INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Arbitru rasist?! » Acuzaţii grave împotriva ”centralului” de la Chelsea - Man. United

Mark Clattenburg a dezavantajat-o pe Chelsea în meciul cu United.
Mark Clattenburg a dezavantajat-o pe Chelsea în meciul cu United.

Articol de - Publicat marti, 30 octombrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 29 octombrie 2012 20:11

Mark Clattenburg i-ar fi jignit pe jucătorii lui Chelsea, Mikel şi Fernando Torres. Nigerianul susţine că acesta i-a adresat injurii rasiste.

Încă un scandal rasist zguduie din temelii fotbalul englez. De data asta, în boxa acuzaţilor nu mai e un jucător, ci arbitrul derby-ului Chelsea - Man. United (2-3).

Responsabilii campioanei Europei îl arată pe Mark Clattenburg cu degetul nu numai pentru că le-a eliminat doi jucători şi i-a acordat lui United un gol, cel al victoriei, marcat din ofsaid. Ei au depus o plîngere la Federaţie în care îl acuză de "limbaj nepotrivit" în schimburile de replici pe care le-a avut cu John Obi-Mikel şi cu Fernando Torres.

Nigerianului i-a arătat cartonaşul galben în minutul 76 şi, în acelaşi timp, i-ar fi adresat jigniri cu tentă rasistă. Iar lui Fernando Torres i-ar fi strigat la un moment dat "Spanish twat", o înjurătură cu trimitere la organele genitale feminine.

Jucătorii s-au plîns la vestiare de atitudinea lui Clattenburg, după care directorul executiv Ron Gourlay, managerul Roberto Di Matteo şi Mikel însuşi au dat buzna peste arbitru în cabină, somîndu-l să-şi ceară public scuze. Cum n-au primit satisfacţie, s-au adresat Federaţiei.

Colegii l-ar putea demasca
Anchetatorii au două posibilităţi de a afla adevărul. Una ar fi să ceară postului Sky TV înregistrările de pe cele 20 de camere de luat vederi cu care s-a transmis meciul. Cealaltă, să-i audieze pe asistenţii lui Clattenburg. Membrii brigăzii comunică prin intermediul unor microfoane şi aud tot timpul ce le transmite "centralul".

"Clattenburg i-a adus pe arbitri acolo unde nu-şi doreau să fie. Sub focul încrucişat al criticilor" (The Sun, tabloid britanic)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
blaustein
blaustein  •  30 Octombrie 2012, 11:26

Nu stiu daca se vor lua masuri, cand e vorba de Man United, sau de a o avantaja pe Man U. toata lumea isi schimba atitudinea. Daca era sa fie ceva impotriva lui Chelsea imediat se autosesizau toti si deja aveam primele masuri de sanctiune. Dar de Man U. nu poti sa te iei...e de neatins, intruchiparea perfectiunii, manager de 25 de ani, ce roz e viata, nici nu iti vine sa-i sanctionezi. Clattenburg si Haward Webb stiu... :|

Vezi toate comentariile (1)
Comentează