INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN

An terminat pentru Robben

Articol de - Publicat luni, 30 august 2010 00:00

Bayern va trebui să se descurce fără olandez în tur. Recuperarea lui de pe urma unei rupturi musculare decurge nesatisfăcător.

Temeri existau de ceva vreme, acum s-au confirmat. Arjen Robben nu va mai îmbrăca tricoul lui Bayern pînă la sfîrşitul anului, deci nici în "dubla" cu CFR Cluj din Champions League (19 octombrie - 3 noiembrie).

Olandezul a evoluat la Mondialul 2010 în ciuda unei leziuni fibrilare la coapsă şi aceasta s-a transformat în timpul turneului final într-o ruptură de 5 centimetri. Veritabil crater în muşchi! Medicii lui Bayern s-au temut de la bun început că va fi nevoie de o recuperare îndelungată, dar au sperat într-o minune şi s-au ambiţionat să-l pună pe picioare pînă-n octombrie. Eşec total.

În urma unui nou control amănunţit la care l-au supus pe Robben au constatat că "refacerea decurge total nesatisfăcător". Iar managerul bavarezilor, Christian Nerlinger, a dezvăluit ieri că "în zona lezată există în continuare lichid, astfel că lui Arjen i s-a recomandat o nouă pauză totală. Aproape sigur, el nu va juca deloc în acest an".

24 de milioane de euro a dat Bayern anul trecut pentru a-l lua pe Robben de la Real

23 de goluri a marcat Robben sezonul trecut în 37 de meciuri jucate pentru bavarezi

4 milioane de euro net anual e salariul internaţionalului olandez la Bayern

Scandal cu federaţia olandeză
Şefii lui Bayern i-au acuzat pe medicul şi pe responsabilii federaţiei olandeze (KNVB) că l-au lăsat pe Robben să joace la CM 2010, deşi era accidentat. "Avem radiografia efectuată de Robben înaintea Mondialului şi aceasta atestă gravitatea leziunii. El n-avea ce căuta în Africa de Sud!", a tunat directorul executiv Karl-Heinz Rummenigge, care a cerut KNVB să preia salariul jucătorului, 11.000 de euro pe zi, pînă la recuperarea lui completă.

"Omul de porţelan"
Robben are partea lui de vină pentru ceea ce i se întîmplă. Poreclit şi "omul de porţelan", din cauza fragilităţii fizice, olandezul şi-a ignorat propriul istoric medical şi s-a lăsat tratat de un vraci doar din ambiţia de a evolua la CM 2010. De-a lungul timpului, la Eindhoven, Chelsea sau la Real, el a suferit numeroase leziuni musculare, rupturi de ligamente sau fracturi. Între 2007 şi 2009, de pildă, Robben a bifat  nu mai puţin de 9 accidentări serioase.

"Nico" înscrie iar
STRANIERI. Daniel Niculae confirmă debutul bun de sezon în Ligue 1. Atacantul lui Monaco a marcat din nou aseară, în victoria (2-0) cu Auxerre, fosta sa echipă. Integralist la gazde, ex-rapidistul a dat al doilea gol în acest campionat, deschizînd scorul (aşa cum o făcuse şi la Lens) în minutul 52: stop cu dreptul şi şut cu stîngul la colţul scurt. "Nico", care s-a îmbrăţişat înaintea partidei cu fostul său antrenor, Jean Fernandez, nu s-a bucurat însă după reuşită. La 2-0, românul l-a pus în minutul 72 singur cu portarul pe Mbokani, care a ratat. Niculae n-a pierdut decît 15 dintre cele 55 baloane jucate, reuşind 28 de pase din 39. (Daniel Scorpie)

Marica, iar slab
STRANIERI. Ca şi în returul cu Slovan Bratislava (2-2), de joi, Ciprian Marica a jucat slab şi ieri, cînd VfB Stuttgart a pierdut acasă în faţa Borussiei Dortmund (1-3). "Tricolorul" a avut o singură acţiune mai acătării, dar a tras mult "alături", iar la pauză a fost înlocuit.

Tamaş, învins
STRANIERI. Gabi Tamaş a pierdut cu West Bromwich, ieri, la Liverpool (0-1). Integralist, românul şi colegii lui s-au descurcat bine în apărare pînă-n minutul 66. Moment în care Kuyt a centrat înapoi, la 16 metri, iar Fernando Torres, nemarcat în poziţie centrală, a înscris din voleu. 

Raţ menajat de Il Luce
STRANIERI. Răzvan Raţ nu a evoluat ieri cu Iliciveţ, în campionatul Ucrainei, fiind menajat de Mircea Lucescu pentru meciurile "naţionalei" cu Albania şi cu Belarus. Tehnicianul lui Şahtior a luat această decizie după ce s-a consultat şi cu Răzvan Lucescu. Fundaşul stînga a suferit o ruptură musculară în urmă cu două săptămîni, dar s-a refăcut miraculos după ce a fost tratat cu placentă de cal în Serbia. Raţ va veni astăzi la reunire, urmînd ca soarta lui să se decidă după ce va fi consultat de medicul Pompiliu Popescu.  

Lecţii de la tată
FRANŢA. Lyon are cel mai prost start de sezon din ultimul deceniu. După 2-3 la Caen, formaţia lui Claude Puel a pierdut şi la Lorient (0-2) şi a căzut pe locul 13 după patru etape! A fost şi un debut ratat pentru Yoann Gourcuff, tocmai în duelul cu tatăl său, Christian, aflat pe banca gazdelor, achiziţia de 22 de milioane intrînd în minutul 30, în locul accidentatului Delgado. Meciul s-a jucat pe teren sintetic, pe care Lorient l-a inaugurat cu această ocazie.

Învinsă în prelungiri
ANGLIA. Eşec pentru Manchester City la Sunderland (0-1), conturat în îl al patrulea minut al prelungirilor dictate de arbitru. Micah Richards l-a faultat în careu pe Daren Bent şi penaltyul a fost transformat de acelaşi Bent. Oaspeţii au avut o mare ocazie în minutul 16, dar Tevez, cu poarta goală, a expediat balonul "peste".

Şi-a şifonat maşina
ANGLIA. Mario Balotelli le-a dat emoţii suporterilor lui Manchester City. Sîmbătă dimineaţă, în timp ce se îndrepta spre baza de pregătire a alb-albaştrilor de la Carrington, italianul a fost protagonistul unui accident rutier, şifonîndu-şi Audi-ul R8 în coliziunea cu un BMW. Super Mario n-a păţit nimic, dar oricum e indisponibil, în urma unei accidentări suferite în manşa-tur a play-offului cu Timişoara (1-0), în care a şi marcat golul victoriei.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (2)
fichirichi
fichirichi  •  30 August 2010, 10:07

Va asteptam pe fcbayern.ro

omgwtfbbq
omgwtfbbq  •  30 August 2010, 02:25

parca esti facut din ... esti un jucator bun, dar daca nu treci pe la sala sa fii mai zdravan degeaba..acuma iar vei cadea si vei pleca draq stie unde..pacat

Vezi toate comentariile (2)
Comentează