INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ACUZE

8 jucători ai campioanei Albaniei suspectați de blat au fost arestați și interogați la Viena de criminaliștii austrieci chiar înaintea meciului din Champions League!

Articol de - Publicat marti, 11 iulie 2017 09:24

Campioana Albaniei, Kukësi, este bănuită că a trucat amicalul pierdut cu 6-0 în fața lui Dinamo Moscova pe 5 iulie, în cantonamentul din Austria. Miercuri, va debuta în Ligă: cu Sheriff, la Tiraspol, în turul 2 preliminar.

Pe 5 iulie, FK Kukësi a avut un test cu Dinamo Moscova la Jenbach, în Tirol. Campionii Albaniei au simulat fotbalul. Și-au lăsat adversarii să joace singuri. După 40 de secunde, rușii deschideau scorul într-o partidă câștigată suspect de ușor, cu 6-0. Scorul și mai ales jocul au atras atenția.

Sportradar, liderul mondial în detectarea și prevenirea manipulării meciurilor, care colaborează și cu UEFA, a intrat imediat în alertă. Mai ales după ce a descoperit că s-au mizat sume uriașe pe ultimele două goluri ale moscoviților. Un amical bănuit de blat pentru mafia pariurilor.

Li s-au confiscat telefoanele

Sportradar a avertizat poliția federală austriacă. Iar duminică seară, chiar înainte ca albanezii să se îmbarce la Viena pentru cursa spre Moldova (debutează mâine în Champions League: turul 2 preliminar, cu Sheriff), criminaliștii au reținut 8 jucători de la Kukësi, plus antrenorul Gjoka și managerul clubului. Toți fiind interogați ore în șir la sediul poliției.

"Acești opt fotbaliști au fost detectați pe baza analizei video", a declarat Andreas Holzer, șeful Biroului de Crimă Organizată (Kripo), pentru cotidianul vienez Kurier. Care a dezvăluit că li s-au confiscat telefoanele mobile tuturor celor audiați. După ce, inițial, aceștia au refuzat să le predea polițiștilor.

În cele din urmă, albanezii au fost eliberați și, târziu în noapte, au zburat spre Moldova. Dar anchetă continuă. UEFA a lansat și ea o investigație. 

Au negat acuzațiile și amenință cu tribunalul

Conform jurnalului albanez Panorama Sport, toți jucătorii lui Kukësi interogați au negat acuzațiile îndreptate împotriva lor. Mai mult. Clubul a anunțat pe site-ul oficial că pregătește un proces împotriva companiei care a alertat poliția austriacă și UEFA. Dar vrea să dea în judecată FederBet, agenția de monitorizare a pariurilor. Deși, susține presa austriacă, Sportradar ar fi dat alarma. 

Skënderbeu, suspendată de UEFA pentru blaturi!

Nu e o premieră implicarea albaneză în meciuri trucate. În iunie 2016, UEFA a suspendat-o pe Skënderbeu un an din cupele europene, suspectată de blaturi interne și internaționale. În acel moment, echipa era de 6 ori consecutiv campioana Albaniei

"Am pierdut acel amical cu Dinamo Moscova din cauza oboselii echipei, nu pentru că a fost un meci aranjat. Vom face lumină în acest caz" - Comunicatul clubului FK Kukësi

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
balauru48
balauru48  •  11 Iulie 2017, 12:26

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

anton40
anton40  •  11 Iulie 2017, 09:57

Pacat ca sa ajuns la asemenea fapte.De cand fotbalul a ajuns prieten cu firme de pariuri sportive si foruri politice sa ajuns in situatia de fi distrus ca sport ca joc ca bucurie.Probabil daca erau spanioli nu se intampla nimic.

simonhalep
simonhalep  •  11 Iulie 2017, 09:52

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează