INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SCOŢIA

5 tentative de suicid! » Un fotbalist scoţian a vrut să se spînzure, a luat supradoze şi a încercat să se înece

David Cox a trecut pe la 4 cluburi înainte de a se opri la Peterhead, unde joacă de doi ani
David Cox a trecut pe la 4 cluburi înainte de a se opri la Peterhead, unde joacă de doi ani

Articol de - Publicat sambata, 22 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 21 noiembrie 2014 23:02

Neîmplinirile din fotbal, divorţul părinţilor, despărţirea de prietenă şi de fetiţa sa l-au dus pe atacantul lui Peterhead în depresie.

Dacă n-ar fi adevărat ai spune că-i scenariul unui film horror. La doar 25 de ani, jucătorul lui Peterhead FC, David Cox, are la activ 5 tentative de suicid! Problemele lui au început în urmă cu 10 ani: "Eram mereu furios pe mine şi mă mutilam cu cuţitul".

Lovitură după lovitură
La 16 ani s-a lăsat de şcoală pentru a semna cu Kilmarnock. Iar fotbalul l-a ajutat o vreme să ţină demonii departe. Dar cînd a început să fie împrumutat în diviziile inferioare şi prietena l-a lăsat baltă, îndepărtîndu-l şi de fiica lor, Cox a căzut în depresie. Ce-a urmat, a fost un adevărat coşmar. Pentru el, pentru părinţi, pentru prieteni.

A început prin a lua două supradoze. Norocul lui? "Mama m-a găsit la timp şi m-a internat într-un spital. Acolo am venit prima oară în contact cu psihiatria. Însă la 19 ani nu eram pregătit pentru a primi ajutor specializat". A încercat să-şi vadă de fotbal, dar viaţa l-a pus în faţa unor noi încercări: "Tata şi mama s-au despărţit, soţia mi-a trimis avocaţii pe cap şi eu mi-am pierdut capul".

"Prea frică"
În septembrie 2012, cînd a rămas şi şomer, lumea lui Cox s-a prăbuşit. Din nou! "Atunci am încercat să mă spînzur. Şi dacă sora mea nu intra pe uşă aş fi reuşit".

Două luni mai tîrziu a ajuns la Peterhead FC, în a doua ligă scoţiană: "Managerul Jim McInally mi-a fost alături. M-a luat la el acasă. Am urmat şi-un tratament, însă am renunţat după un an. Credeam că sînt OK". O greşeală.

Demonii au revenit, iar într-o bună zi, cu mai mulţi prieteni de faţă, David şi-a înfipt cuţitul în piept. Dar nu suficient de adînc ca s-o termine cu viaţa. Iar acum trei săptămîni a încercat să se înece: "Nu ştiu de ce nu-mi iese. Poate că mi-e prea frică. Cred că m-am gîndit la familie şi la fiica mea care în curînd va împlini cinci ani".

26 la sută dintre jucătorii activi acuză simptome de depresie şi anxietate, potrivit unui studiu efectuat de FIFPro

"Sigur sînt şi alţi jucători cu probleme psihice. Le spun povestea mea pentru a-i avertiza. Fără ajutor specializat nu te vindeci" (David Cox, atacant Peterhead FC)

"Vreau să încerc să trăiesc. Am fotbalul, o specializare în fitness şi merg din nou la psiholog. M-am săturat să fiu acoperit de răni" (David Cox, atacant Peterhead FC)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  23 Noiembrie 2014, 00:27
Postat de senemagugu_nagaga pe 22 Noiembrie 2014, 10:00

Clontescule ... vezi ... Ia exemplu ! Pe tine speram sa nu te mai salveze nimeni la a doua tentativa ... Insa cred ca Argaseala sta sub balconul tau in fiecare seara ,cu plasa aia de la pompieri , sa fie sigur ca oyle castiga campionatul ...

,,))) nu fi rautacios, mai mult decat prevede regulamentul intern..)

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  23 Noiembrie 2014, 00:26

wow ! amigos, dar insistent mai e cetateanul asta ! doamne fereste, pana la urma... reuseste !

senemagugu_nagaga
senemagugu_nagaga  •  22 Noiembrie 2014, 10:00

Clontescule ... vezi ... Ia exemplu ! Pe tine speram sa nu te mai salveze nimeni la a doua tentativa ... Insa cred ca Argaseala sta sub balconul tau in fiecare seara ,cu plasa aia de la pompieri , sa fie sigur ca oyle castiga campionatul ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează