INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANŢA

Arles-Avignon, cea mai rapidă retrogradare din istoria Ligue 1

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 18 aprilie 2011 00:00 / Actualizat luni, 18 aprilie 2011 13:28

Etapa a 31-a din Hexagon a dat şi prima sentinţă: Arles-Avignon a devenit prima echipă retrogradată. Ajunsă în Ligue 1 pentru întîia oară în istoria sa de 98 de ani, după patru promovări succesive începute din liga de amatori, trupa galben-albastră a bifat cea mai rapidă cădere all-time din prima divizie franceză, de cînd e sistemul cu 20 de echipe.

Precedenta bornă o fixase sezonul trecut Grenoble, care-şi asigurase locul în Ligue 2 după 32 de runde, egalînd "recordul" deţinut de Troyes din stagiunea 1960-'61.

Cu cel mai slab atac (16 goluri date) şi cea mai fragilă defensivă (58 de goluri încasate), Arles-Avignon mai poate pune un reper: formaţia cu cele mai puţine puncte acumulate într-un campionat. Cu 7 etape înaintea finalului, echipa condusă de Faruk Hadzibegici posedă doar 13 puncte şi are toate şansele să bată recordul stabilit de Lens, care nu a adunat decît 17 puncte în 1988-'89.

18 milioane de euro este bugetul lui Arles-Avignon în Ligue 1. Cifra va scădea la 8 milioane în Ligue 2

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează