INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA

Arta conversaţiei » Van Gaal dezvăluie cum şi-a salvat Van Persie cariera la naţională

Van Gaal, în prim-plan, și Van Persie sînt la prima colaborare
Van Gaal, în prim-plan, și Van Persie sînt la prima colaborare

Articol de - Publicat luni, 10 septembrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 09 septembrie 2012 21:19

Selecţionerul era decis să renunţe la atacantul de 29 de ani după Euro 2012. Dar s-a răzgîndit în urma unei discuţii între patru ochi.

Dacă Louis van Gaal a avut parte de un debut reuşit la al doilea mandat pe banca Olandei e şi meritul lui Robin van Persie. Printre cei mai buni vineri, la 2-0 cu Turcia, atacantul lui Man. United a deschis scorul într-un moment de cumpănă al partidei (17), în care balanţa părea să încline de partea oaspeţilor.

Selecţionerul se felicită acum atît pentru inspiraţia de a-l fi titularizat în ultimul moment, în locul lui Huntelaar, cît şi pentru înţelepciunea de a nu fi renunţat la el, cum intenţionase după dezastrul de la Euro. Dar recunoaşte că decisivă a fost o discuţie pe care a avut-o cu Van Persie la începutul lui septembrie.

"I-am spus atunci, între patru ochi, că nu face parte din planurile mele. Că nu-l mai consider atacantul numărul unu al naţionalei. Reacţia lui Robin m-a uimit. A dovedit foarte mult caracter. Mi-a zis că mă respectă şi că va da totul pentru echipă dacă într-o bună mă voi răzgîndi şi voi miza din nou pe el", a dezvăluit Van Gaal.

Acea întrevedere şi evoluţiile lui Van Persie la Man. United l-au întors pe selecţioner din drum: "Cînd am văzut că a înscris trei goluri în patru etape la noua lui echipă, mi-am dat seama că ar fi o crimă să-l las pe bancă".

Eficient lîngă Sneijder
Preferîndu-l vineri pe Van Persie lui Huntelaar, Van Gaal a avut în vedere şi un alt aspect. Atacantul lui Man. United e jucătorul care se înţelege cel mai bine pe teren cu "regizorul" Sneijder. Patru din ultimele sale cinci goluri, între care şi cel cu Turcia, au plecat din piciorul interistului, al 5-lea fiind din penalty.

Titular şi la Budapesta
Van Gaal va conta pe Van Persie inclusiv mîine seară, la Budapesta, contra Ungariei (21:30). Adversar pe care batavii l-au avut la degetul mic şi în preliminariile CE 2012: 4-0 în tur, 5-3 la retur, meciuri în care atacantul lui Man. United a înscris cîte un gol. Acum însă, maghiarii speră ca deznodămîntul să fie altul. "Olanda ne e superioară, ne poate bate de zece ori în zece întîlniri. Dar s-ar putea ca într-o bună zi să cîştigăm şi noi", îşi face curaj selecţionerul Şandor Egervari.

Revine Stekelenburg
Stekelenburg va reveni în po arta Olandei, mîine, la Budapesta. Colegul lui Lobonţ la Roma profită astfel de accidentarea titularului din meciul cu Turcia, Tim Krul, care ieri, la antrenament, a suferit o leziune la cot. De asemenea, în locul lui Fer, cu probleme la genunchi, Van Gaal l-a convocat pe Adem Maher.

"A fost cea mai bună discuţie pe care am purtat-o vreodată cu un jucător. De atunci am un şi mai mare respect pentru omul şi fotbalistul Van Persie" (Louis van Gaal, selecţioner Olanda)

"Robin e un superprofesionist. Şi mă bucură că-i ajută să se integreze pe tinerii jucători pe care i-am adus la lot" (Louis van Gaal, selecţioner Olanda)

30 de goluri în 69 de meciuri a marcat Van Persie în tricoul reprezentativei Olandei

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
peter_rapid
peter_rapid  •  10 Septembrie 2012, 14:57

"Cînd am văzut că a înscris trei goluri în patru etape la noua lui echipă, mi-am dat seama că ar fi o crimă să-l las pe bancă".....4 GOLURI IN 3 ETAPE :p

Vezi toate comentariile (1)
Comentează