INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFAGATE

250.000 $ pentru un Mondial » Nemții au cumpărat cu o valiză de bani votul decisiv pentru CM 2006

Sepp Blatter s-a
Sepp Blatter s-a "ocupat" ca Mondialul 2006 să ajungă în Germania, iar europenii l-au sprijinit să fie reales în 2002

Articol de - Publicat luni, 07 septembrie 2015 00:00

Potrivit mărturiilor din cartea The Dirty Game, președintele federației neozeelandeze a fost mituit să se abțină în turul 2, Germania cîștigînd la mustață duelul cu Africa de Sud.

Nu există, din 1998 încoace, turneu final de Mondial a cărui acordare a organizării să nu fi atras suspiciuni de corupție. Investigațiile reporterului scoțian Andrew Jennings, cuprinse în cartea The Dirty Game, au descoperit că și CM 2006 a fost atribuit Germaniei în mod fraudulos. Un vot-cheie în duelul cu Africa de Sud a fost blătuit cu 250.000 $, iar ramificațiile ar putea conduce la Blatter!

Comis-voiajorul care mituiește

Pionii cruciali ai "campaniei" din 2000 au fost mogulul Leo Kirch, legendarul Franz Beckenbauer, pe-atunci președintele lui Bayern, și Fedor Radmann, un comis-voiajor extrem de influent. Acesta din urmă s-ar fi ocupat personal de mituirea șefului federației neozeelandeze.

Charlie Dempsey a primit o valiză cu bani, într-un hotel din Zurich, și s-a abținut să voteze și în turul 2. Sprijinise în primul tur candidatura Angliei (eliminată) și fusese mandatat ca mai departe să susțină Africa de Sud.

La egalitate, CM în Africa de Sud

Nemții aveau asigurate 12 voturi, iar sud-africanii îi egalau dacă Dempsey nu era cumpărat, iar în acest caz turneul final nu mergea în Europa, conform promisiunilor făcute de Blatter! Neozeelandezul s-a apărat, susținînd că "m-am abținut din cauza presiunilor imense exercitate de fani".

Mita "decontată" de ISL

Cine a virat banii din valiză? Firele anchetei au condus la ISL, firmă apropiată FIFA. După cîțiva ani, în arhiva societății conduse de Jean-Marie Weber s-a descoperit o plată făcută către o firmă necunoscută, exact în sumă de 250.000 $, cu o zi înaintea votului pentru organizarea CM 2006!

Amicale plătite de Kirch

Nemții s-au asigurat de o parte dintre voturi cu ajutorul banilor lui Kirch. Miliardarul, care cîștiga și drepturile de televizare ale CM 2006, a plătit cîte 300.000 $ pentru trei amicale jucate de Bayern, cu Malta, Trinidad-Tobago și Esperance Tunis, cumpărînd astfel trei membri din Executivul FIFA.

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
986379311381755
Lengyel Adrian  •  07 Septembrie 2015, 14:29

De unde se vede de ce a sarit imediat Beckenbauer in apararea lui Blatter cand au inceput arestarile la FIFA. Si ar mai fi de vazut in ce grupe de calificare cade Germania de fiecare data sau cum de au stiut ziaristii de la BILD componenta grupei Germanie la CM 2006 cu o luna inainte de tragerea la sorti!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează