INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANTRENORI

7 + 2 + 1! » Goana după Guardiola s-a încheiat: La Bayern pînă-n 2016!

Guardiola este al 9-lea antrenor străin din istoria lui Bayern. Va fi prezentat în cursul zilei de astăzi
Guardiola este al 9-lea antrenor străin din istoria lui Bayern. Va fi prezentat în cursul zilei de astăzi

Articol de - Publicat joi, 17 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 16 ianuarie 2013 20:55

Pep ar putea cîştiga la Munchen 10 milioane de euro pe sezon. 7 din salariul anual, unu dacă ia titlul şi două pentru un triumf în Ligă.

Pep Guardiola, 41 de ani, e abia la jumătatea anului sabatic pe care şi l-a impus după 4 sezoane şi 14 trofee la Barcelona. Dar ştie deja unde va lucra începînd din stagiunea viitoare: la Bayern Munchen!

Anunţ-fulger
Ieri după-amiază, totul a devenit clar. Bayern n-a mai prelungit suspansul şi a anunţat oficial acordul pe 3 sezoane cu Pep: "Sîntem bucuroşi că am reuşit să-l cîştigăm pe Guardiola de partea noastră. E unul dintre cei mai buni antrenori din lume şi va da şi mai multă strălucire clubului nostru". Heynckes? Actualul tehnician al bavarezilor, 67 de ani, a decis să se retragă în vară la pensie.

Plătit regeşte
Munchenezii n-au dat detalii asupra contractului lui Guardiola, dar ziarele au aflat imediat din surse apropiate clubului. Fostul antrenor al Barcelonei va avea un salariu fix cifrat la 7 milioane de euro anual. Sumă la care s-ar putea adăuga 1 milion de euro dacă ia campionatul şi două dacă triumfă în Ligă. Total: 10 milioane de euro!

Italienii ştiau
Poate că Bayern şi Guardiola n-ar fi făcut un anunţ acum, pentru a nu tulbura pregătirile echipei înaintea reluării campionatului (19 ianuarie). Dar i-au dat de gol italienii. Recent, patronul Interului, Massimo Moratti, l-a sunat şi el pe Pep. Însă acesta l-a refuzat elegant: "Decizia e deja luată. Voi antrena în Germania". Informaţia a ajuns rapid la urechile jurnaliştilor de la Sky Italia, care n-au întîrziat s-o facă publică.

Vise
Ieri dimineaţă, părţile încă se chinuiau s-o dezmintă. Directorul executiv al lui Bayern, Karl-Heinz Rummenigge, afirma că nu-l interesează speculaţiile presei. Iar Pep le dădea speranţe lui Chelsea şi Manchester City: "Visez la Premier League. E un campionat fascinant. N-am reuşit să ajung acolo ca jucător, dar sper ca într-o bună zi să antrenez în Anglia". Deocamdată, vise!

3 ani e durata contractului semnat de bavarezi cu tehnicianul catalan

"Auf Wiedersehen, Pep! Chelsea îi spune la revedere celui mai dorit antrenor din lume" (Daily Mail, cotidian britanic)

"Bayern merită felicitări pentru acest triumf. Îmi închipui că Guardiola era bombardat cu oferte de la multe cluburi de top" (Franz Beckenbauer, fost preşedinte Bayern)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
fichirichi
fichirichi  •  17 Ianuarie 2013, 23:19

Va asteptam la mai multe discutii despre Bayern pe fcbayern.ro

arahnomania
arahnomania  •  17 Ianuarie 2013, 13:14

cea mai buna alegere posibila pentru el. Bayern are deja un joc de pase foarte bun, iar Pep il va perfectiona, pentru ca are cu cine. in plus, Guardiola este si un motivator foarte bun, chestie care a cam lipsit celor de la Bayern in ultimii ani. in plus, pentru cei care spun ca in Germania campionatul e slab, ar fi recomandat sa urmareasca mai des respectiva competitie (in Bundesliga e cel mai mare timp efectiv de joc) si cupele europene. de exemplu, anul asta, 3 echipe in grupele UCL, toate 3 castigatoare de grupa si cu sanse foarte mari de a fi prezente in sferturi.

submarina
submarina  •  17 Ianuarie 2013, 10:02

Bayern Munchen este unul dintre cele mai serioase cluburi de fotbal, care cu siguranta poate functiona ca o masina bine unsa si fara cheltuieli cosmice. Avand menegement si ifrastructura solida, e mai greu pentru un antrenor sa nu obtina performanta decat invers. Guardiola bineinteles ca a stiut de acest lucru si a ales din start o varianta castigatoare pentru el, mai ales ca visul lui cel mare e sa antreneze Man U (dupa plecarea lui Ferguson) si evident ca nu ar vrea sa-si strice reputatia pana atunci. Totusi, mi se pare un pic straniu aceast transfer...personal nu m-am asteptat nici de la nemti, dar nici de la spaniol...cu atat mai interesant va fi deznodamantul...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează