INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ȚĂRILE DE JOS

Prima „victimă” a lui Ajax, după ce meciul cu Feyenoord a fost întrerupt de suporteri în minutul 55

Sven Mislintat de la Ajax, foto: Imago
Sven Mislintat de la Ajax, foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 25 septembrie 2023 09:56 / Actualizat luni, 25 septembrie 2023 10:10

Multipla campioană a Țărilor de Jos s-a despărțit „cu efect imediat”, de directorul tehnic Sven Mislintat. Oficialul lui Ajax era pe lista neagră a clubului și a suporterilor, din cauza unui conflict de interese la transferul fundașului Borna Sosa de la VfB Stuttgart, dar și a lipsei de colaborare cu scouterii.

Conducerea lui Ajax a luat o primă măsură după incidentele provocate de fanii săi, duminică, în cursul derby-ului cu Feyenoord, 0-3. L-a dat afară pe directorul tehnic Sven Mislintat! 

Empoli - Inter 0-1 » Trupa lui Răzvan Marin pierde greu cu Inter: meciul a fost decis de un supergol
EMPOLI - INTER 0-1
Empoli - Inter 0-1 » Trupa lui Răzvan Marin pierde greu cu Inter: meciul a fost decis de un supergol

„Colaborarea a încetat cu efect imediat. Motivul acestei decizii este lipsa unui sprijin larg în cadrul clubului", se arată, printre altele, într-un comunicat emis de „lăncieri".

Sven Mislintat a fost insultat de suporterii lui Ajax

Furia suporterilor Ajax, care a dus în cele din urmă la abandonarea meciului, în minutul 55, a fost îndreptată și împotriva lui Mislintat (50 de ani). Potrivit cotidianului olandez "De Telegraaf", acesta a fost insultat printr-o serie de bannere și scandări.

Mislintat era în conflict cu scouterii clubului, care i-au reproșat în repetate rânduri că-i ignoră, dar fatal i-a fost scandalul iscat de transferul lui Borna Sosa (25 de ani) de la VfB Stuttgart, club pentru care lucrase înainte de a fi angajat de Ajax.

Sven Mislintat nu le-a semnalat șefilor lui Ajax conflictul de interese

Chiar înaintea perfectării tranzacției, fundașul în vârstă de 25 de ani a renunțat brusc la impresarul său și a încheiat un contract cu agenția "AKA Global", cu care Mislintat întreține relații de afaceri. 

Concret, "AKA Global" deține un pachet de 3,16% din "Matchmetrics", specializată în statistici fotbalistice și co-fondată de el. Mislintat nu le-ar fi semnalat în mod explicit acest conflict de interese șefilor Ajax în cursul transferului Sosa.

+2 FOTO

Meciul abandonat va fi reluat zilele acestea

El a devenit astfel una dintre țintele fanilor la derby-ul cu Feyenoord, tensionat oricum din cauza rivalității mari dintre cluburi. Aceștia au luat foc după ce oaspeții au marcat 3 goluri în primele 37 de minute. 

A fost momentul în care pe teren au început să zboare pahare de plastic, iar arbitrul Serdar Gözübüyük a întrerupt prima oară partida.

Apoi, cu un minut înaintea pauzei, s-a aruncat și cu torțe pe gazon. "Centralul" a transmis un ultimatum, dar n-a fost ascultat, astfel că în minutul 55, când galeria lui Ajax a lansat din nou torțe, Gözübüyük a trimis echipele definitiv la vestiare. 

Federația olandeză a decis ca meciul să fie reluat zilele acestea, de la 0-3, fără spectatori în tribune.

Citește și: 

FOTO Revanșa lui Morata: Atletico i-a dat o lecție de fotbal lui Real Madrid » Victorie categorică în derby

PSG - Marseille 4-0 » Campioana Franței și-a zdrobit adversara „Le Classique”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
gazistu
gazistu  •  25 Septembrie 2023, 10:53

astia nu erau aia "civilizati" care s-au opus intrarii noastre in Schengen, ca prin granitele noastre vin toti teroristii si refugiatii in tarile civilizate din Vest???

cpt.ahab
cpt.ahab  •  25 Septembrie 2023, 10:03

Civilizație occidentală...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează