INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Antonio Conte acuzat! » Verdict: fraudă! Selecţionerul squadrei azzurra a ştiut de blaturile din 2011 de la Siena

Semnul victoriei sau numărul blaturilor? Conte n-a scăpat din
Semnul victoriei sau numărul blaturilor? Conte n-a scăpat din "ghearele" Procuraturii // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 10 februarie 2015 00:00 / Actualizat luni, 09 februarie 2015 21:55

În schimb, Procuratura din Cremona n-a găsit dovezi pentru a-l acuza pe tehnicianul de 45 de ani şi de ”asociere la grup infracţional”, adică la mafia pariurilor.

În 2012, cînd Procuratura din Cremona a demarat investigaţiile şi l-a suspendat 10 luni, Antonio Conte a respins vehement toate acuzaţiile care i se aduceau cu privire la implicarea în blaturi. Ancheta ale cărei concluzii au fost prezentate ieri arată însă că actualul selecţioner al Italiei nu e chiar atît de curat pe cît susţine.

Autorităţile au stabilit că tehnicianul în vîrstă de 45 de ani se face vinovat de "fraudă sportivă". Ca antrenor al Sienei, el ar fi ştiut că meciurile cu Novara şi Albinoleffe, disputate în mai 2011, au fost trucate. Dar nu le-a demascat. Motiv pentru care este foarte posibil ca el să fie adus în faţa Tribunalului.

Conte a scăpat, în schimb, de un alt cap de acuzare. Procuratura n-a găsit dovezi şi cu privire la "asocierea la grup infracţional". Adică la mafia care a "regizat" numeroase alte blaturi în Il Calcio, şi din care au făcut parte destule nume sonore: Mauri (Lazio), Doni (Atalanta) şi fostul internaţional Beppe Signori.

Ar putea fi demis. Milan îl aşteaptă
Raportul Procuraturii a picat într-un moment delicat pentru Conte. El a fost chemat la ordine de Federaţie după ce a comentat ironic refuzul de a i se acorda mai mult timp de pregătire "naţionalei". Presa speculează că ar putea fi demis, iar Milan abia aşteaptă să-l angajeze în locul lui Inzaghi.

" Juventus a manipulat grafica TV"
Milan se împacă greu cu eşecul suferit sîmbătă în faţa lui Juventus (1-3). Administratorul delegat Adriano Galliani i-a acuzat pe torinezi că "au manipulat grafica TV" pentru a demonstra că Tevez a plecat dintr-o poziţie regulamentară (foto 2) cînd a deschis scorul: "Conform imaginilor produse de Juventus, cele două linii sînt paralele. Pentru noi, nu sînt".

Galliani a precizat că spre deosebire de alte cluburi din Serie A, "imaginile de la meciurile lui Juventus pentru Sky Italia sînt produse chiar de clubul torinez". Replica bianconerilor: "Grafica e trasată corect, datorită unghiului de filmare".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează