INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA

30 de țări solicită excluderea sportivilor și echipelor Rusiei și Belarusului din toate competițiile internaționale, inclusiv cele de fotbal

Articol de - Publicat vineri, 11 martie 2022 13:54 / Actualizat vineri, 11 martie 2022 14:15

„Respectul pentru drepturile omului și relațiile pașnice dintre națiuni formează fundamentul sportului internațional” și-au argumentat miniștrii sportului, printre care și cel al României, declarația comună privind sancționarea Rusiei și a Belarusului.

De la începutul invaziei militare asupra Ucrainei de către Rusia, mai multe federații internaționale au anunțat excluderea sportivilor și echipelor din Rusia și Belarus din competițiile mondiale.

Chelsea, faliment în câteva luni! Sancțiunile împotriva lui Roman Abramovich zdrobesc echipa lui Tuchel
ANGLIA
Chelsea, faliment în câteva luni! Sancțiunile împotriva lui Roman Abramovich zdrobesc echipa lui Tuchel

„Războiul declanșat de Rusia este unul odios și o încălcare flagrantă a drepturilor și obligațiilor internaționale”

Pe 9 martie, sub egida Guvernului Marii Britanii, miniștrii sportului din 30 de țări au semnat o declarație comună prin care au decis ca sportivii din Rusia și Belarus să fie eliminați din toate competițiile internaționale și recomandă tuturor națiunilor să procedeze la fel.

„Războiul declanșat de Rusia este unul odios și o încălcare flagrantă a drepturilor și obligațiilor internaționale. Noi, ca națiuni democrate și libere, ne afirmăm sprijinul pentru sancțiunile impuse de organizațiile sportive internaționale împotriva sportivilor din Rusia și Belarus”, își motivează decizia cei 30 de reprezentanți ai sportului din țări din Europa, America și Asia.

Sancțiunile solicitate împotriva Rusiei și Belarusului sunt următoarele:

  • Să nu li se permită să găzduiască niciun eveniment sportiv internațional.
  • Sportivilor și echipelor care reprezintă cele două țări să li se interzică să concureze în alte țări, precum și sportivilor sau echipelor care reprezintă organisme, orașe sau mărci rusești sau belaruse, cum ar fi marile cluburi de fotbal;
  • Să fie limitate sau eliminate complet sponsorizările sau alte de sprijin financiar din partea entităților cu legături cu statul rus sau cu Belarus;

Cele 30 de națiuni fac apel la toate federațiile sportive internaționale să adere la aceste sancțiuni și le felicită pe cele care au făcut-o deja. „Aceste sancțiuni trebuie să fie menținute până când Rusia și Belarus vor respecta drepturile internaționale fundamentale”.

Semnatarii solicită nesancționarea sportivilor, antrenorilor și oficialilor care decid unilateral rezilierea contractelor cu cluburile din Rusia și Belarus și cer sprijinirea sportului ucrainean acolo unde e posibil.

Miniștrii sportului care au semnat declarația comună provin din Australia, Austria, Belgia, Canada, Croația, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Japonia, Coreea de sud, Letonia, Lichtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Noua Zeelandă, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii.

Citește și: 

Chelsea, faliment în câteva luni! Sancțiunile împotriva lui Roman Abramovich zdrobesc echipa lui Tuchel

EXCLUSIV Reacția lui Mircea Lucescu, după ce ucrainenii au scris că are 5 milioane blocați în băncile lor

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (10)
gago747
gago747  •  11 Martie 2022, 17:13

Donbithokul ăla de Eduard Movak a întrebat pe cineva cînd a angajat România pe tema asta? sau el primește ordinele de la Brucsel direct?

stefdomi
stefdomi  •  11 Martie 2022, 15:37
Postat de custeauamereu24 pe 11 Martie 2022, 14:26

Parca sportul nu avea treaba cu politicul ? Ce vina au sportivii ? Cu toate acțiunile astea se caută și mai mult scandal si război.

Pe ce lume trăiești?!? Numește un singur lucru, o singură activitate, un singur domeniu etc., ce vrei tu, care nu e condus sau nu are tangență cu politicul. Oriunde în lume.

emil.rizescu
emil.rizescu  •  11 Martie 2022, 14:45
Postat de aikin18 pe 11 Martie 2022, 14:32

mda, pe americani, cel mai agresiv stat de dupa WW2, cand ii suspendam?

Pe ăia o să-i suspende chinezii cât de curând din istorie.. În 10-15 ani cel mult.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează