelor

Totul merge bine pentru Abidal. A fost internat ieri în spital pentru un control de 4 zile şi, potrivit cotidianului catalan Sport, preparatorii fizici ai Barcei i-au programat testul final pe 6 februarie: un meci-şcoală cu echipa B în ziua de amicale pentru echipele naţionale. Urmînd ca, pe 10, să redebuteze în blaugrana.

"Au trecut deja opt luni de la transplant, am luptat enorm şi continuu să lupt în fiecare zi. E complicat, dar am curaj să mă bat cu destinul pentru a reveni pe teren" (Eric Abidal, fundaş Barcelona)

"Eric este deja un jucător ca oricare altul la Barcelona. Revenirea lui nu mai depinde acum de logica medicală, ci doar de cea sportivă" (Juan Garcia Valdecasas, chirurgul care a realizat transplantul)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
sasquatchro
sasquatchro  •  24 Ianuarie 2013, 12:41

Respect maxim, Abi! Un adevarat model, din toate punctele de vedere, si se poate spune ca e un miracol aceasta revenire, cand altii, cu poate mai multi bani ca el si aceleasi conditii de tratament, nu pot trece peste asa ceva. Asteptam sa ridice din nou CL in calitate de capitan, ar merita-o din plin.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează