INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

7, Spania! Vine UEFA! » Angel Maria Villar a fost reales ca preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal

Michel Platini şi Angel Maria Villar, actualul şi viitorul preşedinte UEFA?
Michel Platini şi Angel Maria Villar, actualul şi viitorul preşedinte UEFA?

Articol de - Publicat sambata, 18 februarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 17 februarie 2012 22:40

Angel Maria Villar a fost reales pentru a şaptea oară la conducerea federaţiei de la Madrid. Următorul pas: înlocuitorul lui Platini ca şef UEFA.

Este preşedinte al federaţiei din 1988. Şi va mai fi patru ani, pînă în 2016. Pentru că, în Spania, Angel Maria Villar nu are rival. Acum, la al 7-lea mandat, prietenul lui Mircea Sandu, dar mai ales al lui Michel Platini, a primit 161 de voturi din 167 posibile (unul fiind anulat). "Tot ce am reuşit în aceşti ani e dificil de egalat. De aceea sînt alesul majorităţii, a declarat AMV, completînd: "Normal, ca într-o familie, mai sînt şi oameni care nu mă vor, dar ei sînt excepţiile".

Ajutat de Platini
Villar, vicepreşedinte în Comitetul Executiv şi la FIFA, şi la UEFA, ţinteşte foarte sus în următorii ani. Surse apropiate forului continental susţin că însuşi Platini i-ar fi promis ajutorul oficialului spaniol pentru a deveni liderul UEFA în 2015. Cînd Sepp Blatter s-ar retrage, iar Platini l-ar înlocui la preşedinţia FIFA.

"Nu e dopaj în Spania"
Aflat la Madrid pentru amicul Villar, Michel Platini a negat existenţa dopingului în fotbalul spaniol, cum se speculează în ultima vreme pe continent. "Nu ştiu în alte sporturi, dar în cel pe care îl conduc eu e imposibil. Titlurile «naţionalei» şi cele cucerite de Barca şi Real sînt curate", a declarat preşedintele UEFA, glumind pe tema "păpuşilor" de la Canal Plus: "Les Guignols îi ironizează pe toţi. Pe Sarkozy, pe politicieni, pe sportivi, pe francezi şi pe spanioli în acelaşi timp".

"Villar este cel mai de succes lider sportiv al planetei şi probabil din întreaga galaxie" (Michel Platini, preşedinte UEFA)

"Stabilitatea federaţiei şi sprijinul absolut de care se bucură sînt extraordinare pentru fotbalul spaniol" (Emilio Butragueno, director Real Madrid)

2 titluri a cucerit Spania cu Villar preşedinte: campioana Europei (2008) şi campioana lumii (2010)

62 de ani are Angel Maria Villar, fiind cu 3 ani mai mare decît Mircea Sandu şi cu 6 peste Michel Platini

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează