INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  NAȚIONALE

ARGENTINA // Declarația cu care Lionel Messi îi va înfuria pe argentinieni: „Nu aș schimba nimic din ce am câștigat pentru titlul mondial”

Articol de - Publicat sambata, 26 octombrie 2019 09:52

Titlul mondial a fost întotdeauna un vis pentru Leo Messi (32 de ani). Cu Barcelona, a cucerit Spania, Europa, lumea întreagă. Cu Argentina, nu are niciun trofeu la seniori, însă fotbalistul care a câștigat până acum 5 Baloane de Aur tocmai a declarat că nu ar înlocui vreun trofeu obținut cu titlul de Campion Mondial.

„E ceea ce mi-a oferit Dumnezeu" 

Dacă în trecut a spus că ar ceda unele victorii cu Barça pentru a trăi bucuria succesului cu țara sa, acum căpitanul crede altceva: „Mi-ar fi plăcut mult să fiu campion mondial. Dar cred că nu aș schimba nimic din ce am câștigat în cariera mea pentru acest titlu. Ce am acum e ceea ce mi-a oferit Dumnezeu", a declarat Leo în interviul pentru postul argentinian de televiziune TyC Sports.

Căpitanul albicelest, de 4 ori prezent la turneul final, a fost cel mai aproape de a câștiga Campionatul Mondial în 2014, când a pierdut finala cu Germania, scor 0-1, în prelungiri. Messi a mai pierdut trei finale de Copa América: 2007, 2015 și 2016.

Al 5-lea Mondial. Ultimul

De patru ori a participat la turneul final cu naționala albiceleste: Germania 2006, Africa de Sud 2010, Brazilia 2014 și Rusia 2018. În urmă cu cinci ani, a fost cel mai aproape, pierzând finala, 0-1 în prelungiri în fața Germaniei. Se apropie ultima șansă, Qatar 2022. Va avea 35 de ani!

Messi la Mondial

2006SFERTURI(1-1, 2-4 cu Germania la penaltyuri)
2010SFERTURI(0-4 cu Germania)
2014FINALĂ(0-1 cu Germania în prelungiri)
2018OPTIMI(3-4 cu Franța) 

VEZI ȘI:

SOUTHAMPTON - LEICESTER 0-9 // VIDEO Peformanță URIAȘĂ obținută de Leicester » A înregistrat cea mai mare victorie în deplasare din istoria de 131 de ani a campionatului din Anglia

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează