INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LEICESTER

Acesta a fost mesajul câștigător al lui Ranieri la Leicester: "Doar ucigându-ne treceți de noi!"

Articol de - Publicat joi, 05 mai 2016 00:00

Când a semnat pentru 3 sezoane cu Leicester, pe 13 iulie 2015, Ranieri a fost transformat în țintă vie. Toți trăgeau în el.

"E incredibil cum aceleași nume eterne obțin mereu dreptul de a pătrunde în mica lume a managerilor", s-a plâns Gary Lineker, fost jucător al "vulpilor", în timp ce Didi Hamann, antrenor la club în 2011, a atacat: "Nu-mi vine să cred că l-a preferat pe Ranieri. Mi-e teamă că, sezonul viitor, nu vom mai vedea echipa pe «Old Trafford», ci împotriva lui Milton Keynes. Va retrograda!".

"Niciodată n-am crezut în Ranieri"

La rândul său, Steve Claridge, atacant al albaștrilor în anii '90, continua asediul: "Nu pricep. Să spun că a fost o alegere aleatorie este un eufemism. E o lovitură ratată. Niciodată n-am crezut în Ranieri". Iar Richard Keys, prezentator sportiv din 1976, a conchis: "Va fi unul dintre primii trei tehnicieni dați afară!".

Cum le-a răspuns tuturor? A luat echipa care se salvase de la retrogradare în ultima clipă sezonul precedent, cu numai 41 de puncte, și i-a oferit primul titlu din istorie, având 77 de puncte cu două etape înainte de final. "Le-am zis băieților din prima zi: «Îi vom provoca pe toți adversarii noștri. Vreți să treceți de noi? Doar ucigându-ne veți reuși!»".

"Rămâneți! Aici sunteți regi"

Azi, Ranieri privește înainte. Pregătește viitorul, are în minte proiectul Nottingham. După campionatul câștigat în 1978, au urmat două Cupe ale Campionilor Europeni (1979, 1980). Respinge modelul Blackburn, locul 1 în 1997, apoi retrogradată 4 ani mai târziu.

"Avem un titlu, îl aștept pe al doilea", anunță Ranieri. "Vreau să-i păstrez pe toți băieții. Pentru a-i convinge, le voi aminti ceva: «Dacă plecați, nu veți ști niciodată ce lucruri frumoase se vor întâmpla aici. La Leicester, sunteți regi!»".

800 de SMS-uria primit Ranieri în urma succesului din Premier League: "Mi-au făcut o mare plăcere”

215.000.000 €va câștiga Leicester după acest titlu din drepturile TV și din participarea în Liga Campionilor

50.000.000 €a plătit patronul thailandez Srivaddhanaprabha în 2010 pentru club; Leicester valorează acum 550 de milioane

140.000.000 €este astăzi cota totală a lotului albastru, de trei ori mai mult ca în 2015 (46,5)

"Vardy venea beat la antrenamente"

O dezvăluire neașteptată. Aiyawatt Srivaddhanaprabha, fiul patronului și vicepreședinte la Leicester, a declarat într-o revistă thailandeză: "Am fost împotriva achiziției lui Vardy. Cum să dăm un milion de lire sterline pe un amator? Venea beat la antrenamente". Azi, Vardy e golgeterul albastru, 22 de goluri în 34 de meciuri. În ianuarie, era cotat la 24 de milioane, dar Ranieri afirmă în acest moment că "Vardy e neprețuit". Și salariul îi va crește automat la 125.000 E săptămânal. 6,5 milioane anual.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
andrei.33
andrei.33  •  05 Mai 2016, 14:42

Ranieri n-a castigat in viata lui nimic. Mai bine mai tarziu decat niciodata, corect?

para.para
para.para  •  05 Mai 2016, 10:25

215.000.000 € va câștiga Leicester după acest titlu din drepturile TV și din participarea în Liga Campionilor. Pai numai niste bolnavi pot compara noua campioana a Angliei cu cea din romanika. Noua campioana din romanika o sa ia 3.500.000 din drepturile TV, iar din participarea in Liga Campionilor, trebuie mai intai sa ajunga acolo.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează