INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Adieu, Ribery? » Ce soluție are Bayern pentru înlocuirea mijlocașului francez

Ultima apariție? După o oră contra lui Șahtior, Ribery părăsește terenul cu dureri la gleznă // Foto: Getty Images
Ultima apariție? După o oră contra lui Șahtior, Ribery părăsește terenul cu dureri la gleznă // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 24 iunie 2015 00:00

Franck, 32 de ani, stă de 3 luni și jumătate și nimeni nu știe cînd sau dacă va reveni pe gazon. Glezna nu-i dă pace. Iar L'Equipe sugerează că mijlocașul lui Bayern ar putea fi nevoit să pună punct carierei. Bavarezii îi caută înlocuitor. 

Returul din "optimile" Ligii cu Șahtiorul lui Lucescu, acel 7-0 din 11 martie, e posibil să fi fost ultima apariție a lui Franck Ribery în tricoul lui Bayern. Atunci a părăsit terenul după o oră de joc, cu probleme la gleznă.

Medicii i-au recomandat inițial două-trei zile de pauză, dar s-au făcut trei luni și jumătate de cînd stă. Iar cotidianul L'Equipe speculează că fostul internațional francez, 32 de ani, ar putea fi nevoit să pună punct carierei!

Impresarul Jean-Pierre Bernes susține că "Franck nu e genul care să se dea bătut". Dar admite că situația în care se află "îl enervează teribil". Adevărul este că Ribery are dureri și acum: "Totul e OK pînă încep să alerg". Doctorii i-au pus glezna în ghips, 4 săptămîni, dar nu i-au putut garanta că după scoaterea acestuia își poate relua activitatea.

"Franck trebuie să-și regăsească mai întîi echilibrul. Statistic vorbind, în ultimii doi ani a fost mai mult accidentat", a punctat directorul executiv al lui Bayern, Karl-Heinz Rummenigge, care-i caută deja înlocuitor.

Soluția de lux e Di Maria, de la Man. United, cotat la 65 milioane euro, cea ieftină se numește Paul-Georges Ntep, de la Rennes. Are 22 de ani și costă circa 10 milioane.

"Problema asta la gleznă e o catastrofă! Nu mă mai simt un om liber. Vreau să alerg și nu pot"
Franck Ribery, mijlocaș Bayern

"Îmi plac sporturile nautice, dar în concediul de la Ibiza n-am făcut nimic. Mi-a fost teamă"
Franck Ribery, mijlocaș Bayern

"N-am văzut finala Barcelona - Juventus. Pur și simplu nu mai suport să mă uit la fotbal"
Franck Ribery, mijlocaș Bayern

79 de partide,din 272 posibile, a pierdut Ribery de cînd e la Munchen. Adică două campionate și jumătate din opt

55%la sută din partidele acestui an a ratat francezul. Anul trecut au fost 30 la sută

12.000.000 €e salariul pe care Bayern i-l plătește anual lui Franck Ribery

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează