INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SCOȚIA

Adversarul lui Ianis Hagi în „Old Firm”, ținta atacurilor antisemite după înfrângerea echipei sale

Nir Bitton (29 de ani), component al echipei Celtic Glasgow, eliminat în Old Firm FOTO Imago
Nir Bitton (29 de ani), component al echipei Celtic Glasgow, eliminat în Old Firm FOTO Imago

Articol de - Publicat sambata, 09 ianuarie 2021 11:58 / Actualizat sambata, 09 ianuarie 2021 12:14

Fundașul israelian Nir Bitton (29 de ani), component al echipei Celtic Glasgow, a fost ținta atacurilor antisemite pe rețelele de socializare după ce a fost eliminat în clasicul fotbalului scoțian, câștigat de Glasgow Rangers cu scorul de 1-0.

Fanii lui Celtic au găsit un țap ispășitor pentru eșecul din derbyul cu Rangers (0-1). Israelianul Nir Bitton a dezvăluit că a fost ținta insultelor pe rețelele sociale, după ce a fost eliminat în Old Firm. Campioana Scoției a anunțat că a trimis poliției din Glasgow toate mesajele primite de jucător și a dezavuat reacția antisemită a acelor așa-ziși suporteri ai alb-verzilor: "De la înființarea clubului în 1888, Celtic a fost un club deschis tuturor, cu o tradiție și o deschidere către diversitate. Vrem ca autorii acelor atacuri să fie prinși și pedepsiți exemplar. Suntem alături de familia lui Bitton". 

Nir Bitton, eliminat în „Old Firm”

Rangers a învins-o pe Celtic cu 1-0, în etapa cu numărul 22 din campionatul Scoției, după ce Callum McGregor, căpitanul alb-verzilor, și-a introdus mingea în propria poartă. Ianis Hagi (22 de ani) a început meciul pe banca de rezerve, dar a fost introdus pe teren la începutul reprizei secunde.

Partida s-a schimbat radical în minutul 62, când Nir Bitton, fundașul stânga de la Celtic, a văzut cartonașul roșu pentru un fault asupra lui Morelos, care ar fi scăpat singur cu portarul lui Celtic dacă n-ar fi fost doborât de israelian. 

VIDEO. Glasgow Rangers a învins cu 1-0 rivala Celtic Glasgow

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Hans Flick, autocritic după ce Bayern a fost învinsă de M'gladbach după ce a condus cu 2-0: „Ne-am bătut singuri. Detaliile au făcut diferența”

Probleme la Juventus: încă un jucător e pozitiv cu COVID-19 » DSP Torino: „Nu e focar”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează