INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Controversatul arbitru Antonio Mateu Lahoz ar putea fi „dat afară” de spanioli » Oferta neașteptată venită din Arabia Saudită

Articol de - Publicat marti, 25 aprilie 2023 18:54 / Actualizat marti, 25 aprilie 2023 22:06

Antonio Mateu Lahoz (46 de anI) ar putea să nu mai fluiere în LaLiga și în sezonul viitor, nemaiprimind dispensă de vârstă, și nici să rămână în Spania la Comitetul Tehnic al Arbitrilor (CTA).

Antonio Mateu Lahoz, unul dintre cei mai charismatici, dar și mai controversați arbitri din LaLiga, a ajuns aproape de sfârșitul carierei. Spaniolii se pregătesc să-l scoată la „pensie” la 46 de ani, deși ar mai putea primi dispensă de vârstă (limita este 45) datorită unei legi intrate în vigoare la 1 iulie 2021.

Vârsta este numai un motiv oficial, pentru că în fapt el nu mai e agreat de Comitetul Tehnic al Arbitrilor (CTA), la a cărui șefie ar fi putut candida având în vedere și experiența. „Continuitatea lui în LaLiga e în aer pentru sezonul viitor”, a dezvăluit cotidianul Estadio Deportivo, care scrie că maniera lui de a conduce meciurile deranjează tot mai mult.

Nu-i mai prelungesc acordul lui Lahoz

Medina Cantalejo, actualul președinte al CTA, alcătuiește listele pentru stagiunea care urmează și face promovările și retrogradările de cuviință, și pe ele nu s-ar mai regăsi numele lui Lahoz, pe care nici ceilalți responsabili ai arbitrajului, Undiano Mallenco și Clos Gómez, nu-l înghit. Presa iberică susține că Lahoz și-ar dori să rămână în țară, dar ia în serios în calcul să plece în străinătate.

Fostul arbitru Andujar Oliver a dat la Radioestadio informația că, dacă nu i se va mai prelungi acordul (Carlos Del Cerro Grande ar fi celălalt central în situația aceasta), Lahoz va merge în Arabia Saudită, de unde ar avea o ofertă să devină șeful arbitrilor.

Lahoz chiar a făcut praf derby-ul » Record! Câte minute au fost irosite la Barcelona - Espanyol
Barcelona - Espanyol 1-1
Lahoz chiar a făcut praf derby-ul » Record! Câte minute au fost irosite la Barcelona - Espanyol

Președintele federației poate interveni

O altă variantă ar fi ca Luis Rubiales, președintele federației, să se implice și să îl schimbe pe Medina Cantalejo pentru a-l înlocui cu Mateu Lahoz la conducerea CTA. O situație în care acesta n-ar mai pleca la saudiți. La rândul ei, Marca scrie că Medina Cantalejo ar vrea ca Lahoz să se ocupe de VAR, însă diferențele în care aceștia văd relația cu asistentul video îi fac să nu poată conlucra.

Mateu a generat și o oarecare invidie în rândul colegilor sau foștilor colegi pentru stilul său inconfundabil și faptul că la finalul meciurilor era mereu salutat de jucători, dar și că era chemat să dea lecții sau să fluiere meciuri în Grecia, Arabia Saudită, Qatar și Emirate.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Cristiano Ronaldo, patru luni la extreme în Arabia Saudită » Cifrele financiare au explodat, dar sportiv ar putea bifa zero trofee și multe conflicte

Pep Guardiola avertizează înaintea derbyului: „Totul este în mâinile noastre, dar dacă pierdem s-a terminat!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează