INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LA LIGA

A debutat la Barcelona la doar 15 ani și povestește emoțiile trăite: „Aveam urechile înfundate, nu auzeam nimic. Am terminat meciul foarte obosit”

Lamine Yamal. Foto: Instagram
Lamine Yamal. Foto: Instagram

Articol de - Publicat joi, 15 februarie 2024 14:02 / Actualizat joi, 15 februarie 2024 14:23

La 16 ani, Lamine Yamal e deja o certitudine. Fotbalistul căruia Xavi Hernandez i-a oferit debutul la Barcelona la doar 15 ani e văzut drept unul dintre cei mai talentați tineri jucători spanioli. Într-un interviu recent, puștiul a povestit cum a trăit primele minute în tricoul echipei mari.

În aprilie 2023, Xavi îl trimitea pe teren în locul lui Gavi, în minutul 83 al meciului cu Betis, scor 4-0 pentru Barça. Erau primele minute la echipa mare.

Spaniolii au aflat planurile Barcelonei: 5 jucători pe lista lui Deco, pentru două posturi-cheie
BARCELONA
Spaniolii au aflat planurile Barcelonei: 5 jucători pe lista lui Deco, pentru două posturi-cheie

În momentele dificile pe care catalanii le trăiesc în acest sezon, Lamine Yamal le dă speranțe pentru viitor. Debutul precoce l-a trăit ca orice adolescent, cu multe emoții, dar odată intrat pe teren și-a propus să devină o piesă de bază în angrenajul echipei.

La aproape un an de la debutul în blaugrana, Lamine a povestit senzațiile de atunci: 

„Am ieșit la încălzire, dar nu-mi amintesc prea multe despre asta. Am însă clar în minte când am pășit pe teren. Aveam urechile înfundate, nu auzeam nimic. A fost ca și cum ar fi trecut un minut, dar simțeam o greutate în picioare de parcă ar fi trecut o oră, dar mintea recepționase totul ca și cum ar fi trecut doar un minut. 

Am terminat foarte obosit meciul, dar a fost foarte special. 

Când am ieșit în parcare, mama mea era acolo și toată lumea era foarte fericită. A doua zi a fost din nou antrenament, așa că nu a durat mult euforia. A fost o zi foarte fericită pentru întreaga familie și am primit multe felicitări, dar a doua zi a trebuit să mă antrenez din nou. 

Când am debutat, nu eram atât de important în vestiar, eram un copil. Acum, colegii au mai multă încredere în mine și cred că sunt luat mai mult în seamă. Asta s-a schimbat puțin, dar cu antrenorul e la fel. Este o relație de respect”, a spus extrema dreaptă de la Barcelona.

Jucătorul s-a impus în „11”-le de start al lui Xavi și a bifat două goluri și cinci assist-uri. El a fost remarcat și de selecționerul Spaniei, Luis de la Fuente, care i-a oferit debutul pentru „La Roja” pe 8 septembrie 2023. Avea 16 ani, o lună și 26 de zile.

Lamine Yamal îi e recunoscător lui Xavi

Lamine a vorbit și despre relația pe care o are cu Xavi și a dezvăluit ce îi transmite antrenorul în discuțiile pe care le are cu el:

„Este un vis pentru mine să joc la prima echipă și cred că este un vis pentru toți copiii să ajungă aici. Mulți antrenori mi-au dat încredere, dar nu este același lucru să ți se dea încredere când ai 12 ani ca atunci când ai 15 ani să debutezi pe Camp Nou, în fața tuturor. 

Îi voi fi mereu recunoscător lui Xavi, pentru că nu oricine mi-ar fi permis să debutez la 15 ani, iar în acest sezon mi-a oferit minute în aproape fiecare meci îmi cere să mă bucur de fotbal și să fac ceea ce fac mereu la antrenamente. Mi-a spus că lucrurile vor merge bine.

Mi-a spus mereu să fiu fericit, să am respect pentru oameni, să nu cred niciodată că sunt mai bun sau mai rău decât altcineva, că suntem toți egali”, a declarat fotbalistul conform as.com.

E o fericire imensă pentru mine atunci când ofer o pasă de gol, e minunat să-ți poți ajuta echipa și coechipierul. Pe de altă parte, când marchezi un gol, este mai multă satisfacție. Îți relaxează tot corpul și este un sentiment pe care nu îl pot descrie.

- Lamine Yamal

Match Quiz Manchester City - Chelsea

Ești expert în Premier League? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Manchester City - Chelsea și ia-ne premiile!

Citește și alte articole:

Coleg de la Barcelona pentru Radu Drăgușin » Tottenham oferă 60 de milioane de euro
FC BARCELONA
Coleg de la Barcelona pentru Radu Drăgușin » Tottenham oferă 60 de milioane de euro
Legenda de la Barcelona a comentat cea mai controversată fază de arbitraj: „Golul lui Leipzig din meciul cu Real Madrid, anulat corect. Să vă explic de ce”
RB LEIPZIG - REAL MADRID 0-1
Legenda de la Barcelona a comentat cea mai controversată fază de arbitraj: „Golul lui Leipzig din meciul cu Real Madrid, anulat corect. Să vă explic de ce”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
chromophobia
chromophobia  •  15 Februarie 2024, 15:15

Lanine Yamal. Dupa nume, ăsta nu e spaniol.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează