INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Acum au şi selecţioner rasist » După ”scandalul Terry”, federaţia provoacă noi polemici

Pearce va debuta pe banca
Pearce va debuta pe banca "naționalei" mari chiar luna aceasta, într-un amical cu Olanda

Articol de - Publicat sambata, 11 februarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 10 februarie 2012 21:26

Preşedintele forului de la Londra, David Bernstein, l-a numit ”interimar” la ”naţională” pe Stuart Pearce, fără să ştie că şi antrenorul ”tineretului” are un trecut pătat.

Responsabilii Federaţiei engleze i-au luat banderola lui Terry, au încheiat conturile cu selecţionerul Capello, susţinătorul acestuia, şi-au crezut că au rezolvat problema rasismului la "naţională". De unde! Aceiaşi oficiali au plonjat ieri într-un nou scandal.

Preşedintele David Bernstein s-a grăbit să-l numească pe Stuart Pearce în locul lui Capello, ba l-a şi lăudat pe fostul internaţional: "E un «interimar» de primă mînă şi nu exclud posibilitatea unui angajament pe termen lung. A făcut treabă bună şi pînă acum, la reprezentativa de tineret".

Dar tocmai cînd îşi freca mîinile satisfăcut de alegerea făcută, ziariştii i-au servit o informaţie-bombă. În 1994, pe vremea cînd evolua la Nottingham Forest, Pearce l-a abuzat rasial pe Paul Ince (Manchester United), primul jucător de culoare din istoria "naţionalei" Angliei.
Petrecut într-un meci de campionat pe Old Trafford, incidentul aduce mult cu acela dintre Terry şi fratele lui Rio Ferdinand, Anton (West Ham). Prilej pentru tabloidul The Sun să-i desfiinţeze pe oficiali: "S-au pus într-o situaţie extrem de jenantă. Şi mai penibil este că Bernstein habar n-avea ce s-a întîmplat acum 18 ani".

Fratele e extremist
În ceea ce-l priveşte pe Pearce, ziarele au mai scos la lumină un detaliu stînjenitor. Fratele său, Dennis, e membru marcant al unui partid de extremă dreapta (BNP), din partea căruia a şi candidat în alegerile parlamentare. "Eu nu-i împărtăşesc convingerile politice", s-a delimitat noul selecţioner.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
spivak
spivak  •  11 Februarie 2012, 10:43

Ţinând cont că pe tip îl cheamă Bernstein, nu e nicio mirare că îl interesează aşa de mult manifestările ”rasiste”. Terry a fost coleg la Chelsea cu o grămadă de negri: Drogba, Anelka, Malouda, Kalou etc. Se pupă cu ei după fiecare gol. Cum să fie rasist?? Dacă până şi fotbalul englez a ajuns pe mâna evreilor...

stmt
stmt  •  11 Februarie 2012, 09:06

scorpionul1923.. Varzelona sa ii zici cui vrei tu sa nu zic lu mamicuta ta .. invata sa respecti o echipa mare.. Desi ns de ce imi dai impresia ca ai doar 10 ani . Daca Cr 7 zice sa il pupi in fund tu ai executa comanda.. Daca nu iti place echipa e alegerea ta , da respecta numele ..

scorpionul1923
scorpionul1923  •  11 Februarie 2012, 03:21
Postat de scorpionul1923 pe 11 Februarie 2012, 03:20

in mod sigur baieteii astia habar nu au de nimic legat de fotbal...pentru ei totul e mizeria aia care incepe cu s..., varzelona si mioriticul... sunt incredibil de ignoranti...iti vine sa razi de ei non-stop daca nu ar fi de ras jenibilii :(

*daca nu ar fi de plans (si eroarea pe care am facut-o arata ca mintea te duce permanent la ras cand te gandesti la pacalicii astia in livrea)

Vezi toate comentariile (5)
Comentează