INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - VALLADOLID, DUMINICĂ, 20:00, DIGISPORT+

Abia refăcut, Iniesta forţează cu Valladolid

Andres Iniesta, Iniesta, Barcelona
Andres Iniesta, Iniesta, Barcelona

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 mai 2010 00:00

Josep Guardiola nu are de ales. În locul "regizorului" Xavi, suspendat, îl va folosi duminică în meciul Barcelonei cu Valladolid, ultimul din actuala Primera, pe Andres Iniesta.

Mijlocaşul care a împlinit ieri 26 de ani abia a revenit la pregătiri, după ce luna trecută a suferit o nouă ruptură musculară la bicepşii piciorului drept. Reintrarea lui a devenit însă necesară, fiindcă Barca are nevoie de creativitate la mijloc într-o partidă crucială: pentru păstrarea titlului, este obligatorie victoria contra unui adversar încolţit, ce-şi joacă ultima carte de rămînere în Primera. Ceilalţi mijlocaşi din efectiv (Busquets, S. Keita, Yaya Toure) sînt defensivi.

FIFA a dat bani la cantonamente!

CM 2010. FIFA a scos bani din buzunar pentru a-i ajuta pe sud-africani să termine  la timp lucrările la cantonamentele unora dintre echipe şi să le aducă la standardele solicitate. "Au fost exprimate nemulţumiri legate de calitatea serviciilor şi de starea terenurilor de antrenament. Le-am rezolvat alocîndu-le gazdelor 78,1 milioane de euro", a admis secretarul general al forului mondial, Jerome Walcke. Cei mai nemulţumiţi au fost englezii, a căror bază de pregătire, Bafokeng  Sports Campus din Rustenburg (foto), era la un moment în pericol de a nu fi terminată în timp util. FIFA susţine însă că suma oferită sud-africanilor nu e o problemă în condiţiile în care se aşteaptă ca Mondialul să genereze venituri de peste două miliarde de euro, iar cheltuielile se ridică la circa 933 de milioane. (Aurelian Botezatu)

Blindează autostrada Roma - Milano
ITALIA. Duminică, autostrada Roma - Milano (A1) va fi obiectiv de grad zero pentru autorităţile din Peninsulă. Motivul? În ultima etapă a stagiunii 2009-2010, liderul Inter se deplasează la Siena, iar contracandidata sa la titlu, AS Roma, joacă la Verona, cu Chievo.  Pentru a ajunge la faţa locului, suporterii celor două echipe n-au altă soluţie decît să se deplaseze pe A1. Iar problema e că pe un tronson de circa 138 de kilometri, între Florenţa şi Modena, drumurile lor se vor încrucişa atît la dus, cît şi la întors. "Din informaţiile pe care le avem, vor fi circa 12.000 de tifosi romani şi 10.000 de interişti. Pericolul unor incidente e iminent", a comentat ministrul de interne Roberto Maroni, care a promis "o mobilizare exemplară pentru a nu transforma cea mai frumoasă duminică a campionatului într-o baie de sînge". (Aurelian Botezatu)

"Dublă" Dănciulescu
STRANIERI. Ionel Dănciulescu a reuşit o "dublă" pentru Hercules Alicante la 4-0 cu Cordoba, în etapa a 36-a din Segunda Division. Integralist, ex-dinamovistul a marcat ultimele două goluri ale partidei, în minutele 50 şi 90. Cu 6 etape înaintea fluierului final al sezonului, Hercules e pe locul 4 în clasament, 59 de puncte, două mai puţin decît Cartagena, echipa clasată pe 3, ultima poziţie promovabilă.

MARICA e considerat de cotidianul Bild drept unul din cîştigurile sezonului la Stuttgart: "După doi ani în care marcase doar 6 goluri în Bundesliga, acum a dat 10. E a 8-a minune a lumii!".
WEST HAM l-a dat afară pe managerul Gianfranco Zola, după ce echipa a terminat sezonul pe locul 17. Italianul avea contract pînă-n 2013.
STEVE McLAREN a semnat pe doi ani cu VfL Wolfsburg. Fostul selecţioner al Angliei, campion în Olanda cu Twente, va lua 3 milioane de euro pe sezon.
BORDEAUX i-a găsit deja înlocuitor antrenorului Laurent Blanc: Jean Fernandez, de la Auxerre. Blanc e aşteptat să devină selecţionerul Franţei după CM 2010.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (9)
gtorje_22
gtorje_22  •  12 Mai 2010, 21:29
Postat de pe 12 Mai 2010, 14:31

Minte binara, sunt fan Inter si, daca vrei, anti-Barca. De cand Messi i-a scos dintii lui Maicon si nu si-a cerut scuze, mi-am pierdut tot respectul pentru "extraterestrii" astia. Tot Mourinho e cel mai tare.

tot mourinho e cel mai tare ca se baga cu dosu in poarta si omoara fotbalul...ti-ai ales bine nicku,ti se potriveste!

 •  12 Mai 2010, 14:31
Postat de pe 12 Mai 2010, 06:57

nu mai tot cauta tu nod in papura, nu a zis nimeni ca sta echipa intrun jucator, doar ca e mai puternica. PS: alta treaba nu ai decat sa bagi commenturi antiBarca toata ziua? nu gasesti articole despre realul tau sa dai acolo comment?

Minte binara, sunt fan Inter si, daca vrei, anti-Barca. De cand Messi i-a scos dintii lui Maicon si nu si-a cerut scuze, mi-am pierdut tot respectul pentru "extraterestrii" astia. Tot Mourinho e cel mai tare.

gtorje_22
gtorje_22  •  12 Mai 2010, 12:32

o lamurire pt cei care tot comenteaza de postul lui Keita...la Sevilla juca MIJLOCAS DEFENSIV si asa a si jucat in meciurile de inceput de la Barca...cu timpul,Pep l-a urcat putin mai in fata si acum joaca MIJLOCAS CENTRAL!atat am avut de zis

Vezi toate comentariile (9)
Comentează