INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

FOTO Arsenal, învinsă acasă după o gafă de arbitraj uriașă » Titlul în Anglia e aproape decis

FOTO: GettyImages
FOTO: GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 14 mai 2023 21:16 / Actualizat duminica, 14 mai 2023 21:16

„Tunarii” lui Arteta au pierdut pe teren propriu, 0-3 cu Brighton, dar golul de 0-1 a venit după un fault clar asupra lui Kiwior, călcat și descălțat din spate de un adversar înainte ca Enciso să deschidă scorul. Arsenal s-a prăbușit. A rămas la 4 puncte în spatele liderului Manchester City, care are și o restanță de jucat.

Mikel Arteta și jucătorii săi nu primiseră o veste prea bună înaintea meciului cu Brighton. Manchester City tocmai o spulberase pe Everton, 3-0 pe „Goodison Park”, și se distanțase la patru puncte de Arsenal, urmând să joace și o restanță. Iar Brighton, o revelație în Premier, antrenată de Roberto De Zerbi, un manager la modă în această perioadă, se anunța un adversar redutabil pe „Emirates”.

Imagini șocante din Craiova » Ultrașii Farului și cei al lui FCU, în frunte cu „Gogoașă”, prinși într-un bar și atacați cu topoare de rivalii de la CSU
SCANDAL
Imagini șocante din Craiova » Ultrașii Farului și cei al lui FCU, în frunte cu „Gogoașă”, prinși într-un bar și atacați cu topoare de rivalii de la CSU

Arsenal, două ocazii mari în prima repriză

„Tunarii” au avut și ghinion încă din startul partidei. Martinelli, unul dintre cei mai importanți roș-albi, a scăpat de o eliminare la faultul dur asupra lui Mitoma, dar s-a accidentat și a părăsit terenul în minutul 20.

A fost înlocuit de Trossard, venit la Arsenal în ianuarie tocmai de la Brighton (în schimbul a 24 de milioane de euro). Și chiar atacantul belgian și-a creat ocazia deschiderii scorului. A pătruns în careu și a șutat puternic, peste portar, însă mingea a șters transversala.

Și oaspeții puteau înscrie. Mitoma l-a fentat pe White și, aproape de linia de fund, a centrat în spate, de unde Enciso a tras peste poartă.

În prelungirile primei reprize, încă o ocazie mare a gazdelor. Saka, șut la o palmă de bară din poziție excelentă.

Kiwior, călcat pe tendon de Ferguson înaintea golului!

A fost 0-0 la pauză și, cum a început repriza secundă, Brighton a marcat. O mare greșeală de arbitraj și de VAR însă.

La o fază aprinsă în careul lui Arsenal, fundașul central polonez Jakub Kiwior a fost călcat din spate pe tendonul achilean, și descălțat de Evan Ferguson (Brighton)! De durere, Kiwior s-a oprit și a pus un genunchi pe pământ. Iar Enciso, aflat în spatele său la recentrare, a înscris cu ușurință. 0-1 (51).

Arsenal, învinsă acasă după o gafă de arbitraj uriașă » Titlul în Anglia e aproape decis

Și reluarea a demonstrat faultul extrem de clar. Stupefiant, VAR-ul nu a reacționat și jocul a continuat de la 0-1.

Nu a fost 1-1, ci 0-2. Apoi, 0-3!

Arsenal nu a mai putut reveni, mingea șutată de Nelson a ocolit poarta de puțin. Nu a fost 1-1, ci 0-2. În minutul 86, Trossard a greșit în fața propriului careu, balonul a ajuns la Undav, care a punctat cu abilitate. Lob peste Ramsdale, de 0-2.

Gazdele s-au prăbușit și au mai primit un gol în prelungiri. Estupinan, pe respingerea lui Ramsdale. 0-3 scor final!

Visul „tunarilor” lui Arteta s-a încheiat definitiv. City are 4 puncte avans și un meci în plus de jucat. E aproape campioană. 

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Alarmă cu bombă, jucători scoși din lot pentru că au refuzat campania LGBTQ și bătaie în vestiar la un meci din Ligue 1

FOTO Guardiola s-a dus direct la galerie » Ce semnifică gestul făcut către suporteri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  14 Mai 2023, 23:09

Arsenal se fac de ris chiar mai tare decit Newcastle-ul lui Keegan in '96.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close