INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CALIFICĂRI CM 2026

VIDEO Argentina, la prima înfrângere după 12 luni! Scene incredibile cu Messi: i-a băgat mâna în gât unui adversar!

Messi i-a băgat mâna în gât lui Olivera în Argentina - Uruguay // foto: Guliver/gettyimages
Messi i-a băgat mâna în gât lui Olivera în Argentina - Uruguay // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 17 noiembrie 2023 09:14 / Actualizat vineri, 17 noiembrie 2023 10:29

Uruguay a produs o mare surpriză în calificările sud-americane pentru Cupa Mondială din 2026, reușind să câștige în Argentina cu 2-0. Campioana mondială nu mai pierduse și nu mai primise gol din 2022, din Qatar!

Lider în grupa de calificare, Argentina a primit noaptea trecută vizita celor din Uruguay. Campioana mondială, cu victorii pe linie și fără gol primit în acest an, a abordat meciul ca mare favorită, astfel că înfrângerea în fața selecționatei lui Marcelo Bielsa a venit ca un șoc.

Două echipe au obținut, joi, biletele pentru EURO 2024! O singură necunoscută rămasă în grupa Ungariei + goluri multe marcate de Luxemburg și Azerbaidjan
Preliminarii EURO 2024
Două echipe au obținut, joi, biletele pentru EURO 2024! O singură necunoscută rămasă în grupa Ungariei + goluri multe marcate de Luxemburg și Azerbaidjan

VIDEO. Uruguay a șocat campioana mondială: prima înfrângere pentru Argentina în 2023

La Celeste a avut nevoie de 41 de minute pentru a deschide scorul. A făcut-o prin Ronald Araujo, fundașul Barcelonei, care l-a învins pe Emiliano „Dibu” Martinez dintr-o poziție destul de complicată. Faza a plecat de la fundașul stânga Matias Vina, care l-a deposedat pe Molina în preajma careului argentinian.

Golul 2, care a stabilit scorul final, a venit spre finalul meciului, mai exact în minutul 87, și a fost semnat de Darwin Nunez. Atacantul lui Liverpool a plecat pe contraatac și, rămas 1 la 1 cu Martinez, l-a „executat” pe portarul argentinian.

Lionel Messi i-a băgat mâna în gât unui adversar!

Pentru gazde, cel mai aproape de gol a fost căpitanul Lionel Messi, care a șters bara transversală dintr-o lovitură liberă. Messi a fost în prim-plan și într-un mod deloc plăcut.

În minutul 20, Balonul de Aur a intervenit într-un conflict iscat între colegul Rodrigo de Paul și stoperul uruguayan Mathias Olivera. În meleul creat, Messi i-a băgat mâna în gât adversarului, dar nu a primit nici măcar cartonaș galben, spre stupoarea unora microbiști. Iată câteva dintre comentariile din mediul online:

  • „Oriunde în lume, aici se acordă cartonaș galben pentru Messi și avertismente pentru De Paul și Olivera. Dar de la Roldan (n.r. - arbitrul central) nu putem avea așteptări serioase” 
  • „Fotbalul nu este corect. Lionel Messi i-a băgat mâna în gât lui Olivera. Dacă ar fi făcut Ronaldo asta, social media ar fi luat foc” 
  • „Messi l-a sufocat la propriu pe Olivera și nici măcar cartonaș galben nu a primit” 
  • „Messi i-a băgat mâna în gât lui Mathias Olivera și VAR-ul n-a văzut nimic”

Clasamentul în preliminariile sud-americane după 5 etape: 

EchipăGolaverajPuncte
1. Argentina7:212
2. Uruguay10:510
3. Columbia5:39
4. Venezuela5:28
5. Brazilia8:67
6. Ecuador4:35*
7. Paraguay1:25
8. Chile3:65
9. Bolivia4:113
10. Peru0:71

Rezultatele înregistrate în etapa 5:

  • Bolivia - Peru 2-0 
  • Venezuela - Ecuador 0-0 
  • Argentina - Uruguay 0-2 
  • Columbia - Brazilia 2-1 
  • Chile - Paraguay 0-0
  • * Ecuador a fost depunctată cu 3 puncte, pe motiv că în precedenta campanie de calificare a folosit un jucător al cărui pașaport conținea informații false. Este vorba despre Byron Castillo. 
  • Primele 6 echipe se califică direct la Mondialul din 2026, a șaptea merge într-un play-off alături de o echipă din Asia, una din Africa, una din Oceania și două din America Centrală și de Nord.

Tot din fotbalul internațional: 

Arbitrii români fac legea în grupa A » Brigăzile lui Ovidiu Hațegan și Horațiu Feșnic închid campania lui Haaland, McTominay și Morata

Veste rea pentru Spania! Un jucător în plină ascensiune s-a accidentat grav și ratează Euro 2024!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
Eu_Sa_Fiu_Sanatos
Eu_Sa_Fiu_Sanatos  •  17 Noiembrie 2023, 18:52

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Freyya
Freyya  •  17 Noiembrie 2023, 14:40
Postat de Sss009. pe 17 Noiembrie 2023, 09:38

Messi e Mesia, nu poate lua galben asa usor.

e oDios ;)

Freyya
Freyya  •  17 Noiembrie 2023, 14:09
Postat de muzzi1 pe 17 Noiembrie 2023, 13:35

doamne, cat esti de prost! si pasional, in acelasi timp! piticu ala autist e un impostor, baietas! uita-te cum a luat balon de aur, dupa ce s-a facut de cacao cu Lorient si Troyes! fi-v-ar piticania de ras! nu e de mirare ca face ce face, cu fani ca tine, se crede zeu! un *** cu ochi de 1,20 metri! pana il ia careva de turul pantalonilor si matura cu el, sa vezi atunci ”que mira, bobo?”!

prea multe prezentari de trofee nemeritate dauneaza grav rezultatelor ;)

Vezi toate comentariile (12)
Comentează