INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GRONKJAER ŞI GOLUL DE 1 MILIARD DE LIRE STERLINE

A schimbat istoria lui Chelsea

Jesper Gronkjaer
Jesper Gronkjaer

Articol de - Publicat luni, 21 februarie 2011 00:00 / Actualizat luni, 21 februarie 2011 17:01

Reuşita danezului, acum la FC Copenhaga, le-a asigurat albaştrilor participarea în ediţia 2003-2004 a Ligii şi l-a convins pe Abramovici să cumpere clubul


Chelsea are întîlnire mîine seară cu un jucător căruia îi datorează gloria şi bunăstarea din ultimii ani: Jesper Gronkjaer. Era ultima etapă a sezonului 2002-2003 în Premier League, albaştrii jucau pe Stamford Bridge, cu Liverpool, şi aveau nevoie ca de aer de o victorie pentru a-şi asigura locul 4 în clasamentul final şi participarea în următoarea stagiune de Liga Campionilor. A semnat-o Gronkjaer, la capătul unei acţiuni de senzaţie. Danezul a pornit într-o cursă irezistiblă pe flancul drept, l-a lăsat în admiraţie pe Riise, iar înainte ca Djimi Traore să apuce să-l blocheze a trimis balonul cu mult efect pe lîngă portarul Dudek în plasă.

Trei săptămîni mai tîrziu, aflat în concediu, Gronkjaer citea că miliardul rus Roman Abramovici a cumpărat clubul. "Nu ştiu dacă golul meu a fost decisiv în acest sens. Dar, cu siguranţă, faptul că echipa urma să joace în Ligă a făcut întreaga afacere mult mai atractivă pentru Abramovici", susţine fostul internaţional danez, care diseară le va fi adversar albaştrilor în "optimile" Ligii Campionilor.

Acel gol a scos-o pe Chelsea dintr-o situaţie financiară precară şi i-a adus peste un miliard de lire sterline în anii ce-au urmat. Dar lui Gronjkaer, personal, nu i-a făcut prea bine: "Eu am mai rezistat doar un an. Sezon pe care l-am jucat sub o imensă presiune. Abramovici a adus mulţi jucători noi, lupta pentru titularizare s-a înăsprit, pretenţiile au fost cu totul altele. Inclusiv speculaţiile din presă privind achiziţiile ce urmau să se facă ne-au adus mult rău. Cei care eram deja în lot nu mai ştiam ce să credem. Eram confuzi şi toţi ne gîndeam ce e de făcut. E mai bine să rămînem sau să ne căutăm alte echipe?".

Danezul a plecat în 2004 la Birmingham City, pentru un an, apoi a trecut pe la Atletico Madrid şi pe la Stuttgart înainte de a se stabili la FC Copenhaga. Iar diseară vrea să-i arate lui Abramovici ce jucător mare a pierdut.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
diss
diss  •  22 Februarie 2011, 04:34

Bun jucator danezul asta! S-ar putea ca Chelsea si Ancelotti sa aiba parte de o mare surpriza diseara! De vazut!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează