INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DANEMARCA

Adio, Olsen! Vine norvegianul?! Danemarca a rămas fără selecționerul care a condus-o în ultimii 15 ani

Olsen a participat la 4 turnee finale cu Danemarca
Olsen a participat la 4 turnee finale cu Danemarca

Articol de - Publicat joi, 19 noiembrie 2015 00:00

"Tricolorii nu-l vor mai avea rival în viitoarele preliminarii pe Morten Olsen, care și-a dat demisia după 15 ani. Era selecționerul cu cel mai lung mandat.

Vikingii au ratat Euro (1-2 și 2-2 în barajul cu Suedia), și noul lor antrenor va fi aproape sigur Age Hareide, selecționerul Norvegiei între 2003 și 2008. Care va pleca de la Malmo în decembrie, după ultimele două meciuri din Ligă. Are 62 de ani. Olsen, 66.

Pentru danezi, Morten Olsen e un monument. A jucat 19 ani la "națională", i-a fost căpitan, apoi a devenit selecționer pentru încă 15 ani. Mai mult de jumătate din viață petrecută în echipa daneză! Și nici noi nu-l vom uita.

El ne-a învins cu 5-2 pe nisipul de la București, în martie 2003, apoi ne-a egalat în al 5-lea minut de prelungire la Copenhaga în toamna aceluiași an (era tot Iordănescu pe bancă) și ne-a pus o barieră imposibil de trecut spre Euro 2004. Dar și vremea lui a apus. Ar fi vrut să-și încheie cariera vara viitoare, cu un ultim turneu final. Nu s-a mai putut. Marți, Olsen a renunțat.

"I-am anunțat pe jucători, nu mai avea nici un sens să continuu. Ultimele luni au fost frustrante. N-am găsit echilibru nici în formarea echipei, nici în meciuri. Eu sînt responsabil"
Morten Olsen, fost selecționer danez

"Noi am eșuat, nu Morten"

Jucătorii îl regretă deja. "Un om uriaș, care a lăsat o amprentă profundă asupra fotbalului nostru. E trist să-l vedem plecînd astfel", a declarat stoperul Simon Kjaer. Iar colegul din centrul apărării, căpitanul Daniel Agger, și-a asumat vina: "Noi am eșuat, cei de pe teren. Nu Morten. Acest eșec nu are nici o legătură cu modul în care a lucrat antrenorul. El a fost mereu la înălțime, noi nu. Lui îi datorez cariera mea, nu am cuvinte să-i mulțumesc".

"A fost cel mai dureros «adio» al unui antrenor în întreaga mea carieră"
Daniel Agger, căpitan Danemarca

Învins cu 4-0 de Lucescu

Cine va fi selecționerul vikingilor contra noastră, în calificările pentru CM 2018? Aproape sigur, un norvegian, Age Hareide. Tehnicianul în vîrstă de 62 de ani, cu 4 mai tînăr ca Olsen, a fost văzut în Parken marți seară. Și, susține presa din Copenhaga, el este marele favorit.

Își va termina contractul cu Malmo în decembrie, după ultimele două meciuri din grupele Ligii. I-a fost adversar lui Lucescu în acest sezon european, l-a învins cu 1-0 în tur și a pierdut clar în Ucraina: 0-4 în fața lui Șahtior.

5.618zile a stat Morten Olsen pe banca Danemarcei: 1 iulie 2000 - 17 noiembrie 2015

166de meciuri a antrenat Olsen "naționala" scandinavă (80 victorii, 41 egaluri, 45 eșecuri)

4turnee finale a bifat Olsen ca selecționer: două de Mondial (2002, 2010) și două de Euro (2004, 2012)

10.000.000 €pierde Danemarca ratînd calificarea la Euro 2016

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
maistor_kokir
maistor_kokir  •  19 Noiembrie 2015, 18:34

pai daca Albania nu primea la masa verde victoria de la Belgrad cu sarbii , Danezii nu mai ajungeau la un baraj imposibil, cu Suedia lui Ibrahimovici ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează